17 C
Athens
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚαμπάνια crowdfunding από τα Παιδικά Χωριά SOS - Στηρίζουμε εδώ

Καμπάνια crowdfunding από τα Παιδικά Χωριά SOS – Στηρίζουμε εδώ

Τα Παιδικά Χωριά SOS μετά την επιτυχημένη καμπάνια χρηματοδότησης από το πλήθος (crowdfunding) για την κάλυψη των αναγκών του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης, συνεχίζουν την προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για την αντίστοιχη δομή Πλαγιαρίου.

Στηρίζουμε πατώντας ΕΔΩ.

Δείτε την ανακοίνωση των Παιδικών Χωριών καθώς και τον τρόπο που μπορείτε να βοηθήσετε:

Με τη στήριξη σας καταφέραμε να καλύψουμε τις ανάγκες του προγράμματος για το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για να συγκεντρώσουμε 3.200 ευρώ και να καλύψουμε τις ανάγκες και του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου. Ευχαριστούμε από καρδιάς!

Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση των παιδιών στα Παιδικά Χωριά SOS για την διαχείριση των τραυματικών τους εμπειριών, ώστε να έχουν μια υγιή ανάπτυξη. Στο έργο μας αυτό ζητάμε και την δική σας υποστήριξη.

Οι πρώιμες  τραυματικές εμπειρίες των παιδιών, εμπόδισαν την ανάπτυξη συναισθηματικής ασφάλειας και θετικής εικόνας εαυτού. Δημιούργησαν ιδιαίτερες ανάγκες στήριξης για την ανάπτυξη εμπιστοσύνης στον εαυτό τους  και τους άλλους.

Στο διάστημα αυτής της εκπαίδευσης σκοπός μας είναι ο εμπλουτισμός των δεξιοτήτων των Μητέρων και Θείων SOS, η ανάπτυξη στρατηγικής αντιμετώπισης των δυσκολιών και η κάλυψη των αναπτυξιακών αναγκών του κάθε παιδιού χωριστά, αλλά και της ομάδας συνολικά, με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών συνεργασίας και αλληλεπίδρασης μέσα στις οικογένειες SOS, στοχεύοντας στο μέγιστο όφελος των παιδιών.

Το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης λειτουργεί από το 1982 με στόχο την προστασία και φροντίδα παιδιών τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν στη φυσική τους οικογένεια. Το προσωπικό που φροντίζει αυτά τα παιδιά αποτελείται από Μητέρες SOS, Θείες SOS, παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους.

Μπορείτε να συνεισφέρετε κάνοντας τη δωρεά  σας σε αυτή την σελίδα μέσω paypal. Σε περίτωση που κάποιος δυσκολεύεται να κάνει κατάθεση μέσω paypal,μπορεί να καταθέσει χρήματα στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς των Παιδικών Χωριών SOS.

Απαραίτητο είναι να φαίνεται στην αιτιολογία το όνομά σας και η ένδειξη GIVE.

ALPHA BANK: IBAN GR 03 0140 1010 1010 0210 1161 787 

EUROBANK-ERGASIAS:IBAN:GR 55 0260 2010 0009 1010 0991 765 

Σε περίπτωση που υπερκαλυφθεί το πόσο που έχουμε ζητήσει θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή του ίδιου προγράμματος και στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου. 

Το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης λειτουργεί από το 1982 με στόχο την προστασία και φροντίδα παιδιών τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν στη φυσική τους οικογένεια.

Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1975 με σκοπό την προστασία των παιδιών, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών.

Η προστασία και φροντίδα των παιδιών που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS προσφέρεται σε μακρόχρονη, συνεχή, σταθερή βάση.  Ξεκινά από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται έως ότου το παιδί, προετοιμασμένο κατάλληλα, ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, είναι ικανό να σταθεί μόνο του στην κοινωνία.

Η δράση υποστηρίζεται από την Brace Social Coop https://www.brace.org.gr

Οι Αρχές των Παιδικών Χωριών SOS

Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να ανήκει σε μία οικογένεια και να μεγαλώνει με φροντίδα, σεβασμό και ασφάλεια.

Η παιδαγωγική προσέγγισή μας και η κεντρική φιλοσοφία μας βασίζεται σε τέσσερις κύριες αρχές, όπως διατυπώθηκαν το 1949, από τον ιδρυτή των Παιδικών Χωριών SOS Hermann Gmeiner:

  • Η Μητέρα SOS: αποτελεί το ανθρωποκεντρικό σημείο της ιδέας και έρχεται να καλύψει το μεγάλο συναισθηματικό και ψυχικό κενό που αισθάνεται το παιδί που βρέθηκε μόνο του.

  • Τα Αδέρφια: στο μικρό οικογενειακό πλαίσιο των Παιδικών Χωριών SOS επιδιώκεται η συμβίωση των παιδιών με τα φυσικά τους αδέρφια ή με άλλα παιδιά. Έτσι,  ενδυναμώνονται περισσότερο οι ανθρώπινες σχέσεις σε μια οικογένεια και βέβαια παραμένουν δεμένα μεταξύ τους τα φυσικά αδέλφια.

  • Το Σπίτι: είναι το φυσικό καταφύγιο για κάθε παιδί. Μέσα σε αυτό τα παιδιά νιώθουν προστατευμένα και απολαμβάνουν την αίσθηση του να είναι μέλος της οικογένειας. Μεγαλώνουν και μαθαίνουν μοιράζοντας τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας.

  • Το Χωριό: είναι η φυσική προέκταση της οικογένειας SOS. Αποτελεί το κοινωνικό περιβάλλον που επιτρέπει στα παιδιά ν’ αναπτυχθούν με ασφάλεια και παράλληλα είναι μια γέφυρα προς την κοινωνία.

Επιπρόσθετα, στα Παιδικά Χωριά SOS, μπροστά στην ολοένα αυξανόμενη κρίση, έχουμε διευρύνει το έργο μας από το 2011, βοηθώντας παιδιά και οικογένειες που βρίσκονται σε κρίση λόγω φτώχειας από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες και να παραμείνουν ενωμένες, προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη, υλική βοήθεια, εκπαιδευτικές υπηρεσίες στα παιδιά και καλύπτοντας βασικές ανάγκες διατροφής.

Στην Ελλάδα τα Παιδικά Χωριά SOS λειτουργούμε τα εξής προγράμματα:

  • 4 Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη Αττικής, το Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, την Αλεξανδρούπολη και το Ηράκλειο

  • 2 Στέγες Νέων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

  • 8 Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στην Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο,Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Κομοτηνή, Πειραιά και Περιστέρι.

  • τον Ξενώνα SOS – ΕΛΙΖΑ στο Μαρούσι για κακοποιημένα βρέφη και νήπια μέχρι 5 ετών

Τα έξοδα λειτουργίας όλων των παραπάνω προγραμμάτων καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο από τις μικρές ή μεγάλες δωρεές των φίλων υποστηρικτών μας.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Παιδικά Χωριά SOS μπορείτε να βρείτε στο www.sos-villages.gr .

Καμπάνια crowdfunding από τα Παιδικά Χωριά SOS - Στηρίζουμε εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;