14.1 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΗ κατάληψη δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε ο Αναρχισμός είναι βία, κουκούλα ...

Η κατάληψη δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε ο Αναρχισμός είναι βία, κουκούλα και τρομοκρατία. Του Κάιν

Ένας αναρχικός και μια μαρξίστρια καταθέτουν τις σκέψεις τους για τις τελευταίες μορφές δράσης στους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας….

Το πρόβλημα δεν είναι στην χρήση της …υπογραφής “αναρχικοί” αλλά στην “ποιότητα” εκείνων των χρηστών της που την ερμηνεύουν λανθασμένα και την κακοποιούν (η κατάληψη δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε ο Αναρχισμός είναι βία, κουκούλα  και τρομοκρατία….) παραποιώντας το μήνυμα του Αναρχισμού για την κοινωνική οργάνωση της ισότητας  και της αυτοδιαχείριση.

Σχετικά με την “κατάληψη” της Νομικής, τις λεηλασίες και τις καταστροφές μέσα και γύρω απο τον χώρο
Πέρα από τις τεράστιες προσωπικές διαφωνίες με τις αδιέξοδες  επιλογές ένοπλης βίας τών κρατουμένων απεργών πείνας, ένα άλλο σοβαρό ζήτημα επαναπροκύπτει και δώστε λίγη, επιτέλους, σημασία σύντροφοι/σσες από το αναρχικό μετερίζι για μια κοινωνία χωρίς βαρβαρότητα και φασισμό.
Κακό δεν είναι η χρήση της υπογραφής, δεν υπάρχει “καταστατικό” και “αποκλειστική άδεια” που να εμποδίζει την πρόσβαση σε αναρχικούς/κές να χρησιμοποιούν την ιδεολογική τους αναφορά.
Κακό είναι να μην σέβεσαι την ιστορική διαδρομή του Πολιτισμού της Ανθρωπιάς πίσω απο την “υπογραφή” που έχει γράψει αγώνες και αιώνες, κακό είναι η στρέβλωση και η ποινικοποίηση της υπογραφής (άρα και του Αναρχισμού) από την “άγρια νεολαία” που το “θυμικό” της το έχει ονομάσει “αντιεξουσία” (η δική μου εξουσία αντί του Κράτους) που με “λύσσα και ασυνειδησία” οδηγεί στην απομόνωση τόσο τους αναρχικούς, όσο και τα δίκαια αιτήματα και αγώνες που κατά καιρούς τα κινήματα πολιτικής αμφισβήτης προβάλλουν στον δημόσιο κοινωνικό χώρο!
Τι “πέτυχαν” στο διαταύτα οι ….”αλληλέγγυοι καταληψίες” της Νομικής μετά το καταδρομικό τεστ από τον χώρο της σχολής;
Με αυτά και άλλα… πολλά και τέτοιους “αγώνες” θα αφήσετε “άγαλμα” τον Αναρχισμό και τα αιτήματα των απεργών πείνας σπασμένα αγάλματα (και χωρίς την κοινωνία) από την δική σας σκοπιμότητα και εκτόνωση που μόνο “αλληλεγγύη” δεν λέγεται…. 
Αλλά εσείς έχετε βολευτεί με τίς “ονομασίες”, το πλιάτσικο κι η καταστροφή μέσα κι έξω από τήν Νομική (και εκ του ασφαλούς), “ανατροπή κι εξέγερση”…
Τo ‘ξερες πώς η Κυβέλη κι ο Παλαμάς….είναι πρόσωπα “κυριαρχίας”;
Μας πνίγει ο βανδαλισμός, η εξουσία και η κυριαρχία ενός αγενούς κι ανήθικου “αναρχισμού” (αναρχοειδή κι αναρχίζοντες )…. 
 
Ας τον καταστρέψουμε κι εμείς με αγένεια προτού καταστρέψει εκείνος τον Αναρχισμό!  
Απαιτούμενο είναι το σύνολο του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου να παίρνει θέση απέναντι σε παρόμοια ζητήματα γιατί η σιωπή δεν είναι συνώνυμο της ελευθερίας και τής αδιαμεσολάβητης κριτικής!
Πριν λίγες μέρες σύντροφοι ξυλοκοπήθηκαν και πήγαν στο νοσοκομείο με τραύματα , επειδή ….”τόλμησαν” να διαφωνήσουν, εκείνη την στιγμή που συνέβαινε, με ομάδα ατόμων (τάγμα εφόδου και αγέλη τραμπούκων) που επιτέθηκαν απρόκλητα σε περιπολικό που κατέγραφε τροχαίο στην οδό Τοσίτσα (με επακόλουθο μια ακόμη παράσταση καταστολής της αστυνομίας)… Και τότε καμμία συλλογικότητα, ομάδα ή επώνυμη πρωτοβουλία (εκτός νομίζω απο τόν χώρο του “Βοξ”) δεν καταδίκασε ένα ακόμη περιστατικό φασιζουσας, δήθεν “αντιεξουσιαστικής”, για την ακρίβεια εξουσιαστικής επιβολής!
(μια σύντομη απάντηση για την ώρα…..) 
από Κάϊν (Παπαδόπουλος Παναγιωτης) 
μεμονωμένο άτομο απο το Αναρχικό/ελευθεριακό κίνημα 
Η κατάληψη δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε ο Αναρχισμός είναι βία, κουκούλα και τρομοκρατία. Του Κάιν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;