27.2 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΜετά την "Ελευθεροτυπία" κλείνει και το "Εθνος" : Λιγότερα Μέσα, μονοσήμαντη η...

Μετά την “Ελευθεροτυπία” κλείνει και το “Εθνος” : Λιγότερα Μέσα, μονοσήμαντη η ενημέρωση και η Δημοκρατία. Της Ναταλίας Χατζηαντωνίου

  • Μετά την “Ελευθεροτυπία” κλείνει και το “Εθνος” : Λιγότερα Μέσα, μονοσήμαντη η ενημέρωση και η Δημοκρατία. Της Ναταλίας Χατζηαντωνίου  Nathalie Hatziantoniou

Μετά την "Ελευθεροτυπία" κλείνει και το "Εθνος" : Λιγότερα Μέσα, μονοσήμαντη η ενημέρωση και η Δημοκρατία. Της Ναταλίας Χατζηαντωνίου

Μ΄ένα παράξενο τρόπο μέσα σε λιγότερο από 24 ωρες ολοκλήρωσαν (και) για εμένα τις ιστορίες τους δύο έντυπα Μέσα που συνδέθηκαν με την επαγγελματική αλλά και αναπόφευκτα με την προσωπική μου ζωή-στο βαθμό που αποκτάς «συγγενείς» στις εφημερίδες που πέρασες.

Η έκβαση της «Ελευθεροτυπίας» είναι θετική: με την πίεση και τις ενέργειες συναδέλφων (πρώτου του ακαταπόνητου Γιώργου Καρελιά που μας φροντίζει όλους) και σχεδόν σύσσωμης της αντιπολίτευσης η κυβέρνηση πέρασε χθες την τροπολογία που ανοίγει το δρόμο για να πάρουμε 850 άνθρωποι ένα μέρος των δεδουλευμένων μας.

«Ανακούφιση αλλά θα αισθανθείς ότι αυτή τη φορά έκλεισε συναισθηματικά οριστικά αυτό το κεφάλαιο. Χαρμολύπη κάπως», με προειδοποίησε ένας φίλος με παρόμοια εμπειρία.

Έχει δίκιο;

Πριν να το σκεφτώ, έμαθα ότι ενα πιο πρόσφατο κεφάλαιο της προσωπικής επαγγελματικής μου διαδρομής, αυτό στο Έθνος από όπου εγώ είχα απολυθεί καιρό πριν, την 1η Φεβρουαρίου, βάζει-απ ό,τι γράφεται κι ακούγεται τις τελευταιες ώρες- κι αυτό τελεία στη δεύτερη και πιο άδοξη φάση της ιστορίας του.

Αυτή ή το περισσότερο την επόμενη Κυριακή το έντυπο Κυριακάτικο αναστέλλει την έκδοσή του, διαβάζω και μαθαίνω.

Ετσι ολοκληρώνεται μέσα μου και μια προσωπική ιστορία δύο χρόνων που ξεκίνησε με θαυμαστές καταρχάς για τη μηντιακή μας εποχή προοπτικές αλλά λόγω συγκυρίας καθώς και αδέξιων και τυφλά ματαιόδοξων ελιγμών δημοσιογραφικά ακατάλληλων ανθρώπων, οδηγηθηκε στο τέλος του.

Από την Ελευθεροτυπία έχω να θυμηθώ μια ζωή και δεκάδες «συγγενικά» πρόσωπα.

Από το Εθνος έχω να θυμηθώ εκείνη τη δημοσιογραφική ευφορία των πρώτων μηνών με τον Κώστα Αρβανίτη και το Μάνο Χωριανόπουλο πολύτιμους και δημιουργικούς στη διοίκηση, καθώς κι αργότερα την ευφορία ενός σούπερ δημιουργικού 6μηνου υπό το εξαιρετικό διευθυντικό «τρίο» των Αντώνη Σκυλλακου, Στέφανου Τζανάκη και Βαγγέλη Δεληπέτρου-που είναι πρωτίστως δημοσιογράφοι με χιλιόμετρα γραμμένα, εμπειρία, γνώση, την ικανότητα και την απαραίτητη αυτοπεποίθηση που τους επέτρεπε να σέβονται και να εμπιστεύονται τους συνεργάτες τους και να μην τους σκάβουν το λάκκο (βασικό επαγγελματικό προτέρημα που καθόλου δεν το διαθέτουν όλοι)…

Εχω να θυμηθώ επίσης και πολλούς αγαπημένους «συγγενείς» συναδέλφους που θα μείνουν στη ζωή μου κι ας διασταυρωθηκαμε λίγο.

Υπάρχει κι ένα επιμύθιο που αφορά και στη συγκεκριμένη αλλά και στη συνολική μηντιακή διαχείριση αυτά τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν είναι της ωρας.

Της ώρας είναι να στείλω την αγάπη μου και τις ευχές μου για το καλύτερο σε όσους «συγγενείς» μου αγαπημένους έμαθαν σήμερα ότι σε λίγο δεν θα έχουν δουλειά.

Πάντως η σημερινη είδηση για το Εθνος οφείλει να προβληματίσει τους πάντες για το μηντιακό «περιβάλλον» όπως έχει διαμορφωθεί και όχι βέβαια μόνον τους εμπλεκόμενους σ΄αυτό.

Λιγότερα Μέσα και ολο και πιο μονοσήμαντη ενημέρωση σημαίνει λιγότερη και (οξυμωρο!) όλο πιο μονοσήμαντη Δημοκρατία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;