21.2 C
Athens
Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΒΙΒΛΙΑΓιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στην Καλλιθέα

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στην Καλλιθέα

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στην Καλλιθέα 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας και η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2/4), από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 2 Απριλίου, παρέα με τα δημοτικά σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς της Καλλιθέας, ενώ το Σάββατο 31 Μαρτίου υποδέχονται το ευρύ κοινό. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την αιγίδα του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα δράσεων: 


Δευτέρα 19 Μαρτίου έως και Δευτέρα 2 Απριλίου 2018


Δημοτικός Κινηματογράφος Καλυψώ (Γρ. Λαμπράκη 9) και Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου 123 και Φιλαρέτου)

  • Έκθεση παιδικού βιβλίου από τις συλλογές των βιβλιοθηκών, στο φουαγιέ του Δημοτικού Κινηματογράφου Καλυψώ και του Δημοτικού Θεάτρου Καλλιθέας
  • Μουσικοθεατρική παράσταση Η Ζεραλντίν και το ξωτικό της λίμνης, με τη θεατρική εταιρεία Ο2Ο, βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι της Εύας Πετροπούλου-Λιανού, για τις τάξεις Α΄, Β΄ και Γ΄ των δημοτικών σχολείων και για τους παιδικούς σταθμούς της περιοχής της Καλλιθέας

Ένας μικρός παραμυθένιος ήρωας, βγαλμένος απ’ τα μυστήρια του μαγευτικού βυθού, μας διηγείται μια υπέροχη ιστορία. Η ιστορία του μιλάει για νεράιδες, ξωτικόψαρα, μαγικά κοχύλια και κοράλλια, αλλά και για πονηρούς βατράχους, δίχτυα που φυλακίζουν, και άλλα πολλά!

Συντελεστές: παίζουν Κατερίνα Γεωργούση, Σοφία Λαμπιδώνη, Θωμάς Χαβιανίδης, σκηνοθεσία Θωμάς Χαβιανίδης, μουσική σύνθεση και πιάνο Θάλεια Παπαδοπούλου, στίχοι τραγουδιών Αγγελική Ελευθεράκη και Ομάδα Ο2Ο, σχεδιασμός δραστηριοτήτων θεατροπαιδαγωγικού μέρους Ομάδα Ο2Ο, σκηνικά, μάσκες/κοστούμια Ομάδα Ο2Ο

  • Θεατρική παράσταση Παραμύθι χωρίς όνομα, με την Ομάδα Θεάτρου Δον Κιχώτες, για τις τάξεις Δ΄, Ε΄ και Στ΄ των δημοτικών σχολείων της περιοχής της Καλλιθέας

Η Ομάδα Θεάτρου Δον Κιχώτες διασκευάζει το γνωστό, ομώνυμο βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα, το οποίο, αν και γράφτηκε το 1900, παραμένει επίκαιρο. Το έργο γεννά σκέψεις για την ελευθερία, τον πόλεμο, την ανεξαρτησία, την εξουσία, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι το παραμύθι της γνώσης και της φρόνησης, της αυτοθυσίας και της δειλίας, της πανουργίας αλλά και της ευγένειας, το παραμύθι της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Συντελεστές: παίζουν Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Σοφία Νικολοπούλου, Αγγελική Παναγιωτοπούλου, σκηνοθεσία Χρήστος Χριστόπουλος, κινησιολογική επιμέλεια Έλιο Φοίβος Μπέικο, σχεδιασμός φωτισμών Βασίλης Κλωτσοτήρας, φωτογραφίες Σωτηρία Ψαρού

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στην Καλλιθέα

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου 123 και Φιλαρέτου)

  • Έναρξη εορτασμού  (ώρα 11:20)

Ανάγνωση μηνύματος από την ηθοποιό Φρέζη Μαχαίρα

Ανακοίνωση προκήρυξης διαγωνισμού συγγραφής και εικονογράφησης παιδικού βιβλίου από ενήλικες, πρωτοβουλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλλιθέας και της Βιβλιοθήκης του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (έναρξη: 2 Απριλίου 2018)

Έκθεση παιδικού βιβλίου από τις συλλογές των βιβλιοθηκών, στο φουαγιέ του θεάτρου 

  • Θεατρική παράσταση Ο κώδικας του κοντού δράκου, με την Ομάδα Λόγου Παίγνιον,  για παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω (ώρες 11:30-12:30) 

Όποιος το τέρας μέσα του ψάχνει, χρυσή καρδιά σαν τον δράκο κάνει, γρίφους της μοίρας αν συναντήσει, ίσως μπορέσει και να τους λύσει. Η ανέμελη ζωή του σοφού δράκου και των τριών κροκόδειλων με τους οποίους κάνει παρέα θα διαταραχθεί από την εμφάνιση ενός μυστηριώδους σεντουκιού. Τι θα τους φανερώσει, άραγε; Με ποιον τρόπο το σεντούκι αυτό μπορεί να αλλάξει τη ζωή τους; Η παράσταση βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Παναγιώτη Τσιρίδη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Συντελεστές: παίζουν οι ηθοποιοί Ειρήνη Αρβανίτη, Μαριάνθη Φωτάκη, Μιχάλης Ζαχαρίας, κείμενο Παναγιώτης Τσιρίδης, σκηνοθεσία Μαριάνθη Φωτάκη, κίνηση Αμαλία Κοσμά, επιμέλεια κουστουμιών Δανάη Σταματίου, φωτισμοί Γεράσιμος Δενδρινός

