33 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης


ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

Τηλέφωνο & Φαξ: 2461049799 e-mail: infokoz@arsis.gr

Αγίου Χριστοφόρου 6, Κοζάνη 501 00, Ελλάδα

http://www.arsis.gr www.arsiskozanis.blogspot.gr www.facebook.com/Arsis.Kozanis www.twiter.com/ArsisKozanis www.youtube.com/ArsisKozanis

Η ΑΡΣΙΣ Κοζάνης αποτελεί δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Κοζάνη. Η ΑΡΣΙΣ-ΚΟΖΑΝΗΣ αποτελεί εθελοντική κοινότητα αλληλεγγύης και κοινωνικής δράσης. Από το 2007 οργανώνει υπηρεσίες, παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του ρατσισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού, την υποστήριξη των νέων και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ΑΡΣΙΣ-ΚΟΖΑΝΗΣ ενισχύει τη φωνή και τη δράση των ενεργών πολιτών, μέσα από την ανάπτυξη και την προώθηση του εθελοντισμού σε τοπικό επίπεδο. Οι δράσεις της, πλαισιώνονται με περισσότερους από 150 εθελοντές.

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

 

Εκπαιδεύουμε

 

Ελεύθερο Σχολείο

Απευθύνεται σε παιδιά, όλων των τάξεων του σχολείου, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να στηρίξουν τη σχολική τους φοίτηση. Δεν αποτελεί «κοινωνικό φροντιστήριο» καθώς ο στόχος του είναι η καλλιέργεια της δυναμικής και της δημιουργικότητας των παιδιών. Για το λόγο αυτό, εκτός της δωρεάν προσφοράς των μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας, προετοιμασίας για τις πανελλήνιες εξετάσεις, εκμάθησης ξένων γλωσσών και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, παρέχει εξατομικευμένη εκπαιδευτική παρέμβαση, δημιουργική απασχόληση και έκφραση (εικαστικές δημιουργίες, κ.α.), ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες (εκδρομές, ομάδες ποδοσφαίρου-χορού, προβολές κ.α.).

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

 

Σχολείο Ενηλίκων

Απευθύνεται σε ενήλικες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και θέλουν να βελτιώσουν τις προσωπικές και επαγγελματικές τους δεξιότητες (άνεργοι, χαμηλά αμειβόμενοι, μονογονεϊκές οικογένειες, μετανάστες κ.α.). Παρέχει δωρεάν, μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, όλων των επιπέδων, μαθήματα εκμάθησης ξένων γλωσσών και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ, παράλληλα, οι εκπαιδευόμενοι συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες όπως εικαστικά εργαστήρια, λέσχη ανάγνωσης και κινηματογράφου κ.α.

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

Υποστηρίζουμε

 

Κέντρο Υποστήριξης Κακοποιημένης Γυναίκας

Απευθύνεται σε γυναίκες που υφίστανται βία (σωματική, ψυχολογική, συναισθηματική). Στόχος είναι η δημιουργία ενός συνολικού-ολοκληρωμένου πλαισίου υποστήριξης της γυναίκας, αλλά και η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση της κοινωνίας. Οι γυναίκες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2461049799 (καθημερινά και σε 24ωρη βάση) και ανάλογα με το αίτημα τους να δεχτούν: ψυχολογική και νομική στήριξη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίδα, παραπομπή σε ξενώνες προσωρινής φιλοξενίας, ενημέρωση για ευκαιρίες απασχόλησης και κατάρτισης, υλική στήριξη σε είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα και τρόφιμα.

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

 

Στέκι Μεταναστών

Απευθύνεται σε όλους του μετανάστες, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα χώρο, ο οποίος καλλιεργεί δεσμούς μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών, προωθώντας τη διαπολιτισμικότητα στην πράξη. Στόχος του η στήριξη των μεταναστών σε όλα τα στάδια της διαμονής τους στη χώρα και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, για την αποφυγή ρατσιστικών φαινομένων. Παρέχονται: ψυχοκοινωνική υποστήριξη, πληροφόρηση, ενημέρωση για τα δικαιώματα στην εργασία, στην εκπαίδευση, υποστήριξη σε γραφειοκρατικές υποθέσεις (έκδοση αδειών παραμονής), νομική συμβουλευτική, διασύνδεση με αρμόδιους φορείς και υλική στήριξη σε είδη πρώτης ανάγκης, οικιακές συσκευές, ρούχα και τρόφιμα.

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

 

Παρεμβαίνουμε

 

Παρέμβαση Υποστήριξης Ρομά

Απευθύνεται σε Ρομά και υλοποιείται στους οικισμούς όπου διαμένουν με στόχο την αναβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου και την αντιμετώπιση φαινομένων κοινωνικής διάκρισης. Οι παρεμβάσεις αφορούν στην παροχή: εκπαιδευτικής υποστήριξης και ενίσχυσης της σχολικής φοίτησης των παιδιών, ψυχοκοινωνικής στήριξης σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, μέριμνας σε ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας, ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και ιατρικών ενημερώσεων, προγραμμάτων αγωγής υγείας, εμβολιασμών, μαθημάτων ελληνικής γλώσσας σε ενήλικες, σύνδεσης με τυπικές και άτυπες εκπαιδευτικές διαδικασίες και ενημέρωσης σε θέματα απασχόλησης και κατάρτισης.

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

 

Δράση υποστήριξης Ατόμων Τρίτης Ηλικίας: «Ζωή Γεμάτη»

Απευθύνεται σε άτομα της τρίτης ηλικίας, οργανώνοντας ένα δίκτυο υπηρεσιών που δρα υποστηρικτικά και έπειτα από εξατομικευμένη καταγραφή των αναγκών τους. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας και η δημιουργία αισθήματος ικανοποίησης και ασφάλειας. Οι δράσεις αποσκοπούν: στην επίλυση καθημερινών πρακτικών ζητημάτων, στις προτάσεις εξοικονόμησης και διαχείρισης χρημάτων, στην ψυχολογική υποστήριξη και κοινωνική δραστηριοποίηση.

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

 

Συμμετέχουμε

 

Κοινωνική τράπεζα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης

Απευθύνεται σε όσους πιστεύουν στην έμπρακτη αλληλεγγύη και στη δυνατότητα δημιουργίας μιας ανταλλακτικής οικονομίας, η οποία προωθεί την επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων όχι ως αδυναμία ή μειονέκτημα, αλλά ως μια καινούρια φιλοσοφία κατανάλωσης και τρόπου ζωής. Συλλέγονται, ανταλλάσσονται και προσφέρονται: τρόφιμα, ρούχα, οικιακές συσκευές, έπιπλα, κλινοσκεπάσματα, παιχνίδια, βιβλία, σχολικά είδη κ.α.

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

 

Ομάδα άμεσης παρέμβασης

Απευθύνεται σε όσους αντιμετωπίζουν έκτακτες ανάγκες, ή βιώνουν καταστάσεις κρίσης. Η ομάδα κινητοποιώντας ένα μεγάλο ανθρώπινο δυναμικό (ανθρώπους διαφόρων ειδικοτήτων, τεχνικό προσωπικό, αλλά και επιχειρήσεις της πόλης) προσπαθεί να δώσει προσωρινές ή και πιο μόνιμες λύσεις. Προβλήματα στέγασης, προσωρινής φιλοξενίας και έκτακτων αναγκών προσπαθούν να αντιμετωπιστούν μέσω της δουλειάς και της παρέμβασης στο δρόμο, της δημιουργίας υποστηρικτικού πλαισίου και κοινωνικών σχέσεων.

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης

 

Most Popular

echo ‘’ ;