32.5 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΚορωνοϊός: Όπλο δικτατόρων και ολιγαρχών | Της Vera Sharav

Κορωνοϊός: Όπλο δικτατόρων και ολιγαρχών | Της Vera Sharav

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΟΠΛΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ

της Vera Sharav

 

ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟΥ ΚΛΕΑΝΘΗ ΓΡΙΒΑ

 

Ο κορωνοϊός δίνει στους δικτάτορες και τους ολιγάρχες την ευκαιρία να αποκτήσουν μεγαλύτερη εξουσία. Θα υποχωρήσουν και πάλι οι λαοί των δυτικών δημοκρατιών, όπως είχαν υποχωρήσει στη ναζιστική μάστιγα;

 

Δημοσίευση: 9 Απριλίου 2020:

Alliance for Human Research Protection

Advancing Voluntary, Informed Consent to Medical Intervention

https://ahrp.org/coronavirus-provides-oligarchs-with-a-dream-come-true/

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

1. ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

2. Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

3. ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

4. ΕΝΑ ΣΟΥΠΕΡ POLITBURΟ: ΤΟ BILL & MELINDA FOUNDATION

5. ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΑΠΕΙΛΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

6. ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΟΡΑΤΗ (ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ) ΑΠΕΙΛΗ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟΥ ΚΛΕΑΝΘΗ ΓΡΙΒΑ: ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ BILL GATES ΚΑΙ «ΔΩΡΑ» ΦΕΡΟΝΤΕΣ

 

Η κ. Vera Sharav είναι επιζώσα του Ολοκαυτώματος. Μια από τις πλέον σεβαστές προσωπικότητες στο χώρο της κοινωνικής κριτικής και της υπεράσπισης των ατομικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών στις ΗΠΑ. Οι έρευνές της –και, ιδιαίτερα αυτές που αφορούν τα εγκλήματα του ιατρο-φαρμακοβιομηχανικού συμπλέγματος– συμβάλλουν στην κατανόηση του παρελθόντος και στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον.

 

1. ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 

«Καθώς η πανδημία του κοροναϊού οδηγεί τον κόσμο σε αδιέξοδο και οι αγχωμένοι πολίτες απαιτούν δράση, οι ηγέτες σε ολόκληρο τον κόσμο αποκτούν εκτελεστικές και ουσιαστικά δικτατορικές εξουσίες με ελάχιστη αντίσταση.

Οι νέοι νόμοι που διευρύνουν την κρατική επιτήρηση, επιτρέπουν στις κυβερνήσεις να περιορίζουν επ ‘αόριστο τους ανθρώπους και να παραβιάζουν τις ελευθερίες της συναθροίσεως και της έκφρασης, θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τη ζωή των πολιτών, την πολιτική και τις οικονομίες των χωρών για τις επόμενες δεκαετίες ». 

The New York Times , 31 Μαρτίου 2020

 

Η πανδημία του κοροναϊού προκάλεσε στο κοινό έκπληξη, και εξέθεσε με λεπτομέρειες την αποσύνδεση της πραγματικότητας από τις αρχικές ψευδείς διαβεβαιώσεις των στελεχών της δημόσιας υγείας που ισχυρίστηκαν ότι υπάρχουν κυβερνητικά προγράμματα για να μας προστατεύσουν σε περίπτωση εμφάνισης μιας επικίνδυνης μολυσματικής νόσου ή μιας βιοτρομοκρατικής επίθεσης. 

 

Ο ιστότοπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA)  βεβαιώνει το κοινό ότι:

 

«Το Κέντρο Αξιολόγησης και Έρευνας Βιολογικών Προϊόντων (CBER), τμήμα του FDA, ήταν πολύ δραστήριο στην ανάπτυξη ιατρικών αντίμετρων και αντιμετώπισης της βιοτρομοκρατίας και των μολυσματικών ασθενειών . Το CBER εξακολουθεί να είναι πολύ δραστήριο στην υποστήριξη των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την ανάπτυξη ιατρικών αντιμέτρων και την καταπολέμηση της βιοτρομοκρατίας και των αναδυόμενων μολυσματικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της πανδημικής γρίπης».

