24.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΝέα Σμύρνη: Ο "Ινδιάνος" είναι αθώος"! Τρεις νέοι μάρτυρες επιβεβαιώνουν το άλλοθι...

Νέα Σμύρνη: Ο “Ινδιάνος” είναι αθώος”! Τρεις νέοι μάρτυρες επιβεβαιώνουν το άλλοθι του 30χρονου κατηγορουμένου για την ανθρωποκτονία αστυνομικού

Τρεις καταθέσεις δίνουν νέα τροπή στην υπόθεση της επίθεσης στον αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη και την προφυλάκιση του 30χρονου εληνοίρακινού με το «ψευδώνυμο» Ινδιάνος, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας και είναι προφυλακισμένος

 

Πρόκειται για τις καταθέσεις ενός οδηγού λεωφορείου, ενός συναδέλφου του και της συζύγου του οι οποίοι επιβεβαιώνουν τα άλλοθι του 30χρονου προφυλακισθέντα την επίμαχη ημέρα.

Όπως κατέθεσαν την ώρα των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη οι ίδιοι συναντήθηκαν με τον 30χρονο στην Ελευσίνα, ενώ ο οδηγός του λεωφορείου τον παρέλαβε από την εταιρεία όπου εργάζεται.

Ειδικότερα, ο οδηγός του λεωφορείου κατέθεσε στην ανακρίτρια πως πράγματι εκείνη τη μέρα των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη ο ίδιος παρέλαβε τον 30χρονο στις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης 9 Μαρτίου από το χώρο της εταιρείας όπου εργάζεται. Αυτό είχε υποστηρίξει ο συλληφθείς στην απολογία του.

«Είμαι οδηγός που μεταφέρει τους εργαζόμενους της αποθήκης του (αναφέρει το όνομα της εταιρείας) όπου εκεί εργάζεται ο κατηγορούμενος. 9 Μαρτίου 2021 τον παρέλαβα στο σχόλασμα του από την αποθήκη στον Ασπρόπυργο γύρω στις 18.00 και κατέβηκε στην Ελευσίνα, στο ύψος της εταιρείας γύρω στις 18.20. Ήταν ο μόνος εργαζόμενος που είχα να μεταφέρω από την αποθήκη. Την επόμενη μέρα, όταν έφτασα για να τον παραλάβω πάλι, είδα τρεις αστυνομικούς με πολιτικά να τον συλλαμβάνουν. Τον είδα σαστισμένο. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω».

Την παρουσία του «Ινδιάνου» στην περιοχή του Ασπροπύργου το απόγευμα της Τρίτης 9 Μαρτίου και ένας συνάδελφος του κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του πράγματι στις 9 Μαρτίου συναντήθηκε μαζί του στις 18:30 το απόγευμα σε παρκάκι στην Ελευσίνα.

Εκεί έμεινε μαζί του μέχρι και τις 19:30 και στη συνέχεια ο κατηγορούμενος έφυγε.

«Είμαι συνάδελφος του κατηγορουμένου σε εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών στον Ασπρόπυργο. Ο κατηγορούμενος τις τελευταίες εβδομάδες είχε βάρδια 10 με 18.00 το απόγευμα. Στις 9 Μαρτίου είχα άδεια. Την ίδια ημέρα στις 11.00 π.μ, τον πήρα τηλέφωνο, ήταν στη δουλειά και του είπα αν θέλει μετά τη δουλειά να έρθει για καφέ και να συναντηθούμε στο παρκάκι δίπλα από το σπίτι μου. Ήρθε τελικά στις 18.30 με 19.00 παρά. Ήταν και η γυναίκα μου μαζί και ένας ακόμη φίλος μου. Έκατσε μαζί μας καμιά ώρα. Στις 19.15 πήγαμε προς το σπίτι μου και στις 19.30 περίπου ο κατηγορούμενος έφυγε. Μου είπε ότι θα έπαιρνε λεωφορείο και θα πήγαινε στο σπίτι του. Από κει και πέρα δε γνωρίζω τίποτα. Την επόμενη μέρα δεν πήγα πάλι στη δουλειά, ούτε ο κατηγορούμενος ξέρω αν πήγε στη δουλειά. Την ημέρα σύλληψης του τον αναζήτησα στο κινητό αλλά το είχε κλειστό. Στις 11 Μαρτίου 2021 ημέρα Πέμπτη μου έστειλε μήνυμα η αδερφή του κατηγορούμενου και μου είπε ότι τον συνέλαβαν. Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να πω ψέματα για τον κατηγορούμενο. Είναι καλό παιδί και τον αγαπάω πολύ. Είναι ευγενικός, μορφωμένος και συνεσταλμένος. Δεν τον έχω ακούσει ποτέ να βρίζει. Έχω πέσει από τα σύννεφα γι’ αυτό που έγινε. Τίποτε άλλο δεν έχω να προσθέσω», ανέφερε στην κατάθεσή του ο συνάδελφός του.

