20.2 C
Athens
Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΜαθήματα Χαρούμενης Ιατρικής: Η πολύπλευρη προσφορά του φλερτ στην ψυχοσωματική μας υγεία...

Μαθήματα Χαρούμενης Ιατρικής: Η πολύπλευρη προσφορά του φλερτ στην ψυχοσωματική μας υγεία | Του Αλέξανδρου Λουπασάκη

Μαθήματα Χαρούμενης Ιατρικής
Η πολύπλευρη προσφορά του φλέρτ στην ψυχοσωματική μας υγεία
Μάθημα Πρώτο : « Η θεοβιολογία του φλέρτ και το γέλιο του έρωτα»
Αλέξανδρος Λουπασάκης , γιατρός Γενικής Ιατρικής , ολιστική σωματοψυχική ενεργοποίηση , δημιουργός της Ελληνικής Κλινικής Γέλιου
Σε αυτό το μάθημα, θα μας δωθεί η ευκαιρία παίζοντας , να συναντήσουμε τις ιερές πλευρές , που έχει το φλερτ , όταν ανθίζει με γέλιο και χαμόγελο εσωτερικά και εξωτερικά. Θα δράσουμε με γέλιο, παιχνίδι και πρωτότυπα αφηγηματικά δρώμενα , για μια διαδραστική απόδραση από την επιφάνεια της πραγματικότητας . Θα καταδυθούμε στον πυθμένα της φαντασίας και απο εκεί θα επιχειρήσουμε μια έφοδο στον ουρανό του χιούμορ .
Μου αρέσει η πιθανότητα, όπου η λέξη φλερτ προέρχεται ετυμολογικά από τη γαλλική λέξη fleur και την αγγλική λέξη flower , δηλαδή το λουλούδι. Για να δούμε λοιπόν, πώς θα ταξιδέψουμε στην ανθοφορία της χαράς του φλερτ , εσωτερικά και εξωτερικά . Από μικρός ενδιαφέρθηκα για το φλερτ με τα κορίτσια , όμως σπουδάζοντας την ιατρική επιστήμη , ανακάλυψα την ιαματική διάσταση της προσφοράς του , όταν το καλλιεργούσα εσωτερικά μέσα μου και στην σχέση με τον εαυτό μου . Έτσι , ανακάλυψα , ότι μπορούσα να φλερτάρω επικοινωνόντας με το συκώτι μου , τα νεφρά μου , την καρδιά μου και όλα μου τα εσωτερικά όργανα και λειτουργίες χωρίς καμία εξαίρεση . Διαπίστωσα τη δύναμη που έχει η φαντασίωση της ιαματικής αγάπης, όταν συνομιλεί , ανοίγει τις πόρτες και απλώνετε εσωτερικά μέσα μου . 
Μαθήματα Χαρούμενης Ιατρικής: Η πολύπλευρη προσφορά του φλερτ στην ψυχοσωματική μας υγεία | Του Αλέξανδρου Λουπασάκη
Ένα μικρό παράδειγμα για το πως εγώ παίζω τώρα το εσωτερικό παιχνίδι του φλερτ με μένα . Ας ονομάσουμε το παιχνίδι μας « φλερτάρω-παίζω-χαμογελώ» . Παίρνω λοιπόν , άνετη θέση , και εστιάζω σε ένα εσωτερικό μου όργανο , που αυτό το καιρό μπορεί να με απασχολεί π.χ το συκώτι μου . Δεν έχει σημασία να ξέρω ακριβώς την εικόνα του συκωτιού μου ή το που βρίσκεται στο σώμα μας , όπως μας λέει η ανατομία . Μπορώ να φαντάζομαι το συκώτι μου σαν ένα αγαπημένο μου παιδικό παιχνίδι , το οποίο μου χαμογελάει και του χαμογελώ . Για να μην ζηλέψουν και τα υπόλοιπα όργανα μου μπορεί να περάσω και από τα νεφρά μου, την καρδία μου και όλα μου τα όργανα , τα οποία φαντάζομαι να μου χαμογελάνε και να τους χαμογελάω. Αυτό το παιχνίδι μου ταξιδεύει με χαμόγελο παντού, παντού, παντού μέσα μου. Μετά μπορώ να προχωρήσω σε βαθύτερη επικοινωνία με ζωγραφική , τραγούδι , χορό και άλλα πολλά, καθότι «τρώγοντας ανοίγει η όρεξη» . Φυσικά ανάλογα ποιό όργανο πάσχει και ανάλογα τί μας έχει πεί ο γιατρός μας θα ακολουθήσουμε , το ανάλογο εξατομικευμένο εσωτερικό φλερτ , μέχρι να δούμε την αγάπη που έχουμε για τον εαυτό μας να ανθίζει .
