23.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΗ Guardian για την Τήνο: "Ένας γαστρονομικός παράδεισος"

Η Guardian για την Τήνο: “Ένας γαστρονομικός παράδεισος”

Με τα λόγια του Κορνήλιου Καστοριάδη για την ομορφιά της Τήνου, ξεκινά το αφιέρωμα της Guardian για το κυκλαδίτικο νησί.  
Το οδοιπορικό οδήγησε την δημοσιογράφο Rachel Howard στα καλύτερα εστιατόρια του νησιού, καθώς και στους ωραιότερους ξενώνες ενώ το αφιέρωμα  αναφέρεται και στην τέχνη της μαρμαροτεχνίας.
Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι οι μαρμαροτεχνίτες έχουν μεταμορφώσει κάθε είσοδο, ανώφλι και συντριβάνι σε έργο τέχνης, υπογραμμίζοντας ότι πολλά σημεία του νησιού διακρίνονται από την καλλιτεχνική τους ευαισθησία. Όπως αναφέρει, το 1842, ο Γάλλος ταξιδιωτικός συγγραφέας Alexis de Valon, έγραψε:
 «Όλο το νησί έχει καλλιεργηθεί με βαθιά αποφασιστικότητα, σχεδόν αψηφώντας τα φυσικά φαινόμενα – στην απουσία εδάφους, οι κάτοικοι οργώνουν τα βράχια».
Έπειτα, εξερευνά τη νέα εποχή του κρασιού – η Τήνος υπήρξε σπουδαίος οινοπαραγωγός για χρόνια, αλλά η στροφή στην κτηνοτροφία το 1970 οδήγησε στην καταστροφή των αμπελώνων. Σήμερα, ο Μιχάλης Κοντιζάς, παράγει τα οικολογικά του κρασιά, ενώ ο Jerome Binda από το Παρίσι, έχει εδραιώσει το Domained de Kalathas οπού πειραματίζεται με φυσικά κρασιά.
Η Guardian για την Τήνο: "Ένας γαστρονομικός παράδεισος"
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;