Το πιο δημοφιλές ποτό του καλοκαιριού, η μπύρα, εξαιτίας του λυκίσκου, έχει προστατευτική δράση όπως δηλώνουν οι επιστήμονες , για κάποιες μορφές καρκίνου και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Ποιο είναι όμως το ιδανικό σερβίρισμα για τη μπύρα;
Ο αφρός προστατεύει την μπύρα από την επαφή της με το οξυγόνο και δεν την αφήνει να οξειδωθεί, βοηθώντας την έτσι να κρατήσει καλύτερα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της (τη γεύση, το άρωμα κλπ.).
Επίσης όταν η μπύρα κάνει αφρό στο ποτήρι ελευθερώνεται το ανθρακικό που περιέχει με αποτέλεσμα να μας προστατεύει από τα προβλήματα που προκαλεί το ανθρακικό όπως είναι το πολύ φούσκωμα στο στομάχι, οι ερυγές (ρεψίματα) και η ανάγκη για επιτακτική ούρηση.

Πηγή: onmed.gr