30.5 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣΜια μικρή επιχείρηση από τον Έβρο απέσπασε διάκριση στα Tourism Awards 2024

Μια μικρή επιχείρηση από τον Έβρο απέσπασε διάκριση στα Tourism Awards 2024

Κι αν ο προϋπολογισμός είναι μικρός ή έστω οι οικονομικοί πόροι λίγοι, μια μικρή  επιχείρηση στο χώρο των δράσεων του υπαίθριου τουρισμού, κατάφερε να αποσπάσει μια διάκριση στον πανελλαδικό θεσμό των Tourism Awards 2024. Από τον βόρειο Έβρο κατευθείαν στην καρδιά της Αθήνας ανάμεσα σε κορυφαίες επιχειρήσεις, φορείς του δημοσίου αλλά  και διακεκριμένα πρόσωπα του τουρισμού της χώρα μας.

Για 11η χρονιά βραβεύτηκαν οι σημαντικότερες πρωτοβουλίες για τον Ελληνικό τουρισμό. Τα βραβεία – θεσμός του κλάδου μπήκαν δυναμικά στη δεύτερη δεκαετία τους βάζοντας στο επίκεντρο την Ελληνικότητα και τη Βιωσιμότητα και επιβράβευσαν τους πρωτοπόρους και καινοτόμους του ελληνικού τουρισμού και του επιχειρείν του κλάδου.

O Σωτήρης Μάρκου ιδιοκτήτης της Mobile Sound events με έδρα το ακριτικό Διδυμότειχο παρέλαβε το αργυρό βραβείο (3η θέση) στην κατηγορία “DESTINATION  DEVELOPMENT  STRATEGY / ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – Δημιουργία και Ενίσχυση της συνεργατικότητας  φορέων & επιχειρήσεων”. Η διάκριση που απέσπασε η θρακιώτικη επιχείρηση αφορά το έργο της στον πολιτισμό αλλά και το σημερινό αποτύπωμα που συνδύασε με τον θεματικό τουρισμό του Έβρου. Επένδυσε από το  2007 έως σήμερα  στην πρωτοβουλία της, να δημιουργήσει συνεργατικά σχήματα  με φορείς  και επιχειρήσεις για την προώθηση του Έβρου ως ενιαίο τουριστικό  προορισμό στις τοπικές εκδηλώσεις. 

Η αποκέντρωση ήταν μια φυσική εξέλιξη. Τίποτα δεν ήταν εύκολο αλλά και τίποτα δεν ήταν ακατόρθωτο. Αν και ξεκίνησε επαγγελματικά από την Θεσσαλονίκη, το 2012 εγκαταστάθηκε μόνιμα στον βόρειο Έβρο με την σύζυγο του και συνέχισαν μαζί να οργανώνουν υπαίθριες τουριστικές δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις με γνώμονα την συνεργατικότητα των τοπικών συλλόγων, φορέων και επιχειρήσεων. Έβλεπαν την τουριστική προοπτική της παραμεθορίου με θετική ματιά. Μέχρι σήμερα απέκτησε δύο παιδιά και επένδυσε με την οικογένεια του στις ήπιες μορφές εναλλακτικού τουρισμού (ποδήλατο, πεζοπορία, περιήγηση, παρατήρηση κ.α.) καθώς και την ενοικίαση εξοπλισμού εκδηλώσεων, διαφήμιση, οργάνωση και υποδοχή τουριστικών περιηγήσεων. Είναι ο διοργανωτής του Φεστιβάλ Πολιτισμού RedRiver – Ερυθροποτάμος, συντονιστής του δικτύου ΕΛΞΑΤΕ ΕΒΡΟΣ και μέλος του νέου cluster  Επιχειρηματική Συνεργασία Εναλλακτικού Τουρισμού στον Έβρο. 

Η μικρή επιχείρηση τους ακλούθησε επί σειρά ετών βήμα βήμα ένα Business Plan με καινοτόμες προτάσεις και στόχους.  Αξιοποίησε ορισμένα από τα πλούσια περιβαλλοντικά και πολιτισμικά πλεονεκτήματα της περιοχής του βορείου Έβρου, εκμεταλλεύτηκε από νωρίς τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες για την προβολή της περιοχής, εργάστηκε συστηματικά στην οργάνωση τοπικών εκδηλώσεων προωθώντας τις δικές της δεξιότητες και των συνεργατών της με σεβασμό ενώ επίσης επιμελήθηκε την υποδοχή επισκεπτών από άλλες χώρες προσθέτοντας ένα ακόμη θετικό πρόσημο στην ελληνική “φιλοξενία”. Ανασυγκροτήθηκε στα νέα δεδομένα της εποχής και απέδειξε την ανθεκτικότητα της ως τοπική επιχείρηση μέσα από δύσκολες περιόδους δείχνοντας τον δρόμο του ελληνικού υπαίθριου τουρισμού στον βόρειο Έβρο και στοχεύοντας παράλληλα την βιωσιμότητα στην ακριτική Ελλάδα. Συμμετείχε ενεργά με στρατηγικές στην δημιουργία νέας προστιθέμενης αξίας συνολικά σε έναν τουριστικό προορισμό για την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας. Επιπρόσθετα, συνέβαλε στην επιχειρηματική ανάπτυξη των γειτονικών επιχειρηματικών σχέσεων Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας.

Τα Tourism Awards 2024 πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, τα βραβεία τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και έχουν επίσης την τιμητική υποστήριξη του προγράμματος «Αειφόρος Ανάπτυξη Λιγότερο Αναπτυγμένων Περιοχών με τη Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης Πολιτιστικού Αποθέματος με χρήση Εφαρμογών ΤΠΕ (ΑΕΙ)».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;