 

Το 2019, τα CDC εξέδωσαν την ακόλουθη Δήλωση του τμήματος Μάρκετινγκ του Οργανισμού:

 

«Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) είναι ο οργανισμός στον οποίο οι Αμερικανοί εμπιστεύονται τη ζωή τους. Ως παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της δημόσιας υγείας, τα CDC είναι η πρωταρχική υπηρεσία για την προώθησης της υγείας, την πρόληψης και την προετοιμασίας του έθνους. Είτε προστατεύουμε τον αμερικανικό λαό από απειλές για τη δημόσια υγεία, είτε ερευνάμε αναδυόμενες ασθένειες, είτε εκπονούμε και εφαρμόζουμε προγράμματα δημόσιας υγείας με τους εγχώριους και διεθνείς εταίρους μας, βασιζόμαστε στα στελέχη μας για να κάνουμε πραγματική διαφορά στην υγεία και την ευημερία των ανθρώπων εδώ και σε όλο τον κόσμο».

 

2. Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

Πολλοί κυβερνητικοί οργανισμοί και πολυάνθρωπες γραφειοκρατίες φαινομενικά δημιουργήθηκαν για να προστατεύσουν το κοινό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται η Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH), τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων (CDC) και η Αρχή Προηγμένης Βιοϊατρικής Έρευνας και Ανάπτυξης (BARDA).

 

«Η υπηρεσία BARDA ιδρύθηκε [το 2006] για να βοηθήσει στη διασφάλιση του έθνους μας από χημικές, βιολογικές, ραδιολογικές και πυρηνικές (CBRN) απειλές, καθώς και από πανδημική γρίπη (PI) και αναδυόμενες λοιμώδεις νόσους (EID). Η BARDA υποστηρίζει τη μεταφορά των ιατρικών αντίμετρων, όπως εμβόλια, φάρμακα και διαγνωστικά μέσα που προκύπτουν από την έρευνα της BARDA στην FDA για έγκριση από την FDA και την ένταξή τους στο Εθνικό Στρατηγικό Απόθεμα».

 

Το 2019, το Εθνικό Στρατηγικό Απόθεμα μεταβιβάστηκε από τα CDC στη BARDA και ο προϋπολογισμός της BARDA αυξήθηκε κατά 722 εκατομμύρια δολάρια σε συνολικό ποσό 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα αποθέματα σε αναγκαία φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό είχαν εξαντληθεί κατά τη διάρκεια της ψευδούς επιδημίας γρίπης H1N1 το 2009. Έκτοτε, το Απόθεμα Έκτακτης Ανάγκης ποτέ δεν συμπληρώθηκε με τα αναγκαία μέσα, ιατρικού εξοπλισμού, φαρμάκων και μέσων ατομικής προστασίας (PPE) των γιατρών και των νοσοκόμων. Οι ζωές τόσο των ασθενών που χρειάζονται αναπνευστήρες όσο και των επαγγελματιών του ιατρικού κλάδου αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο θανάτου.

 

Η πανδημία τoυ κοροναϊού αποδεικνύει ότι όσοι ήταν εντεταλμένοι με την ευθύνη (και είχαν εφοδιαστεί με έναν διογκωμένο προϋπολογισμό) να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα ιατρικά εφόδια για επείγουσες καταστάσεις, δεν κατάφεραν να φέρουν σε πέρας την αποστολή που είχαν αναλάβει και άφησαν το κοινό χωρίς κάποια προστασία καλύτερη σε σύγκριση απ’ αυτή που παρείχαν όταν προέκυψε ο τυφώνας Κατρίνα, η 9/11 ή ο τυφώνας Sandy.

 

Επιπλέον, ενώ το κοινό παραπληροφορούνταν με ψευδείς διαβεβαιώσεις σχετικά με την «εθνική ετοιμότητα», πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι και παγκόσμιοι ολιγάρχες γνώριζαν την κατάσταση από τις δικές τους προσομοιώσεις πριν από την επιδημία του κοροναϊού .

