26.2 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΗ Α' πλαζ Βούλας-πρώην camping κινδυνεύει

Η Α’ πλαζ Βούλας-πρώην camping κινδυνεύει

Γράφει η «Πρωτοβουλία ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΩΝ Α΄ΠΛΑΖ ΒΟΥΛΑΣ-ΠΡΩΗΝ CAMPING»

Η ΠΛΑΖ ΤΗΣ Α΄ΒΟΥΛΑΣ-ΠΡΩΗΝ CAMPING  ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ  ΚΑΙ  ΤΟ «ΟΡΑΜΑ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ»

 

«Σήμερα είναι μία ιστορική μέρα για την πόλη μας. Το παραλιακό μας μέτωπο αλλάζει μορφή, μετά από προσπάθεια τεσσάρων χρόνων η πόλη μας αποκτά τις παραλίες που της αξίζουν. Η ανάπλαση των εκτάσεων που δημοπρατήθηκαν σήμερα αποτελεί αίτημα της τοπικής κοινωνίας τα τελευταία 30 χρόνια και επιτέλους, μετά από τέσσερα χρόνια μεθοδικής δουλειάς φτάσαμε σήμερα στο σημείο να έχουμε αναδόχους επενδυτές όπως είναι οι εταιρείες Temes ιδιοκτήτρια τουριστικών μονάδων όπως το Costa Navarino και το Hilton στη Β’ Πλαζ και η εταιρεία συμφερόντων Ναυσικά και η Tanweer στο Camping. Η μεθοδική δουλειά των υπηρεσιών μας και οι άριστες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν μας επέτρεψαν να προσελκύσουμε επενδυτικές σχήματα μεταξύ των σημαντικότερων παραγόντων του Ελληνικού τουρισμού για να επενδύσουν στην πόλη μας, διασφαλίζοντας όμως ταυτόχρονα την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας ζωής των κατοίκων μας και την ελεύθερη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις για όλους τους δημότες της πόλης. Το 2020 ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα αποκτήσει δύο παραλιακές ζώνες κόσμημα για την περιοχή, με λουτρικές, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου».

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος-δήμαρχος Βάρης/Βούλας/Βουλιαγμένης

Tο τελευταίο διάστημα έχουμε πάρει μερικοί χειμερινοί κολυμβητές (που δεν είναι μόνο δημότες Βούλας/Βάρης/Βουλιαγμένης) πρωτοβουλία για να αναδείξουμε το τεράστιο πρόβλημα της μόλυνσης που δολοφονεί αργά και σταθερά εδώ και χρόνια (με την τραγική αδιαφορία της δημοτικής αρχής) την ύπαρξη μιας θαυμάσιας κατά τα άλλα παραλίας (της Α΄ ΑΚΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ-πρώην CAMPING). 

Η μόλυνση αυτή που καταλήγει με αγωγό λυμάτων στα σύνορα της Α΄ακτής Βούλας με το ΠΙΚΠΑ χρονίζει όπως ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ  και σήμερα απειλεί  όλο το θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής και την υγεία των κολυμβητών! 

Δεν μας έφταναν τα σκουπίδια που πετούν μέσα και έξω από την θάλασσα οι “πολιτισμένοι  συμπολίτες”(που οι λιγοστοί εμείς εδώ χειμερινοί κολυμβητές  προσπαθούμε να καθαρίζουμε  ξανά και ξανά από την αρχή, γιατί δυστυχώς αυτή η ασχήμια είναι «συνήθεια» πλέον αρκετών νεοελλήνων…), έχουμε και την ανοιχτή πληγή της μόλυνσης που επιμένει να προχωρά χωρίς κανένας  από τους «δημοτικούς άρχοντες » να ασχολούνται με ένα ζήτημα πού αφορά όχι μόνο τα στενά όρια ενός δήμου, αλλά ολόκληρου του Αργοσαρωνικού!!! 

