24.1 C
Athens
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΓΕΩΡΓΙΑKannaBio: Το πρώτο βιολογικό, ελληνικό τσάι Κάνναβης είναι εδώ!

KannaBio: Το πρώτο βιολογικό, ελληνικό τσάι Κάνναβης είναι εδώ!

Το πρώτο βιολογικό, ελληνικό τσάι Κάνναβης είναι εδώ! Η Kannabio παράγει προιόντα βιολογικής Κάνναβης sativa L. . Οι ακατέργαστοι ανθοί Κάνναβης της #kannabio περιέχουν 4% Κανναβιδιόλη (CBD+CBDa)


KannaBio: Το πρώτο βιολογικό, ελληνικό τσάι Κάνναβης είναι εδώ!
Άλλα προϊόντα
KannaBio: Το πρώτο βιολογικό, ελληνικό τσάι Κάνναβης είναι εδώ!
KannaBio: Το πρώτο βιολογικό, ελληνικό τσάι Κάνναβης είναι εδώ!
Η «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΝΝΑΒΙO – HEMP HELLAS» είναι ένας Αστικός Συνεταιρισμός Συλλογικού και Παραγωγικού Σκοπού περιορισμένης ευθύνης, που ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2016.
Σκοπός του Συνεταιρισμού είναι η ανάδειξη, μέσω της συνεργασίας και της συλλογικής προσπάθειας των μελών της, όλων των δυνατοτήτων αξιοποίησης του φυτού της κλωστικής ή βιομηχανικής κάνναβης (Cannabis Sativa L. ή hemp) και πιο συγκεκριμένα η οικολογική καλλιέργεια πιστοποιημένων από την ΕΕ ποικιλιών του φυτού, η παραγωγή- εισαγωγή- επεξεργασία- μεταποίηση- εμπορία προϊόντων Κλωστικής Κάνναβης και η παροχή υπηρεσιών που προάγουν το τοπικό και συλλογικό συμφέρον, την ενίσχυση της απασχόλησης, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της οικολογικής συνείδησης των πολιτών, καθώς και την ενδυνάμωση της τοπικής και περιφερειακής αειφόρου οικο-ανάπτυξης.
Αποστολή της ΚΟΙΝΣΕΠ KannaBio είναι η διάδοση της ελληνικής κλωστικής κάνναβης και η ανάπτυξη της ελληνικής βιοτεχνίας/ βιομηχανίας κλωστικής κάνναβης, η παραγωγή ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων, η διείσδυση στην παγκόσμια αγορά, η ανάπτυξη του συνεργατισμού και η προστασία του περιβάλλοντος.
Συγκεκριμένα ο σκοπός του Συνεταιρισμού, μέσα στα πλαίσια της εθνικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς νομοθεσίας, εξειδικεύεται στην άσκηση των ακόλουθων δραστηριοτήτων (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά):
α) Οικολογική καλλιέργεια του φυτού της κλωστικής ή βιομηχανικής κάνναβης (Cannabis Sativa L. ή hemp), σε γόνιμες παραγωγικές εκτάσεις αλλά και σε ιδιαίτερα μολυσμένα εδάφη για εδαφοβελτίωση και οικολογική αποκατάσταση.
β) Επεξεργασία, μεταποίηση και παραγωγή προϊόντων κλωστικής- βιομηχανικής κάνναβης (όπως σπόρια, έλαια, βάμματα, θεραπευτικά σκευάσματα, κηραλοιφές, αλεύρι, τρόφιμα, πρωτεΐνη και διατροφικά συμπληρώματα, φαρμακευτικά σκευάσματα, ηδύποτα, οικοδομικά και μονωτικά υλικά, χαρτί και χαρτοπολτό, βιοπλαστικά, βιοκαύσιμα, κλωστές- ίνες, υφαντά και υφάσματα, σειρά ρούχων, καλλυντικά και άλλα καινοτόμα και οικολογικά προϊόντα- παράγωγα της κλωστικής κάνναβης που έχει περί τις 25.000 χρήσεις).
γ) Εισαγωγή, διανομή και εμπορία– εξαγωγή προϊόντων κλωστικής- βιομηχανικής κάνναβης.
δ) Έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών σχετικών με την κλωστική κάνναβη, ιδιαίτερα καλλιεργητικών και μεταποιητικών ζητημάτων.
ε) Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και κατάρτιση συγκεκριμένων ομάδων στόχων, όπως ενδεικτικά αγρότες, μεταποιητές, έμποροι, άνεργοι, νέοι επιχειρηματίες, κ.α.) σχετικά με τα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη της κλωστικής κάνναβης.
στ) Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, προτάσεων πολιτικής, τεχνογνωσίας και κατευθυντήριων αρχών προς τη διοίκηση και κάθε ενδιαφερόμενο σε ότι αφορά την βέλτιστη ανάπτυξη του κλάδου σύμφωνα με τις διεθνείς καλές πρακτικές και εμπειρίες.
ζ) Εντοπισμός και αποκατάσταση- εδαφοβελτίωση μολυσμένων και βεβαρημένων περιοχών με καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης.
η) Κατασκευή οικημάτων και λοιπών κατασκευών και παντός είδους εφαρμογές με δομικά/ μονωτικά υλικά από παράγωγα hemp.
Οι σκοποί και η λειτουργία της Κοιν.Σ.Επ διέπονται από τις ακόλουθες βασικές αρχές:
α) την προαγωγή της κοινωνικής ωφέλειας μέσω της παραγωγής ποιοτικών και οικολογικών αγαθών και της παροχής υπηρεσιών συλλογικού και κοινωνικού χαρακτήρα,
β) την πρόταξη του ατόμου και της εργασίας έναντι του υπερκέρδους,
γ) τη χρησιμοποίηση των κερδών της για την ανάπτυξη της απασχόλησης και την διεύρυνση των εργασιών της,
δ) την προώθηση της αειφόρου (οικο)ανάπτυξης.
ε) την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και την απασχόληση ανέργων και άλλων ευπαθών ομάδων του πληθυσμού,
στ) την ενίσχυση και προώθηση της κοινωνικής, συνεταιριστικής, αλληλέγγυας και συνεργατικής οικονομίας, δηλαδή της συνεργασίας και της έμπρακτης στήριξης προς όλους τους εργαζομένους που συγκροτούν κοινότητες και συλλογικότητες (κοοπερατίβες) και αναπτύσσουν παραγωγικές και εργασιακές σχέσεις συμμετοχικές, βασισμένες στην αλληλεγγύη μεταξύ των μελών τους και ιδιαίτερα προς εκείνους που συμμετέχουν ενεργά στους κοινωνικούς αγώνες των περιοχών που ζουν και εργάζονται.
ζ) την προάσπιση της συλλογικής δράσης, της συμμετοχικής και μη καταπιεστικής εργασίας και της συνεταιριστικής οργάνωσης ως μέσων διάδοσης των ιδεών και επιδίωξης των στόχων των ανθρώπινων κοινοτήτων, ως μέσων ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής και της αειφόρου τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης.
Mάθετε περισσότερα εδώ: kannabio.wordpress.com
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;