 

Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2019, διεξήχθησαν μια σειρά από ασκήσεις προσομοίωσης των κυβερνήσεων των ΗΠΑ υπό την κωδική ονομασία  “Crimson Contagion”Το συμπέρασμα των συμμετεχόντων κυβερνητικών αξιωματούχων ήταν ότι ήμασταν εντελώς απροετοίμαστοι να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο γεγονός.

 

Οι συμμετέχοντες αναγνώρισαν ότι σε περίπτωση πανδημίας θα ακολουθούσε πανδαιμόνιο και ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι καταστροφική. Όπως έχει τεκμηριωθεί, οι αρμόδιοι της δημόσιας υγείας που περιμένουν από εμάς να τους σεβαστούμε ως «εμπειρογνώμονες», δεν κατάφεραν να πάρουν κάποια βασικά μέτρα για την αποτροπή καταστροφικών ανθρωπογενών ατυχημάτων που μπορούν να αποφευχθούν και ποτέ δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους.

 

New York Times: A Cascade of Warnings Went Unheeded (3/19/2020), [Ένας καταρράκτης προειδοποιήσεων αγνοήθηκε]. Associated Press: Testing Blunders Cost Vital Month in US Virus Fight (3/29/2020). Εσφαλμένα τεστ δοκιμές κοστίζουν ένα μήνα ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση του ιού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

pastedGraphic.png

3. ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

 

Το μόνο μέσο για την καταπολέμηση της πανούκλας είναι η ειλικρίνεια 

Albert Camus, The Plague (1947)

 

Αντί να εγκαλούνται οι υπεύθυνοι αξιωματούχοι για την αμέλειά τους, καταγγέλλονται και διώκονται οι γιατροί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας, εάν θελήσουν να μιλήσουν ανοικτά στα μέσα ενημέρωσης. Αυτό συνέβη στην Κίνα στους γιατρούς που προσπάθησαν να δημοσιοποιήσουν την αλήθεια. Κι αυτό συμβαίνει και στους γιατρούς στις ΗΠΑ.

 

Γιατί οι δημοσιογράφοι αρνούνται την άμεση πρόσβαση στα δεδομένα που τεκμηριώνουν την εξάπλωση και τη θνησιμότητα του Covid-19; Γιατί η πρόσβαση σε επιστήμονες και ερευνητές ελέγχεται από «δημόσιους αξιωματούχους της πληροφόρησης» όπως στην Κίνα;

 

Το Health News αναφέρει ότι οι δημοσιογράφοι αποκλείονται από την άμεση πρόσβαση σε ερευνητές και διαχειριστές των ομοσπονδιακών οργανισμών υγείας (τα NIH, την FDA, τα CDC, την EPA – Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος- και άλλους οργανισμούς) χωρίς την παρουσία «δημόσιων αξιωματούχων της πληροφόρησης». Οι έρευνες που έγιναν από την Ένωση Επαγγελματικών Δημοσιογράφων (SPJ) τεκμηρίωσαν τη λογοκρισία που ασκείται από αξιωματούχους των ομοσπονδιακών δημόσιων υποθέσεων.

 

Με δεδομένη (α) την έλλειψη ειλικρίνειας και διαφάνειας από τις ίδιες τις «Αρχές» που τις επικαλούνται συχνότερα, και (β) την αποτυχία των μέσων ενημέρωσης να ερευνούν και όχι να αναπαράγουν τις επίσημες θέσεις, δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι αυτή η έλλειψη εντιμότητας και ειλικρίνειας έχει δημιουργήσει δυσπιστία απέναντι στις δομές της εξουσίας. Οι άνθρωποι (συμπεριλαμβανομένων των γιατρών) προσφεύγουν σε μη-εμπορικούς, εναλλακτικούς ιστότοπους και ιστολόγια για αξιόπιστες πληροφορίες.

