24.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑΜια χούφτα ξηροί καρποί ημερησίως μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιά και καρκίνο

Μια χούφτα ξηροί καρποί ημερησίως μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιά και καρκίνο

Μικρότερο κίνδυνο για καρδιοπάθεια, καρκίνο και άλλες ασθένειες έχουν όσοι άνθρωποι τρώνε τουλάχιστον μια ποσότητα 20 γραμμαρίων ξηρών καρπών ημερησίως, όπως έδειξε μια νέα επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου και του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «BMC Medicine», αξιολόγησαν 29 μελέτες από όλο τον κόσμο, που αφορούσαν συνολικά 819.000 ανθρώπους, σχετικά με τη σχέση ξηρών καρπών και ασθενειών.
Η μετα-ανάλυση έδειξε ότι μια καθημερινή χούφτα ξηρών καρπών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου κατά σχεδόν 30%, του καρκίνου κατά 15% και του πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία κατά 22%. Επίσης, μειώνεται κατά 50% ο κίνδυνος θανάτου από πνευμονοπάθεια και του διαβήτη κατά σχεδόν 40%.
Μια χούφτα ξηροί καρποί ημερησίως μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιά και καρκίνο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;