9.7 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΝα κάνουν… «Κύπρο» και την Ελλάδα θέλουν οι Γερμανοί. Του Γιώργου Δελαστίκ

Να κάνουν… «Κύπρο» και την Ελλάδα θέλουν οι Γερμανοί. Του Γιώργου Δελαστίκ

Γιώργος Δελαστίκ – Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Έθνος

Να κατασπαράξουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό επιδιώκουν οι Γερμανοί, οι οποίοι έχουν πλέον ντοπαριστεί από την πολιτική ηγεσία τους και τα μέσα ενημέρωσης με ανθελληνικό μίσος στα όρια της υστερίας. Αυτό συνάγεται και από μια δήθεν «εμβριθή» ανάλυση που δημοσίευσε προχθές η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», η εφημερίδα της γερμανικής ελίτ, δεξιά φυσικά, με τίτλο «Τι μπορεί να μάθει η Ελλάδα από την Κύπρο» και υπότιτλο «Η νησιωτική δημοκρατία εισήγαγε στην κρίση ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων και σταθεροποίησε την οικονομία-μοντέλο για την Αθήνα;». Και μόνο από την απλή ανάγνωση του υπότιτλου αντιλαμβάνεται αμέσως κανείς ότι σκοπός της δήθεν ανάλυσης είναι πρωτίστως να αποκρύψει τη ληστεία που διέπραξαν οι Γερμανοί στην Κύπρο και την εν μια νυκτί ολοκληρωτική εξόντωση της Κύπρου ως χρηματοοικονομικού κέντρου, με την ενεργό βοήθεια και του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.

Επιπροσθέτως, θέλουν ουσιαστικά οι Γερμανοί συντάκτες της ανάλυσης να απειλήσουν τους Ελληνες με αρπαγή των καταθέσεών τους ώστε να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες και έτσι αυτές να χρεοκοπήσουν όλες, με τελική επιδίωξη να συρθεί σαν σκουλήκι και να υποταχθεί στις εντολές του Βερολίνου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η «ανάλυση» δεν υπογράφεται από τον ανταποκριτή της εφημερίδας στην Ελλάδα -ο οποίος σημειωτέον είναι εγκατεστημένος στην Τουρκία (!) και από καιρό σε καιρό κάνει και καμιά βόλτα προς την Ελλάδα- αλλά από ανταποκριτές της «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» στις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη.

Είναι φυσικά γελοίο να προτάσσει κανείς τους… ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων στην Κύπρο, όταν όλη η ουσία είναι ότι κατ’ απαίτηση των Γερμανών και με κύριο όπλο στραγγαλισμού την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι Κύπριοι έκλεψαν από όσους είχαν την αφέλεια να έχουν καταθέσει τα λεφτά τους στις τράπεζες του νησιού περίπου… 30 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς!!! Δεδομένου ότι τα χρήματα εκλάπησαν διά της αρπαγής όλων των ποσών καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ, δεν αισθανόμαστε φυσικά συμπόνια προς αυτούς τους καταθέτες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν σημειώθηκε ωμή ληστεία εις βάρος τους. Είναι επίσης πραγματικά καραγκιοζιλίκια τα περί «σταθεροποίησης» της κυπριακής οικονομίας μετά την αρπαγή των χρημάτων των καταθετών και τον εκμηδενισμό της ως χρηματοοικονομικού κέντρου. Για ποια «σταθεροποίηση» μιλούν οι Γερμανοί; Το 2008 το δημόσιο χρέος της Κύπρου ήταν μόλις 48,3% του ΑΕΠ, αλλά το 2013, τη χρονιά της ληστείας και της αρπαγής των καταθέσεων, το δημόσιο χρέος… απογειώθηκε στο 112% του ΑΕΠ!!! Εκτινάχθηκε δηλαδή τη χρονιά της «σωτηρίας» της Κύπρου κατά περίπου… 25 εκατοστιαίες μονάδες σε μία χρονιά -από 86,6% που ήταν το 2012! Να δούμε πού θα βρίσκεται το 2014, καθώς τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) αναμένονται στις 22-23 Απριλίου. Αυτά είναι τα «χαΐρια» της Κύπρου μετά τη «σωτηρία» της από τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους, με την ΕΚΤ να λειτουργεί ως σκοινί της θηλιάς που απαγχόνισε την Κύπρο ως οικονομικό κέντρο στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτή καθαυτήν πάντως η σύγκριση της Ελλάδας με την Κύπρο είναι εντελώς φαιδρή.

Να κάνουν… «Κύπρο» και την Ελλάδα θέλουν οι Γερμανοί. Του Γιώργου Δελαστίκ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;