 

4. ΕΝΑ ΣΟΥΠΕΡ POLITBURΟ: ΤΟ BILL & MELINDA FOUNDATION

 

• Στις 18 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Νέας Υόρκης μια προσομοιωτική άσκηση για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας, από το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας του Johns Hopkins και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Την άσκηση παρακολούθησε μια ομάδα 15 αντιπροσώπων από κορυφαίους εταιρικούς, κυβερνητικούς και παγκόσμιους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Κέντρων Ελέγχου Ασθενειών των ΗΠΑ. 

 

[Δείτε τον κατάλογο των συμμετεχόντων και την εξαιρετική περίληψη της 5ωρης προσομοίωσης από την Mary Holland, καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, και αντιπροέδρου της Childrens Health Defense]

https://childrenshealthdefense.org/news/what-we-can-learn-from-a-pandemic-tabletop-exercise/

 

Αυτή η προσομοιωτική άσκηση εξέθεσε τα κενά και την έλλειψη προετοιμασίας, και βρήκε την έκφρασή της με τα πραγματικά συμβάντα που ακολούθησαν δύο μήνες αργότερα, αρχίζοντας από την Κίνα. Στην προσομοιωτική άσκηση, η πανδημία επιβραδύνεται μετά από 18 μήνες, και προβλέπεται ότι πεθάνουν 65 εκατομμύρια άνθρωποι. Η πανδημία σχεδιάστηκε να λήξει μόνο μετά την κυκλοφορία ενός αποτελεσματικού εμβολίου στην αγορά.

 

 «Η πανδημία θα συνεχιστεί με κάποιο ρυθμό μέχρι να υπάρξει ένα αποτελεσματικό εμβόλιο ή έως ότου εκτεθεί το 80-90% του παγκόσμιου πληθυσμού. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, είναι πιθανό να αποτελεί μια ενδημική παιδική ασθένεια.”  

[Προβολή στιγμιότυπων από την άσκηση, με διάρκεια μιας ώρας].

 

Στις 15 Νοεμβρίου 2019, πριν εμφανιστεί ο κοροναϊός, τα CDC δημοσίευσαν μια αγγελία για την πρόσληψη ενός συμβούλου για ένα πρόγραμμα καραντίνας των ΗΠΑ.

 

Στις 28 Φεβρουάριου 2020, ο Bill Gates έκρουσε το συναγερμό για τον κοροναϊό, σε άρθρο του με τίτλο: «Responding to Covid-19 – A once-in-a-Century Pandemic?»  που δημοσιεύθηκε στο  New England Journal of Medicine . Σ’ αυτό ο Gates:

 

• Συνέκρινε τον κίνδυνο θνησιμότητας του Covid-19 με τη γρίπη του 1918.

• Δήλωσε ότι «εκτός από τους ηλικιωμένους με υποκείμενα προβλήματα υγείας, μπορεί να σκοτώσει υγιείς ενήλικες». Και 

• Κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει ηγετικό ρόλο, δοκιμάζοντας και εγκρίνοντας νέα εμβόλια και φάρμακα «επειδή τα πανδημικά προϊόντα είναι επενδύσεις εξαιρετικά υψηλού κινδύνου, και η δημόσια χρηματοδότηση θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο για τις φαρμακευτικές εταιρείες».   [https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMp2003762]

 

Σύμφωνα με το περιοδικό FORBES, ο Bill Gates είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, του οποίου τα περιουσιακά στοιχεία το 2019 ανέρχονταν σε 106,8 δισεκατομμύρια δολάρια. [Και, συγχρόνως, ο δεύτερος μεγαλύτερος χρηματοδότης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες].

 

Στις 17 Μαρτίου 2020, μια έρευνα του Tim Schwab στο περιοδικό The Nation με τίτλο «Το φιλανθρωπικό παράδοξο του Bill Gates», ρίχνει φως στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, του οποίου η «φιλανθρωπική» επιχείρηση ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων φαίνεται να είναι μια αυτοεξυπηρετούμενη επιχείρηση που χαρακτηρίζεται από πλήθος συγκρούσεων συμφερόντων.