  • Θεατρική παράσταση Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες, με την Ομάδα Κοπέρνικος, για παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω (ώρες 15:00-16:10) 

«Ένας πρίγκιπας που σταματά ξαφνικά να τρώει και να μιλάει φέρνει τους δυο καλύτερους μάγειρες του βασιλείου στην αυλή του αυταρχικού βασιλιά, με διαταγή να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ετοιμάσουν το ωραιότερο γεύμα. Η συνεργασία, όμως, ανάμεσά τους μοιάζει αδύνατη. Το χάσμα μεταξύ τους είναι τεράστιο και η θέση στο παλάτι, που περιμένει τον νικητή, μία και μοναδική! Μα, τι επιτέλους τραβάει η όρεξη του πρίγκιπα; Όταν τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο, θα ταξιδέψουν στη Χώρα των Σκέψεων, όπου οι σκέψεις όλων (ακόμα και των ίδιων των παιδιών της παράστασης!) πετάνε στον αέρα και ακούγονται δυνατά. Από αυτό το παράξενο, όμως, και μαγικό μέρος κανένας δεν μπορεί να φύγει αν δεν μάθει πρώτα… να ακούει!». Η απολαυστική περιπέτεια μεταφέρθηκε σε βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Συντελεστές: παίζουν Τάσος Δημητρόπουλος, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός, Φοίβος Συμεωνίδης, κείμενο Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη, σκηνοθεσία-σκηνικά Γκάυ Στεφάνου, βοηθός σκηνοθέτη Ευδοκία Κακιούζη, μουσική Άγγελος Αγγέλου, στίχοι Έμη Σίνη, κοστούμια Ομάδα Κοπέρνικος και Έμη Σίνη, φωτισμοί Ομάδα Κοπέρνικος και Ελισσαίος Βλάχος, ηχογράφηση, editing, mastering Γιώργος Ζιώτας, φωτογραφίες Γιάννης Σταθόπουλος, αφίσα Κώστας Θεοχάρης

  • Θεατρική παράσταση Το Κρυφτό, από τη σκηνοθέτιδα Ζωή Ξανθοπούλου και τη Θεατρική Ομάδα Ομίλου Πειραιώς, για παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω (ώρες 17:30-18:30)

Το Κρυφτό της Στέλλας Τσίγγου, σε εικονογράφηση της Κωνσταντίνας Μπρίνια, διακρίθηκε στον διαγωνισμό συγγραφής και εικονογράφησης παιδικού βιβλίου από ενήλικες που προκήρυξαν, τον Απρίλιο του 2017, η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας. Μια βόλτα σ’ ένα μουσείο μπορεί να μην είναι απλώς… μια βόλτα. Μπορεί όμως να γίνει και συναρπαστική εμπειρία, αρκεί να επιτρέψουμε στα εκθέματα να μας «μιλήσουν». Στο Κρυφτό, ένα μικρό αγόρι επισκέπτεται ένα μουσείο και «συνομιλεί» με ένα άλογο-έκθεμα. Η ανάγκη του αγοριού να επικοινωνήσει με κάποιον διαφορετικό από αυτόν και η εμπιστοσύνη που δείχνει το άλογο στο παιδί γίνεται η αφορμή για να ξεδιπλωθεί η ιστορία μας. Μια ιστορία ανθρώπινη, με αντιπολεμικό μήνυμα που μπορεί να συγκινήσει αλλά και να εμπνεύσει. Τελικά, κάποιες φορές αρκεί να εμπιστευόμαστε τη φαντασία μας για να ανακαλύψουμε τις αλήθειες του κόσμου.

Συντελεστές: σκηνοθεσία Ζωή Ξανθοπούλου, συμμετέχουν (αλφαβητικά) Τιτίκα Ασλανίδου, Γιώργος Βενάρδος, Θεανώ Γιαμαλή, Μαρία Δασκαλάκη, Νάντια Δεββέ, Νίκος Καλαντζής, Δήμητρα Καντεράκη,  Γιάννης Κεφαλάς, Μάγια Κίτσου, Βασίλης Κουλόπουλος, Μάριος Μακρής, Φένια Μαυρομάτη, Ανδριάννα Παναγοπούλου, Γιώργος Παπαδάκης, Θάλεια Σαββοπούλου, Παναγιώτα Σκλαβενίτη, Αναστασία Τσιάκου, video Nατάσσα Ιωάννου 

  • Θεατρική παράσταση Το Κρυφτό, για παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω ( ώρες 19:00-20:00), με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα από την Ανδρονίκη Ξανθοπούλου.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλλιθέας 210 9593518 (Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 09:00-14:00 και Τετάρτη, Παρασκευή 14:00-20:00). 

Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ

Σαλαμίνος 72-74, Καλλιθέα

Τ: 210 3739651-2 |  www.piop.gr

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στην Καλλιθέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;