Η δυσοσμία πλέον από  το σημείο κατάληξης των λυμάτων έχει φθάσει σε υψηλά επίπεδα (ιδίως όταν έχει νότιους ανέμους…) και σε λίγο η κολύμβηση στην Α’  ΠΛΑΖ ΒΟΥΛΑΣ  θα είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ(τάχαμε όλα, «θέλουμε» και «επενδυτές» τρομάρα μας…)!!! Σας αποστέλλουμε  τις μετρήσεις που έκανε με δική του πρωτοβουλία και με την “δική του τσέπη” ο συμπολίτης Γιάννης Τσόβολος(ο οποίος  αγωνίζεται χρόνια δημοσιοποιώντας  το μέγεθος του προβλήματος   https://www.ebdomi.com/eidiseisnea/13421-neoirypoilymatvnstothalassathwvoulas.html αλλά  η τοπική  εξουσία συνεχίζει να “σφυρά” αδιάφορα…) σε ιδιωτικό εργαστήριο. Τις μετρήσεις τις κοινοποιήσαμε, στον «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ» και στο «ΠΑΚΟΕ»  το οποίο  μας ανέφερε μάλιστα πως  η εικόνα του προβλήματος  είναι πολύ  χειρότερη  !!!! από εκείνη των μετρήσεων του συγκεκριμένου  εργαστηρίου!!!! 

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ως ελάχιστη διαμαρτυρία για την τοπική οικολογική «βόμβα» στην  Α’ ακτή Βούλας ,μαθαίνουμε και το «ευχάριστο πασχαλινό προεκλογικό νέο» πώς το Δημοτικό συμβούλιο παρέδωσε (όπως είχε άλλωστε υποσχεθεί στο παρελθόν https://etravelnews.gr/anoigeicamping-5-asteronstivoula/ …) όλο το παραλιακό μέτωπο-«φιλέτο»  της Βούλας(μαζί με το πρώην Κάμπινγκ)στο γνωστό «σενάριο» πού έχουν όλες οι παρόμοιες «ταινίες» που γυρίζονται τα τελευταία χρόνια στα πέριξ της  Ελληνικής  δημόσιας περιουσίας, εκείνο (γραμμένο με το αίμα της «νομιμότητας» και της «ηθικής»…) των ιδιωτών-επενδυτών  που αναλαμβάνουν (αντί του Δήμου) την  «ανάπλαση» που θα μετατρέψει την περιοχή σε «πόλο υψηλής ποιότητας τουρισμού». Τι «θαυμαστές, απείρου κάλους» αποφάσεις  βγαίνουν πολλές φορές  για την «σωτηρία»  και το «όφελος» των πολιτών μέσα από τις «αντιπροσωπευτικές διαδικασίες» που θεωρούν  αυθαίρετα και αυτόκλητα πώς εκφράζουν όλους εμάς και  μας θέλουν μάλιστα «φίλους και συνεργάτες» στην  υπογραφή  μιας ακόμη «εργολαβίας-ανάθεσης» σε βάρος μας !!!

Είναι εύκολο πράγματι Γρηγόρη Κωνσταντέλλο  να δημοπρατείς ,να ξεπουλάς στην ουσία ,τον ΚΟΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ (ότι έχει απομείνει τέλος πάντων από αυτόν…) σε αυτούς που αποβλέπουν μόνο και μόνο στην  ικανοποίηση  του εταιρικού  κέρδους!!!

Είναι δύσκολο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο να αποδεικνύεις στην πράξη την ουσία της πραγματικής ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  που αναλαμβάνει η ίδια, ακόμα και στους δύσκολους καιρούς, να διαχειρισθεί η ίδια με τις δικές της δυνάμεις τους φυσικούς θησαυρούς και τις δομές  που με δική της ανευθυνότητα άφησε εδώ και χρόνια στο ρημαδιό, στην παρακμή και στην εγκατάλειψη(για να έρθουν κάποια στιγμή και να  «αρπάξουν» την ευκαιρία της «επιδιόρθωσης»  οι «ικανοί» με την λαγνεία του χρήματος  που «λάμπει» στα μάτια τους…)!!!