 

«Οι τρεις εμπιστευματοδόχοι του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates (Bill, Melinda, και Warren Buffett, θα μπορούσαν να θεωρηθούν ότι επωφελούνται οικονομικά από τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες του ομίλου.  Ωστόσο, «τις τελευταίες δύο δεκαετίες [οι εκτεταμένες δραστηριότητές τους] υπόκεινται σε αξιοσημείωτα περιορισμένη κυβερνητική επίβλεψη ή δημόσιο έλεγχο».

 

«Ο Gates έχει αποδείξει ότι υπάρχει ένας πολύ πιο εύκολος δρόμος προς την πολιτική εξουσία απ’ αυτόν που διάλεξε ο Michael Bloomberg, ένας δρόμος που επιτρέπει σε μη-εκλεγμένους δισεκατομμυριούχους να διαμορφώνουν τη δημόσια πολιτική με τρόπους που σχεδόν πάντα δημιουργούν ευνοϊκά πρωτοσέλιδα.  

 

Το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates καθιέρωσε ένα νέο μοντέλο φιλανθρωπίας στο οποίο οι πιο άμεσa ευεργετούμενοι –συχνά– δεν είναι οι φτωχοί του κόσμου, αλλά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, στόχος του οποίου δεν είναι να βοηθήσει τους άπορους αλλά να βοηθάει τους πλούσιους να παρέχουν βοήθεια στους άπορους.

 

Σύμφωνα με την έρευνα του περιοδικού The Nation:  

 

«Στις περισσότερες από τις 19.000 «φιλανθρωπικές» επιχορηγήσεις που έκανε το Bill & Malinda Gates Foundation κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες, έγιναν «φιλανθρωπικές» δωρεές απαλλαγμένες φόρων ύψους περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ιδιωτικές εταιρείες, ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κόσμο, όπως η GlaxoSmithKline, η Unilever, η IBM και η NBC Universal Media, οι οποίες έχουν αναλάβει την ανάπτυξη νέων φαρμάκων, τη βελτίωση της υγιεινής στον αναπτυσσόμενο κόσμο, την ανάπτυξη χρηματοοικονομικών προϊόντων για τους μουσουλμάνους καταναλωτές και τη διασφάλιση της θετικής προσβολής αυτού του έργου τους».

 

Μέσω του «φιλανθρωπικών» επιχορηγήσεών του, Bill Gates έχει αποκτήσει υπερβολική επιρροή, που του επιτρέπει να διαμορφώσει τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα και να ασκεί οικονομικές πολιτικές που αυξάνουν τον πλούτο της διασυνδεδεμένης εταιρικής ολιγαρχίας, με τον ίδιο Gates στην κορυφή.

 

Η «φιλανθρωπία» έχει επίσης μεταβάλει δραματικά τη φήμη του Bill Gates από έναν από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες σε έναν από τους πλέον θαυμαζόμενους ανθρώπους στον κόσμο – ακόμη και όταν η «φιλανθρωπική» δραστηριότητά του είναι κι αυτή μια επένδυση από την οποία κερδίζει ο Gates – και μάλιστα, από τους φορολογούμενους των ΗΠΑ. Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι το μοντέλο των «φιλανθρωπικών» επιχορηγήσεων του Gates, το οποίο του έδωσε εξουσία, επιρροή και απολύσεις, υιοθετείται από μια νέα γενιά αδίστακτων τεχνικών-δισεκατομμυριούχων όπως ο Mark Zuckerberg (Facebook) και ο Jeff Bezos (Amazon), οι οποίοι έχουν επίσης αρχίσει να δίνουν δισεκατομμύρια, και μερικές φορές συνεργάζονται απευθείας με τον Gates.

