18.6 C
Athens
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΗ νέα σύμβαση της Ελληνικός Xρυσός, El Dorado με το Ελληνικό κράτος

Η νέα σύμβαση της Ελληνικός Xρυσός, El Dorado με το Ελληνικό κράτος

 

Η νέα σύμβαση της Ελληνικός χρυσός, el dorado με το Ελληνικό κράτος

 

Η επίθεση στη φύση συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς

Η νέα σύμβαση της Ελληνικής Χρυσός-el dorado με το Ελληνικό κράτος που ψηφίστηκε στη Βουλή την Τετάρτη 17/3 , έρχεται να επικυρώσει την προηγούμενη και να διευρύνει τα προνόμια της εταιρείας  απαλλάσσοντάς την από χρονοβόρες διαδικασίες ,των περιβαλλοντικών όρων, αλλά και των όρων παραγωγής δημιουργίας μεταλλουργίας.  

Αυτός είναι ο λόγος όπου η περιβαλλοντική εποπτεία περνάει  στον πολύ “ανεξάρτητο περιβαλλοντικό επιθεωρητή” που θα αμείβεται απο την εταιρεία και φεύγει από την αρμοδιότητα της Διεύθυνσης περιβαλλοντικής αδειοδότησης του Υπουργείου. Μόνη της η εταιρεία ετοιμάζεται για τη μεγάλη εξόρυξη στις Σκουριές αφού μεγάλο μέρος του βουνού έχει αποψιλωθεί και όπως λέει και το ΣτΕ η εταιρεία χρειάζεται τον θειούχο χαλκό για την ακαριαία τήξη!!!

Ακαριαία τήξη ή κυάνωση περνάνε πλέον στα ψιλά γράμματα Ο κυνισμός του κράτους και της της εταιρείας αλλά και η ειρωνεία με την οποία πλέον μιλάνε και θεσμοθετούν βρίσκονται στις αλλεπάλληλες προδοσίες και ξεπουλήματα που έχει δεχθεί το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις στη Χαλκιδική.

Όσοι στο παρελθόν είχαν αντιρρήσεις για το σύνολο του έργου τώρα κρυμμένοι πίσω απο την ασφάλεια του κόμματος τους σιωπούν μουρμουρίζοντας από ντροπή ή  ρίχνοντας άσφαιρες κορόνες στη Βουλή μόνο και μόνο να επιβεβαιώσουν την προδοσία τους.

Το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις στη Χαλκιδική έβγαλε βουλευτές Δημάρχους “οικολόγους” παράγοντες διαφόρων  εκδοχών και ειδικότατων ακόμα και παν-οικολόγους προκειμένου να αναπαράγουν το βουλευτιλίκι και το παραγοντιλίκι και σε άλλους τομείς.

Είναι αυτοί που κατόρθωσαν να εκτρέψουν ένα ρωμαλέο κίνημα σε κοινοβουλευτική αυταπάτη στην προοπτική μιας σίγουρης ήττας. 

Ένα συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα από τις Σκουριές είναι ότι οι αγώνες ενάντια στις φύσης τη λεηλασία αν δεν έχουν σαν προϋπόθεση να πετάξουν από πλάι τους τους ειδικούς τους επαΐοντες, τους κομματικούς καλοθελητές και όσους βλέπουν τα κινήματα για πολιτική και κομματική εκμετάλλευση να περιμένουν την ήττα και την προδοσία.

Αν είχε υιοθετηθεί η στρατηγική να καταστεί το έργο “ασύμφορο””ασύμφορο” δηλαδή η κινηματική διαδικασία να μετατρεπονταν σε χρήματο-οικονομική κρίση για την εταιρεία, αντί της κοινοβουλευτικής λύσης που προωθούσαν με έντεχνο τρόπο οι “επαγγελματίες”  φίλοι του περιβάλλοντος τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Η κυβέρνηση μας το έχει δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά μας το έχει προαναγγείλει και το εφαρμόζει,. ότι η κερδοσκοπία δεν μπορεί να εμποδίζεται από το φυσικό περιβάλλον και αυτό εφαρμόσθηκε και στην λεηλασία των περιοχών natura με τον απροσχημάτιστο Χατζηδάκι  και με τους νέους δασικούς χάρτες και με το Ελληνικό και με τις ανεμογεννήτριες και με την πολιτική εξορύξεων υδρογονανθράκων και σε κάθε ευκαιρία μας υπενθυμίζει τις προθέσεις της.

Χρέος κάθε οικολογικής αντίστασης  να διώξει τα βαρίδια του παρελθόντος  που έρχονται δίπλα μας να τραφούν από τις σάρκες των κινημάτων και όπου συμμετέχουν ένα πρόταγμα να μας ενώνει και ένας τρόπος.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ – ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Αντιεξουσιαστική κίνηση 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;