7.2 C
Athens
Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΓιατί αυτή η επίθεση στο ρύζι;

Γιατί αυτή η επίθεση στο ρύζι;

Τον τελευταίο καιρό οι εκπρόσωποι, αντιπρόσωποι και κομπραδόροι των μεγάλων παγκόσμιων εταιρειών τροφίμων έχουν εξαπολύσει μεγάλο πόλεμο στο ρύζι εν ονόματι του αρσενικού που περιέχει. 

Το ρύζι για χιλιάδες χρόνια περιέχει μικροποσότητες οργανικού αρσενικού (όπως και πολλά άλλα φυτά και θαλασσινά), που τα τελευταία χρόνια λόγω των φυτοφαρμάκων και της μόλυνσης των νερών έχουν αυξηθεί. Ταυτόχρονα το ρύζι αποτέλεσε για χιλιάδες χρόνια την βασική τροφή στα δισεκατομμύρια των ανθρώπων της Ασίας και κανείς από τους παλιούς δεν έπαθε καρκίνο. Αντιθέτως με τους σύγχρονους ανθρώπους του «πολιτισμού» υπάρχει έξαρση του καρκίνου γιατί καταναλώνουν επεξεργασμένες τροφές.

Το αρσενικό στην Κίνα έχει χρησιμοποιηθεί τα τελευταία 2.000 χρόνια και ως παραδοσιακό ίαμα και μάλιστα η σύγχρονη κινέζικη ιατρική το χρησιμοποιεί για την αντιμετώπιση της προμυελοκυτταρικής λευχαιμίας([1]). Επίσης μια τυχαία ανακάλυψη συγκέντρωσης αρσενικού 80 φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο (800 mg/lt), στα πόσιμα νερά μιάς περιοχής της Χιλής, οδήγησε σε μελέτες της υγείας του πληθυσμού, οι οποίες απέδειξαν ότι όντως το τοξικό μέταλλο σκότωνε τα καρκινικά κύτταρα του μαστού των γυναικών σε αντίθεση με τα υγιή μαστικά κύτταρα που επιδείκνυαν απρόσμενη αντοχή στο δηλητήριο!([2])

Όλα τα ιχνοστοιχεία και τα προϊόντα της φύσης όσο θετικά και να είναι προς τη ζωή σε μεγάλες ποσότητες είναι τοξικά για τον άνθρωπο.

Γιατί λοιπόν αυτή η τοξική «ανάδειξη» της περιεκτικότητας του αρσενικού στο ρύζι και μάλιστα σαν πολύ επικίνδυνο παράγοντα; Εδώ μπαίνουν στη μέση τα τεράστια υπερκέρδη που θα έχουν οι μεγάλες παγκόσμιες εταιρίες με τις πωλήσεις των επεξεργασμένων προϊόντων τους χωρίς γλουτένη. Αφού:

  • Έπεισαν τους περισσότερους καταναλωτές ότι η γλουτένη είναι δηλητήριο και όχι τροφή για τους μικροοργανισμούς του πεπτικού σωλήνα.
  • Πολέμησαν με όλα τα μέσα τους μικροοργανισμούς του πεπτικού σωλήνα με χλωριωμένο νερό, αναψυκτικά, αντιβιοτικά κ.λπ.
  • Έβγαλαν από την μέση το πραγματικό ψωμί από στάρι που περιέχει ελάχιστη γλουτένη και παρήγαγαν «ψωμί» με υπερβολικές ποσότητες γλουτένης που σε μερικές περιπτώσεις αγγίζει το 60%!
  • Ξεγέλασαν τους σκεπτόμενους καταναλωτές ότι υπάρχει πραγματικά ζήτημα κοιλιοκάκης που από το 1 δείγμα στο εκατομμύριο έγινε 3%!
  • Ξεγέλασαν όλους τους καταναλωτές ότι τα περισσότερα προβλήματα στον πεπτικό σωλήνα προέρχονται από την γλουτένη και όχι από τις σκληρές φυτικές ίνες το φλοιού των καρπών
  • Εκδικούνται το ρύζι που εξοβέλισε το γάλα σόγιας από τα ράφια των μεγάλων καταστημάτων.

Αποφάσισαν: Προϊόντα χωρίς γλουτένη

Το ρύζι, που δεν περιέχει γλουτένη, τους χαλάει την «σούπα»! Τα επεξεργασμένα προϊόντα δημητριακών χωρίς γλουτένη τα πωλούν 30€ το κιλό ενώ το καλό ρύζι κοστίζει 3€ το κιλό και είναι φυσικό πρωτογενές προϊόν. Χάνουν πολλά κέρδη. Πρέπει το ρύζι να φύγει από την μέση και θέλουν να το σκοτώσουν με αρσενικό!

Όμως το ρύζι επιδεικνύει απρόσμενη αντοχή στο δηλητήριο των μεγάλων παγκόσμιων εταιριών τροφίμων. Παρά τις κακολογίες, παρά τις δυσλειτουργίες των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών, οι παραγωγοί βιολογικού ρυζιού δεν χρησιμοποιούν τα φυτοφάρμακα ούτε τα μολυσμένα νερά με αποτέλεσμα να έχουμε ρύζι με φυσιολογική περιεκτικότητα σε αρσενικό δίνοντας την δύναμη στον ανθρώπινο οργανισμό να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες και τους καρκίνους της σημερινής ζωής.

