9 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚαταγγελία: Εξευτελισμός συγγενή απεργού πείνας

Καταγγελία: Εξευτελισμός συγγενή απεργού πείνας

Παρατηρητήριο Ψυχοκοινωνικών Δικαιωμάτων: Ανακοίνωση σχετικά με καταγγελία για τον εξευτελισμό συγγενή απεργού πείνας.

εξευτελισμός είναι ίδιον της εξουσίας

Το έχουμε αναφέρει επανειλημμένος  ότι σε έναν κόσμο άνομο & αντιφατικό ως προς την έννοια του δικαίου είμαστε όλοι συνένοχοι & συμμέτοχοι, ένοχοι μα καθόλου αθώοι, αυτουργοί και συνεργοί, σε αυτό το βασανιστήριο.  Ο εξετευλισμός  εκτός από ίδιον της εξουσίας αποτελεί στην ουσία ένα θεσμικό bullying από τα εκάστοτε αστυνομικά όργανα  προς τους συγγενείς των κρατουμένων με στόχο τον εκφοβισμό, την παρακώλυση, την ταπείνωση και το σπάσιμο του ηθικού τους. Χαρακτηριστική η νέα περίπτωση αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Σύμφωνα με σημερινή καταγγελία Ιατρού των από 2 Μαρτίου απεργών πείνας: «Στην εξευτελιστική διαδικασία σωματικού ελέγχου με πλήρη γύμνωση και επισκόπηση γεννητικών οργάνων υπέβαλλε σήμερα την άναυδη σύζυγο κρατούμενου απεργού πείνας, που έχει 24ωρη άδεια να τον επισκέπτεται και να τον φροντίζει, εξωτερική ανώνυμη αστυνομικίνα που εκλήθη από τον επίσης ανώνυμο αστυνομικό που συνεπικουρούσε τους φρουρούς. Ο “έλεγχος” έγινε μέσα στο λουτρό του κελιού. Σύντροφοι, φίλοι και συναγωνιστές, δεν έχω λόγια για να πω άλλα επί του θέματος. Πρόκειται για ένα από τα πιο απάνθρωπα, ταπεινωτικά και εξευτελιστικά πράγματα, που απαιτούμε να μην γίνονται ούτε στους κρατούμενους, πόσο μάλλον στις/τους συγγενείς τους. Κύριε Πανούση, εμείς, η αριστερά του “τίποτα”, και ο αναρχικός -αντιεξουσιαστικός χώρος, δεν πρόκειται να ανεχθούμε αυτές τις πρακτικές, αλλά ούτε και να μας ταπεινώσετε μπορείτε με τέτοιες μεθόδους.»

Εκφράζουμε για μια ακόμα φορά  τον αποτροπιασμό μας για τέτοιες  πράξεις από τα αστυνομικά όργανα τα οποία  παραβιάζουν κατάφωρα τα βιο-ψυχοκοινωνικά δικαιώματα των συγγενών – φροντιστών των αγωνιζόμενων κρατουμένων απεργών πείνας. Το μόνο που καταφέρνουν με αυτή την εκδικητική επίδειξη δύναμης είναι, να εξευτελίζουν τους ίδιους του εαυτούς τους και τους θεσμούς τους οποίους υπηρετούν δείχνοντας ότι το αστυνομικό κράτος είναι το βαθύ δόγμα της δημοκρατίας, υπό τον μανδύα της «πρώτη φορά αριστερά» η κυβέρνηση που δείχνει ότι το κράτος ελέγχου και έκτακτης ανάγκης έχει μόνο συνέχεια ανεξάρτητα από οποιαδήποτε εναλλαγή. Με την απεργία πείνα να βρίσκεται στην 33η ημέρα, επισημαίνουμε το αυτονόητο, ότι όλοι οι απεργοί πείνας  βρίσκονται σε οριακό σημείο και σε  ιδιαίτερα  κρίσιμη κλινική κατάσταση.

Καλούμε όλους να στηρίξουν τις δράσεις αλληλεγγύης & υποστήριξης προς τους απεργούς πείνας συνολικά. Ο αγώνας για την δημιουργία ενός συμμετρικού κόσμου ελευθερίας και αλληλεγγύης είναι η μόνη και πιο εγκεκριμένη διέξοδος από αυτόν τον φαύλο κύκλο. Φυσικά στο πλαίσιο αυτό δεν ξεχνάμε ούτε απορρίπτουμε ως «ρεφορμιστικό» το αίτημα για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και  νοσηλείας μέχρι να μην υπάρχει ούτε μία αποθήκη Ανθρώπων.

 
Αθήνα, 3 Απριλίου  2015

Δρ Αργύρης Αργυριάδης,

Παρατηρητήριο Ψυχοκοινωνικών Δικαιωμάτων,

ISEPP (Ελληνικό Τμήμα)

Καταγγελία: Εξευτελισμός συγγενή απεργού πείνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;