Στις 6 Μάη στο Εφετείο, τη μέρα που το δικαστήριο θα πάρει απόφαση για την καταδίκη των δολοφόνων, οργανώνουμε τη μαζική παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος στο ακροατήριο και στην αυλή του Εφετείου για να απαιτήσουμε ότι οι δολοφόνοι θα καταδικαστούν ισόβια με αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου και χωρίς ελαφρυντικά, όπως καταδικάστηκαν πρωτόδικα.
Αντίθετα, έπεφταν σε διαρκείς αντιφάσεις και ουδέποτε δήλωσαν μετανιωμένοι για το ρατσιστικό έγκλημα που διέπραξαν. Η κατάθεση του αστυνομικού Γαλανόπουλου, που δεν υπήρχε πρωτόδικα, μετέφερε την συνομιλία των δραστών μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου αναρωτήθηκε ένας από τους δολοφόνους «Καλά δεν τους κάναμε;», απόδειξη του ρατσιστικού κινήτρου.
Απέδωσε την πράξη τους σε ιδεοληψία περί φυλετικής ανωτερότητας και πρότεινε να παραμείνει η πρωτόδικη απόφαση. Οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής αποδόμησαν τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων και επέμεναν στην μεγάλη σημασία που έχει η αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου έστω και αν δεν επηρεάζει τις ποινές που θα αποδοθούν ως μήνυμα κατά της ρατσιστικής εγκληματικότητας συνολικά μέσα στην κοινωνία.
Σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε η υπεράσπιση να αντικρούσει την ύπαρξη ρατσιστικού κινήτρου, αντίθετα γέμισε οργή το ακροατήριο ο ισχυρισμός ότι οι 6 μαχαιριές του Στεργιόπουλου ήταν γρατζουνίσματα.
Οι δήμοι της Αθήνας, Νίκαιας και Αγ. Δημητρίου έχουν πάρει ήδη αποφάσεις για να μην δώσουν χώρους και προεκλογικά περίπτερα στη ναζιστική συμμορία. Αυτό χρειάζεται να γίνει σε κάθε δήμο και το αντιφασιστικό κίνημα παρόν για να το εξασφαλίσει. Η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητάει αποκλεισμό τους από τα ΜΜΕ.
Τέλος, ο Λιακόπουλος και ο Στεργιόπουλος είναι κατηγορούμενοι και στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής και άρα μια παραδειγματικά καταδικαστική απόφαση με το ρατσιστικό κίνητρο είναι βοήθεια στην καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης.