19.3 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΡΟΦΙΜΑΓιατί κλαίμε όταν κόβουμε κρεμμύδια

Γιατί κλαίμε όταν κόβουμε κρεμμύδια

Έχετε αναρωτηθεί γιατί κλαίμε όταν κόβουμε κρεμμύδια; Σύμφωνα με τους New York Times, αυτό γίνεται γιατί μια ουσία που απελευθερώνει το κρεμμύδι, (δακρυγόνος παράγοντας, LF) ερεθίζει τα μάτια μας. 
Το απλό ξεφλούδισμα ενός κρεμμυδιού δεν μας φέρνει δάκρυα στα μάτια. Αλλά αν κόβετε σε κομμάτια το κρεμμύδι, τότε αρχίζει το κλάμα! Τα κύτταρα του κρεμμυδιού ανοίγουν, επιτρέποντας σε δύο φυσιολογικά διαχωρισμένες ουσίες να συνδυαστούν. Όταν συνδυάζονται μαζί σαν κομμάτια ενός παζλ, γίνονται ένα ισχυρό χημικό όπλο.
“Μετατρέπονται σε αέριο. Χτυπά τα μάτια σας και έπειτα τα αισθητήρια νεύρα στα μάτια και τα αναγκάζει να κλάψουν”, δήλωσε ο Josie Silvaroli, προπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve στο Οχάιο, ο οποίος συμμετείχε στη μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο στο περιοδικό ACS Chemical Biology. “Είναι παρόμοιο με το δακρυγόνο αέριο.”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Γιατί κλαίμε όταν κόβουμε κρεμμύδια
φωτο: Karsten Moran – The New York Times
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;