Γιώργος Κωστής – ΒΙΟΖΩ


[1] Το 1992 ομάδα Κινέζων ιατρών είχαν αναφέρει τη χρήση του αρσενικού για την αντιμετώπιση της οξείας προμυελοκυτταρικής λευχαιμίας, με υψηλό ποσοστό θεραπευτικής επιτυχίας, που έφτασε και το 90%.

Ωστόσο, η πραγματική δράση του αρσενικού και πώς αυτό αλληλεπιδρά με τους καρκινικούς ιστούς δεν είχε ξεκαθαριστεί ποτέ, μέχρι που ο Δρ Ζανγκ Ξιαογουέι και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν τη σύγχρονη τεχνολογία για να δώσουν απαντήσεις.

Στο άρθρο τους περιγράφουν πως χρησιμοποίησαν τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό και οπτικοποίησαν την επίθεση του αρσενικού κατά συγκεκριμένων πρωτεϊνών, που σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν επιτρέψει στον καρκίνο να είναι παρών. Αν και πολλές χώρες χρησιμοποιούν το αρσενικό στην αντιμετώπιση της οξείας προμυελοκυτταρικής λευχαιμίας, άλλες είναι αρνητικές στην ιδέα αυτή. Εξαρτάται από την ιατρική κοινότητα κάθε χώρας.

Πάντως, τα κλινικά αποτελέσματα του αρσενικού στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου αιματολογικού καρκίνου είναι εδραιωμένα επαρκώς. Πάνω από το 90% των πασχόντων στην Κίνα έχουν πετύχει τουλάχιστον πενταετή επιβίωση, χωρίς υποτροπή της πάθησης.

Σε ξεχωριστή μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, οι ερευνητές του Αντικαρκινικού Κέντρου επισημαίνουν ότι η προσεκτική επιλογή και ο συνδυασμός της θεραπείας με αρσενικό μπορεί να συντελέσει σε βελτιωμένα αποτελέσματα όχι μόνο της συγκεκριμένης μορφής λευχαιμίας, αλλά και άλλων παθήσεων.

Πηγή: https://www.capital.gr/health/948484/to-arseniko-therapeuei-ti-leuxaimia

 

[2] Την μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ και το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, οι οποίοι διερεύνησαν τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα των κατοίκων της πόλης Αντοφαγκάστα, στη βόρεια Χιλή.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «EBioMedicine», την δεκαετία του ’60 είχαν ανιχνευθεί στο σύστημα ύδρευσης της πόλης αυτής επίπεδα αρσενικού πάνω από 800 μικρογραμμάρια ανά λίτρο νερού (80 φορές υψηλότερα από τα όρια ασφαλείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας) και προς τα τέλη της είχαν αρχίσει να αναφέρονται διάφορες παθήσεις στον πληθυσμό.

Έτσι, το 1970 κατασκευάστηκε ένα εργοστάσιο αφαίρεσης του αρσενικού από το πόσιμο νερό.

Οι αμερικανοί επιστήμονες θέλησαν να συγκρίνουν τις θνησιμότητες πριν και μετά τη δημιουργία αυτού του εργοστασίου, αλλά με μεγάλη τους έκπληξη διαπίστωσαν πως στις γυναίκες της περιοχής η θνησιμότητα από καρκίνο του μαστού ήταν μειωμένη κατά 50% την εποχή που έπιναν νερό με αρσενικό!

Η μείωση ήταν ακόμα εντυπωσιακότερη στις ηλικίες κάτω από 60 ετών: έφτανε το 70%.

«Μελετάμε εδώ και χρόνια τις επιπτώσεις του αρσενικού στον πληθυσμό της συγκεκριμένης πόλης, αλλά αυτό που βρήκαμε είναι εκπληκτικό», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Άλαν Σμιθ, καθηγητής Επιδημιολογίας στη Σχολή Δημοσίας Υγείας του Μπέρκλεϋ.

Για να επιβεβαιωθεί η προστατευτική δράση του αρσενικού, επιστήμονες από το Ίδρυμα Καρκίνου του Στάνφορντ πραγματοποίησαν πειράματα στο εργαστήριο που έδειξαν ότι όντως το τοξικό μέταλλο σκότωνε τα ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα του μαστού.

Αντιθέτως, τα υγιή μαστικά κύτταρα επιδείκνυαν απρόσμενη αντοχή στο δηλητήριο!

Οι ερευνητές σπεύδουν να διευκρινίσουν πως τα νέα ευρήματα δεν σημαίνουν ότι το αρσενικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί «εδώ και τώρα» ως θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού.

«Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για κάτι τέτοιο, χρειαζόμαστε προσεκτικά σχεδιασμένες κλινικές μελέτες για να το διερευνήσουμε αυτό», είπε ο δρ Σμιθ, προσθέτοντας πως ήδη έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται σχετικές μελέτες.

Πηγή: https://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=2&articleID=20452&la=1

Γιατί αυτή η επίθεση στο ρύζι; 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;