Την παρουσία του κατηγορούμενου στο παρκάκι στην Ελευσίνα μέχρι τις 19:30 το απόγευμα των επεισοδίων επιβεβαίωσε και η σύζυγος του συναδέλφου του.

«Γνωρίζω εδώ και ένα μήνα τον κατηγορούμενο. Ήρθε πριν ένα μήνα μαζί με τον άντρα μου στο σπίτι και φάγαμε όλοι μαζί. Μου φάνηκε ντροπαλό παιδί. Στις 9 Μαρτίου το απόγευμα είχαμε βγάλει με τον άντρα με το σκυλάκι μας βόλτα στο παρκάκι. Μετά ήρθε και ένας φίλος του και επίσης ο άντρας μου είπε ότι θα ερχόταν ο κατηγορούμενος, με τον οποίο είχε μιλήσει το πρωί. Στις 18.30 με 19.00 παρά ήρθε ο κατηγορούμενος στο παρκάκι.» τόνισε.

 
«Τα τρία αγόρια μαζεύτηκαν, έριξαν μια βολή στην μπασκέτα και μετά πήγαμε σπίτι. Στις 19.15 ξεκινήσαμε να πάμε στο σπίτι όλοι μαζί εκτός από τον τρίτο φίλο του που είχε ήδη φύγει. Καθίσαμε λίγο έξω από το σπίτι, τους κέρασα πορτοκαλάδα, μετά πήγα στην κουζίνα και στις 19.30 με 20.00 παρά έφυγε ο κατηγορούμενος. Την επόμενη μέρα ο άντρας μου δεν πήγε στη δουλειά και κάλεσε τον κατηγορούμενο στο κινητό, αλλά δεν απαντούσε. Δεν θα έλεγα κάποιο ψέμα, γιατί στην κατάσταση που είμαι στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης μου, δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να έρθω εδώ» κατέθεσε ακόμη.

Κρίσιμο στοιχείο της κατάθεσης είναι και αυτό στο οποίο η γυναίκα απαντά για το τι φορούσε την ημέρα εκείνη ο κατηγορούμενος. Ερωτηθείς σχετικά η γυναίκα απάντησε πως «φορούσε μία μαύρη φόρμα και από πάνω ένα φουσκωτό αμάνικο γιλέκο και μέσα ένα σκουρόχρωμο φούτερ.

Η κατάθεση αυτή έρχεται όμως σε αντίθεση με όσα είχε υποστηρίξει στις καταθέσεις του ο κουνιάδος του κατηγορούμενου.

Συγκεκριμένα ο βασικός μάρτυρας σε βάρος του κατηγορούμενου, στην κατάθεση του οποίου στηρίχτηκαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν, είχε καταθέσει πως φορούσε «σκουρόχρωμο παντελόνι φόρμας με μία λευκή ρίγα στα πλάγια και μπουφάν χρώματος χακί που στο πίσω μέρος είχε ένα είδος ανοιχτόχρωμης στάμπας», ακριβώς δηλαδή τα ρούχα που φαίνεται  από τα βίντεο να φοράει ο δράστης.

Η νέα κατάθεση όμως δημιουργεί νέα δεδομένα στην υπόθεση.

