14.9 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Συλλογική Κουζίνα El Che-f


Συλλογική Κουζίνα El Che-f

silogikhkouzina@yahoo.gr

Τσαμαδού 13, Αθήνα 106 83, Ελλάδα

http://www.elchef.gr/
Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

Τι είναι η El Chef! 

“Αναλάβαμε δράση το 2007, θέλοντας να κάνουμε πράξη την έννοια της συν+τροφικότητας και να προάγουμε το πνεύμα της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης, της συμμετοχής και του αγώνα. 
Ενάντια σε κάθε λογική αγοράς και κέρδους, ατομικισμού και γρήγορης κατανάλωσης φαγητού, μαγειρεύουμε κάθε Σάββατο στο Στέκι Μεταναστών, στην οδό Τσαμαδού 13 στα Εξάρχεια, όπου και συνυπάρχουμε με άλλες συλλογικότητες και δράσεις. 
Η συλλογική κουζίνα El Chef δεν αποτελεί φιλανθρωπική δράση, δεν αντιμετωπίζει τους συνανθρώπους μας που πλήττονται σήμερα από την κρίση ως δυστυχείς πεινασμένους, προσφέροντάς τους «ένα πιάτο φαϊ». 
Σκοπός μας είναι να ενεργήσουμε όλοι μαζί, να καλλιεργήσουμε την αλληλεγγύη, να εμπνευστούμε και να διαμορφώσουμε άλλες μορφές κοινωνικής πραγματικότητας, που θα μας βγάζουν απ’την απομόνωση, θα μας απελευθερώνουν και θα μας κάνουν πιο δυνατούς. Κόντρα στις αντιδραστικές εγκυκλίους του κράτους, που επιτρέπουν συσσίτια μόνο σε «αρμόδιους» φορείς, αστικά ΜΜΕ τύπου ΣΚΑΙ, Εκκλησία. 
Συλλογική Κουζίνα El Che-f
Κόντρα στις καλυμμένες «ανθρωπιστικές» καμπάνιες των μεγάλων super market, που πίσω από τη θεατρινίστικη μάσκα του «όλοι μαζί μπορούμε» και της υποκριτικής φιλανθρωπίας καλλιεργούν τη ψευδαίσθηση συμμετοχής στα κοινά, με μόνο σκοπό τη διαφήμιση και το κέρδος των επιχειρήσεων. 
Ενάντια στη μεγαλύτερη κοινωνική παθογένεια του φασισμού, που μέσα από τα αντικοινωνικά παντοπωλεία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής φοράει το μανδύα του σωτήρα, έχοντας ως στόχο κάθε άνθρωπο που λόγω της κρίσης έχει ενεργοποιήσει τα πιο συντηρητικά χαρακτηριστικά του (ξενοφοβία, ρατσισμό κλπ), μοιράζοντας ένα κομμάτι ψωμί με κριτήριο το χρώμα του δέρματος, εμείς δε μαγειρεύουμε μίσος, δε σερβίρουμε διακρίσεις, είμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο, απολυμένο, απεργό, αγωνιστή. 
Έτσι λοιπόν, κάνοντας πράξη τα πιστεύω μας, συμμετείχαμε σε ένδειξη αλληλεγγύης στις μεγάλες απεργίες της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ, του ΑΛΤΕΡ, της ΛΟΥΚΙΣΑΣ, της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, με επιτόπου μαγειρέματα, συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, όπως επίσης συστηματική είναι τα τελευταία χρόνια και η συμμετοχή μας στο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ.

Συλλογική Κουζίνα El Che-f
Αν λοιπόν η κρατική κι η παρακρατική βία χρησιμοποιεί ως μέσο τρομοκράτησης τη πείνα, εμείς με όπλα μας την αντίσταση, την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση αγωνιζόμαστε ενάντια στην ισοπέδωση των κεκτημένων δικαιωμάτων μας, ενάντια σε κάθε οικονομική και κοινωνική καταπίεση. 
Οι απεργίες, οι καταλήψεις, οι διαδηλώσεις, οι πλατείες και οι γειτονιές θα συνεχίσουν να είναι οι ζωντανοί χώροι, στους οποίους θα συναντιόμαστε, θα μαγειρεύουμε, θα συζητάμε, θα τρώμε, προτάσσοντας το συλλογικό έναντι του ιδιωτικού, κόντρα σε οποιοδήποτε διαχωρισμό ή διάκριση.

Most Popular

echo ‘’ ;