 

Αν και το Ίδρυμα Gates επιμένει ότι το έργο του δεν σχετίζεται με τη Microsoft, τα παρατιθέμενα διαγράμματα επιβεβαιώνουν την προηγούμενη αξιολόγηση του Ralph Nader: είναι δύσκολο να σχεδιάσουμε μια γραμμή μεταξύ α) της Microsoft, β) του προσωπικού πλούτου του Gates, και γ) του ιδρύματος Gates. Το Ίδρυμα αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τα ντοκουμέντα του περιοδικού Nation που τεκμηριώνουν τα φορολογικά κέρδη του, αλλά ένας ανεξάρτητος ερευνητής ειδικός επί των φόρων επεσήμανε ότι οι πολυεκατομμυριούχοι αποφεύγουν το 40% των φόρων μέσω των «φιλανθρωπικών» δωρεών και εκτίμησε ότι το Ίδρυμα Gates απέφυγε να πληρώσει τουλάχιστον 14 δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους.

 

pastedGraphic_1.png

 

     pastedGraphic_2.pngpastedGraphic_3.png

 

Το περιοδικό The Nation αποκάλυψε στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι το Ίδρυμα Gates: 

 

«Χορήγησε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε ‘φιλανθρωπικές’ δωρεές που εκπίπτουν από φορολόγηση σε ιδιωτικές εταιρείες – συμπεριλαμβανομένων μερικών από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κόσμο, όπως η GlaxoSmithKline, η Unilever, η IBM και η NBC Universal Media – οι οποίες δύσκολα θα μπορούσε να θεωρηθούν ότι χρειάζονται ‘φιλανθρωπικές δωρεές’. Οι δωρεές αυτές υπολογίζεται ότι επηρεάζουν τόσο τη δημόσια πολιτική όσο και την κοινή γνώμη… 250 εκατομμύρια δολάρια δόθηκαν από το Ίδρυμα Gates σε εταιρείες μέσων ενημέρωσης και σε άλλες ομάδες για να επηρεάσουν τις ειδήσεις».

 

Όπως λέει η καθηγήτρια Linsey McGoey, συγγραφέας του βιβλίου, No Such Thing as a Free Gift (2014), γράφει:

 

«Tο Ίδρυμα Gates  δημιούργησε ένα από τα πιο προβληματικά προηγούμενα στην ιστορία των Ιδρυμάτων, δίνοντας ουσιαστικά την δυνατότητα στους εταιρικούς ομίλους να βλέπουν τον εαυτό τους ως έχοντα ανάγκη φιλανθρωπίας, σε μια εποχή όπου τα εταιρικά κέρδη βρίσκονται σε πρωτοφανές υψηλό επίπεδο».

 

Μεταξύ των άλλων, η καθηγήτρια McGoey ανακάλυψε μια δωρεά $ 19 εκατομμυρίων δολαρίων σε θυγατρική της Mastercard το 2014. Σκοπός της ήταν να αυξήσει τη χρήση των ψηφιακών χρηματοπιστωτικών προϊόντων από τους φτωχούς ενήλικες στην Κένυα. Επισημαίνει ότι η δωρεά έγινε κατά το χρονικό διάστημα κατά το οποίο το Ίδρυμα Gates είχε σημαντικές οικονομικές επενδύσεις στη Mastercard μέσω των συμμετοχών του στην εταιρεία επενδύσεων του Warren, Berkshire Hathaway. Επιπλέον, ο Buffett δεσμεύτηκε να συνεισφέρει 30 δισ. δολάρια στο Ίδρυμα Gates.

 

Ο James Love, διευθυντής της μη-κερδοσκοπικής Knowledge Ecology International, ένας από ετών κριτικός του Gates, δηλώνει:

 

«Χρησιμοποιεί τη ‘φιλανθρωπία’ του για να προωθήσει μια ατζέντα υπέρ των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για τα φαρμακευτικά προϊόντα, ακόμη και σε χώρες που είναι πραγματικά φτωχές. Ο Γκέιτς είναι το είδος της δεξιάς πτέρυγας του κινήματος δημόσιας υγείας. 