Αυτά τα ολίγα για το φλέρτ προς τα μέσα . Πάμε τώρα στο φλέρτ προς τα έξω , όπως όλοι το ξέρουμε και το έχουμε ζήσει . Ας ξεκινήσουμε !
Ο έρωτας, λοιπόν , σε ένα ζευγάρι είναι σίγουρα και χημεία και βιολογία . Ένας μάλιστα απο τους χημικούς καταλύτες που παίζει μεγάλο ρόλο για να φέρει κοντά δύο ανθρώπους είναι το γέλιο. Η ποιότητα του γέλιου που μοιράζεται , ή όχι , ένα ζευγάρι είναι το βαρόμετρο της κοινής τους ευτυχίας .
Από έρευνες, έχει διαπιστωθεί οτι η αίσθηση του χιούμορ , ή και η ικανότητα να κάνουμε τον άλλον να γελά , είναι σημαντικοί δείκτες διατήρησης της ευτυχίας μέσα στο ζευγάρι. Τα ζευγάρια που είναι παντρεμένα πάνω απο 45 χρόνια θεώρησαν, ώς βασικό συστατικό της καλής τους σχέσης το χιούμορ και την σωστή χρησιμοποίησή του , ιδίως σε περιόδους κρίσης . Σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης η αίσθηση του χιούμορ και η ικανότητα να κάνουμε τον άλλον να γελά , συγκαταλέγονται επίσης ανάμεσα στα βασικά προσόντα , που πρέπει να διαθέτει κάποιος , ώστε να προσελκύσει το ερωτικό μας ενδιαφέρον. 
Μαθήματα Χαρούμενης Ιατρικής: Η πολύπλευρη προσφορά του φλερτ στην ψυχοσωματική μας υγεία | Του Αλέξανδρου Λουπασάκη
Ε
ξετάζοντας σε βάθος τα προσόντα που προαναφέραμε , θα διαπιστώσουμε ότι η επιθυμία ο σύντροφος μας να έχει αίσθηση του χιούμορ , δηλώνει ουσιαστικά την βαθύτερη επιθυμία μας να νιώσουμε προστατευμένοι ! Το χιούμορ δημιουργεί μια ιδιότυπη ευστροφία του νού και σε μια δύσκολη κατάσταση μπορούμε να δούμε τα θετικά στοιχεία και να αισιοδοξούμε.
« Όλα μπορούσαν να γίνουν στον κόσμο, αγάπη μου , τότε που μου χαμογελούσες » , όπως μας το λέει ποιητικά ο Τάσος Λειβαδίτης . Δικαιολογημένα λοιπόν αισθανόμαστε ωραία , μέσα σε μία σχέση , όπου ο άλλος μας χαμογελά . Νιώθουμε «προστατευμένοι» έχοντας δίπλα μας έναν τέτοιον άνθρωπο .
Δύο «μοναδικότητες» δεν είναι εύκολο να συμβιώσουνε .Το γέλιο , που όπως και το φιλί διαδίδεται στόμα με στόμα , είναι το στοιχείο εκείνο που τις φέρνει πιο κοντά , εκτονώνοντας την όποια, φανερή ή κρυφή , επιθυμία να το βάλουν στα πόδια. Το γέλιο δυναμώνει και θωρακίζει απο εξωτερικούς «κινδύνους» ,την αγάπη ανάμεσα στο ζευγάρι. Το θέαμα ενός ζευγαριού δηλαδή δύο «μοναδικοτήτων» , που γελάνε μαζί , είναι ότι καλύτερο έχει η ζωή για να μας διδάξει κάτι από την μαγεία της επι-βίωσης και της συμβίωσης.
« Θυμάσαι τις νύκτες ; Για να σε κάνω να γελάσεις περπατούσα πάνω στο γυαλί της λάμπας .
Πώς γίνεται ; Ρώταγες. Μα ήταν απλό ,
αφού μ’ αγαπούσες » .
Μας λέει και πάλι ο Τάσος Λειβαδίτης…
Για όποια απορία – ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο τηλ. 6978328888 ή στο email allou55@hotmail.com και facebook.com : Alexander Loupasakis .
Με αγάπη,
ο γιατρός.
Μαθήματα Χαρούμενης Ιατρικής: Η πολύπλευρη προσφορά του φλερτ στην ψυχοσωματική μας υγεία | Του Αλέξανδρου Λουπασάκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;