22.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΡΟΦΙΜΑΗ πονηρή βιομηχανία του φιλέτου ψαριού ιχθυοκαλλιέργειας

Η πονηρή βιομηχανία του φιλέτου ψαριού ιχθυοκαλλιέργειας

Γράφει ο Λοβερδος Στελακατος Χρηστος

Αν το δεις το ψάρι όπως είναι στη πρώτη φώτο δεν θα τραφείς για κανένα λόγο.

Μόλις όμως γίνει φιλέτο (φωτο 2, 3, 4) είναι τόσο όμορφο που θα το βάλεις στο στομάχι σου μαζί με τα εντομοκτόνα.

Η θαλάσσια ψείρα τσακίζει τον Σολομό ιχθυοκαλλιέργειας παγκόσμια με τα εντομοκτόνα να μην μπορούν πλέον να την περιορίσουν.

Τεράστιες ποσότητες Σολομού ιχθυοκαλλιέργειας εισάγονται στον Ελλαδικό χώρο.

Το πιο τραγικό εκτός από τα εντομοκτόνα που τρώμε είναι πως υποφέρει πλέον και ο άγριος Σολομός από την ψείρα μιας και οι ιχθυοκαλλιέργειες είναι ένα τεράστιο σημείο μετάδοσης ψειρών.

“”Στη Νορβηγία επέλεξαν λοιπόν το diflu-benzuron, ένα γεωργικό εντοµοκτόνο του οποίου ο κατασκευαστής προειδοποιεί στις οδηγίες χρήσης «να αποφεύγεται η χρήση του σε απόσταση µικρότερη των 30 µέτρων από κανάλια, ποτάµια, ρυάκια ή οποιαδήποτε άλλη υδάτινη επιφάνεια, επειδή είναι ιδιαίτερα τοξικό για τους οργανισµούς που ζουν σε υδάτινο περιβάλλον».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;