Γιατί αυτό που θεμελιώνει μια γνήσια  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ είναι από τις στάχτες και τα εμπόδια να  εμπνέεις τους πολίτες ,να δημιουργείς  εσύ με τα χέρια σου θέσεις εργασίας και όχι να  τις αφήνεις στα χέρια  άλλων που έχουν  ατομικά επαγγελματικά συμφέροντα(και συχνά πρόσκαιρα ανάλογα με τα  «αποτελέσματα» στα ταμεία τους…) αντίθετα από την συλλογική ωφέλεια!!!

Είναι εύκολο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και λοιποί  «δημοτικοί σύμβουλοι» να ξεπετιέται ως εμπόρευμα στην «βαλίτσα»  η αμμουδιά, τα δέντρα και η θάλασσα  με συνοπτικές διαδικασίες στο “master plan” της  “Temes”  ,της  “Tanweer”  και των άλλων ομίλων της δήθεν «εξυγίανσης» και «αναγέννησης» της παραλίας!

Πάνω από όλα όμως είναι βρισιά, πρόκληση και απαξίωση στα πρόσωπα των χειμερινών κολυμβητών ,της τοπικής κοινωνίας αλλά και όλων όσων  χαίρονται(ακόμα)  το ανθρώπινο δικαίωμα της  ελεύθερης πρόσβασης στην ομορφιά της θάλασσας και της παραλίας, να δηλώνεις περήφανα  πώς είναι …«ιστορική μέρα για την πόλη» η  «ανάπτυξη»  μιας  «Rivieras» στα νότια  με δυνατότητα εισόδου  μόνο για τους λίγους,τους «φραγκάτους» πού λέει και η λαϊκή σοφία!!! 

Και όλοι εσείς που απέναντι στο πρόβλημα της μόλυνσης -που περιγράφουμε- στην Α΄ Ακτή Βούλας (που ολοένα χειροτερεύει και πρέπει εδώ και τώρα να ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΟΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΧΕΙΡΑ!!!)  δείξατε  την λαμπρή σας  ΑΠΟΥΣΙΑ, τώρα πανηγυρίζετε  για την  έφοδο  των «επενδυτικών σχημάτων»  σε ένα ακόμη δημόσιο αγαθό!!! Τι «μέλλον φωτεινό» για τις επόμενες γενιές!!! Τι «τύχη» και αυτή για την θάλασσα που μαρτυρά στα ρηχά και στα βάθη από τα λάθη, τις αστοχίες και τις «χειρονομίες» του ανθρώπινου είδους!!!! Tι «παράδειγμα», «προοπτική» και «σχέδιο» για το «αύριο» της πολυβασανισμένης χώρας!!!

Oυαί δε υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές!!!!

΄Ε, όχι κ.Κωνσταντέλλο δεν θα «μοιρασθούμε» την χαρά σας  για την «ιστορική μέρα» του δήμου Βούλας/Βάρης/Βουλιαγμένης να παραχωρήσει-μισθώσει την δημόσια γη και θάλασσα στις  ιδιοτελείς προσδοκίες  του ιδιωτικού κεφαλαίου!!! Η «ιστορική μέρα» η δική σας είναι αντίστροφα δική μας μέρα ΠΕΝΘΟΥΣ και ΗΤΤΑΣ  για τον Δήμο και την Κοινωνία των Πολιτών!!!

 

Στο όνομα της δημόσιας υγείας και της προστασίας της Φύσης και της Θάλασσας, εμείς εδώ ακόμα… ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ!!!!  

 

«Πρωτοβουλία ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΩΝ Α΄ΠΛΑΖ ΒΟΥΛΑΣ-ΠΡΩΗΝ CAMPING»   erozer2000@yahoo.gr
Η Α' πλαζ Βούλας-πρώην camping κινδυνεύει

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;