Προσπαθεί πάντα να προωθήσει τα πράγματα σε μια φιλο-εταιρική κατεύθυνση. Είναι ένας μεγάλος υπερασπιστής των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών.

Υπονομεύει πολλά πράγματα που είναι πράγματι απαραίτητα για να καταστήσουν τα φάρμακα οικονομικά και προσιτά σε ανθρώπους που είναι πραγματικά φτωχοί. Είναι παράδοξο, επειδή δίνει τόσα πολλά χρήματα για να [καταπολεμήσει] τη φτώχεια και, παράλληλα, είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για πολλές αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

 

5. ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

pastedGraphic_4.png

 

Έκθεση του Forbes (23 Μαρτίου 2020): Ο Κοροναϊός θα μπορούσε να μολύνει Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και των πολιτικών ελευθεριών για πάντα.  Η έκθεση εστιάζει στο πώς οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογικής επιτήρησης εκμεταλλεύονται την κρίση Κοροναϊου: 

 

«Το Facebook, η Google και η Microsoft ανέλαβαν έναν πολύ μεγαλύτερο ρόλο “δημόσιων υπηρεσιών” μετά τη διάδοση του COVID-19 σε ολόκληρο τον πλανήτη. Και ενεργώντας όλο και περισσότερο σαν δημόσιες υπηρεσίες (που λειτουργούν με στόχο το ιδιωτικό κέρδος), θα αυξήσουν ενδεχομένως όχι μόνο την εμβέλειά τους, αλλά και τις αντίστοιχες ικανότητές τους για την απόσπαση και εκμετάλλευση προσωπικών δεδομένων».

 

Οι πολιτικές ελευθερίες και η ιδιωτική ζωή μας κινδυνεύουν 

 

«Δηλαδή, οι κεφαλαιοκρατικές εταιρίες επιτήρησης, όπως το Facebook , για παράδειγμα, που ανακοίνωσε σήμερα δύο πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τη χρήση της εφαρμογής Messenger για να κοινοποιήσει πληροφορίες σχετικές με τη δημόσια υγεία … Το γεγονός είναι ότι το Facebook κεφαλαιοποιεί και την πανδημία του κοροναϊού προκειμένου να αυξήσει τη χρήση της εφαρμογής Messenger. Εάν μπορεί να κάνει τις υπηρεσίες υγείας του ΟΗΕ και άλλους οργανισμούς υγείας να χρησιμοποιούν το Messenger, θα επεκτείνει περισσότερο τον αριθμό των υπαλλήλων που θα χρησιμοποιούν το Messenger. Πράγμα που σημαίνει περισσότερα δεδομένα (data) στην κατοχή του και περισσότεροι άνθρωποι που θα δέχονται στοχευμένες διαφημίσεις.

 

Γενικότερα, το Facebook (και άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας),  ενεργώντας ως δημόσια υπηρεσία σημαίνει ότι θα διαθέτει επίσης μεγαλύτερη νομιμότητα, εξέχουσα θέση και προτεραιότητα για ό, τι κάνει. Και όλο και περισσότερο, αυτό που κάνουν οι εταιρείες αυτές είναι η συλλογή όλο και πιο πολλών δεδομένων μας με τρόπο που τελικά θα υποβαθμίζει την προσωπική μας αυτονομία, όλα με σκοπό να μας ωθήσουν να αγοράσουμε περισσότερα προϊόντα ή να ψηφίσουμε τον έναν ή τον πολιτικό υποψήφιο».

 

Coronavirus Could Infect Privacy And Civil Liberties Forever (March 23, 2020) 

 

Ο Μπιλ Γκέιτς, στην πραγματικότητα, χρηματοδότησε την τεχνολογία της επιτήρησης με την ανάπτυξη μικροτσιπ για εμφύτευση σε όλους τους κατοίκους του πλανήτη.

 

Στις 18 Μαρτίου 2020, ο Gates απάντησε σε μια ερώτηση κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας Reddit “Ask Anything” (επικοινωνία μέσω της οποίας απαντάει σε ερωτήσεις του κοινού) ως εξής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;