Με τα λόγια του Κορνήλιου Καστοριάδη για την ομορφιά της Τήνου, ξεκινά το αφιέρωμα της Guardian για το κυκλαδίτικο νησί.
Το οδοιπορικό οδήγησε την δημοσιογράφο Rachel Howard στα καλύτερα εστιατόρια του νησιού, καθώς και στους ωραιότερους ξενώνες ενώ το αφιέρωμα αναφέρεται και στην τέχνη της μαρμαροτεχνίας.
Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι οι μαρμαροτεχνίτες έχουν μεταμορφώσει κάθε είσοδο, ανώφλι και συντριβάνι σε έργο τέχνης, υπογραμμίζοντας ότι πολλά σημεία του νησιού διακρίνονται από την καλλιτεχνική τους ευαισθησία. Όπως αναφέρει, το 1842, ο Γάλλος ταξιδιωτικός συγγραφέας Alexis de Valon, έγραψε:
«Όλο το νησί έχει καλλιεργηθεί με βαθιά αποφασιστικότητα, σχεδόν αψηφώντας τα φυσικά φαινόμενα – στην απουσία εδάφους, οι κάτοικοι οργώνουν τα βράχια».
Έπειτα, εξερευνά τη νέα εποχή του κρασιού – η Τήνος υπήρξε σπουδαίος οινοπαραγωγός για χρόνια, αλλά η στροφή στην κτηνοτροφία το 1970 οδήγησε στην καταστροφή των αμπελώνων. Σήμερα, ο Μιχάλης Κοντιζάς, παράγει τα οικολογικά του κρασιά, ενώ ο Jerome Binda από το Παρίσι, έχει εδραιώσει το Domained de Kalathas οπού πειραματίζεται με φυσικά κρασιά.