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στην ανακρίτρια ο κατηγορούμενος, από την έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι του εντοπίστηκε μόνο  «μια αθλητική φόρμα, χρώματος μαύρου με τρεις γραμμές χρώματος λευκού στα πλαϊνά μέρη».

Να σημειωθεί ότι ο βασικός μάρτυρας και κουνιάδος του κατηγορούμενου, σε δεύτερη κατάθεσή το περασμένο Σάββατο στην ανακρίτρια, ανασκεύασε την αρχική του κατάθεση.

Όπως υποστήριξε  ο 30χρονος από τη Μαγούλα δεν είναι αυτός που έριξε τον αστυνομικό αλλά έτρεξε εκ των υστέρων στο σημείο.

«Δεν γνωρίζω εάν ήταν ο κουνιάδος μου αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι απλά ο κουνιάδο μου ήταν ανάμεσα στο πλήθος που έτρεξε προς τον αστυνομικό που έπεσε».

Την επόμενη μέρα Κυριακή ανασκεύασε και πάλι και επανήλθε στην αρχική του κατάθεση.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του 30χρονου, Παύλος Σαράκης, αναφέρει: «Η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως περί προσωρινής κράτησης του εντολέα μας είναι άκρως εσφαλμένη, αφού δεν υφίσταται ούτε υπόνοια εμπλοκής του στα θλιβερά γεγονότα της Ν. Σμύρνης. Ιδιαίτερα μετά την ανασκευή της αρχικής επιβαρυντικής κατάθεσης του γαμπρού του, ο οποίος με την εν γένει συμπεριφορά του μαρτυρεί ότι είναι ένα πρόσωπο ανισόρροπο και κακόβουλο με ψυχική ροπή στη μυθοπλασία. Ουδέν άλλο αντικειμενικό στοιχείο υφίσταται εις βάρος του εντολέα μας. Θα προσφύγουμε κατά της απόφασης, προκειμένου να αποκαταστήσουμε τόσο τη νομική θέση του εντολέως μας, όσο και το κύρος της Δικαιοσύνης

 

“Ινδιάνος”: “Είμαι αθώος”!

Ο 30χρονος αποκαλούμενος και ως “Ινδιάνος” κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.  

Αντίθετα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι.

Σε βάρος επιβλήθηκαν κατά περίπτωση οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης συμμετοχής σε διαδηλώσεις.

 

Άρνείται την κατηγορία: “Δείτε το GPS, δεν τραυμάτισα εγώ τον ασυνομικό στην Νέα Σμύρνη! Να γίνει άρση του τηλεφωνικού μου απορρήτου”

Κατά την απολογία του ο 30χρονος αρνήθηκε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και υποστήριξε ενώπιον της ανακρίτριας πως δεν βρίσκονταν καν στη Νέα Σμύρνη την ώρα που έλαβαν χώρα τα γεγονότα.

Όπως κατέθεσε ο ίδιος βρίσκονταν σε περιοχή της Δυτικής Αττικής τονίζοντας μάλιστα πως συγκεκριμένα πρόσωπα μπορούν να βεβαιώσουν την παρουσία του εκεί.

“Περί ώρα 18:30 συναντήθηκα με τρία φιλικά μου πρόσωπα σε πάρκο της Ελευσίνας, όπου και παρέμεινα μέχρι περίπου τις 19:20 (χρόνος επίθεσης στον αστυνομικό), οπότε και αναχώρησα με λεωφορείο προς τη Μαγούλα, όπως επιβεβαιώνουν άπαντα τα παρευρισκόμενα πρόσωπα” ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακρίτρια: “Περί ώρα 19:40 αποβιβάστηκα από το λεωφορείο και πήγα στην πλατεία της Μαγούλας, όπου συνάντησα συγγενικό μου πρόσωπο και δύο φίλους του. Εκεί μείναμε μέχρι τις 21:00. Και τα τρία αυτά πρόσωπα επιβεβαιώνουν την παρουσία μου”.

 

Ο κουνιάδος του που τον “έδωσε,” “τα γυρίζει”…

Ο κατηγορούμενος αντέκρουσε την αρχική (προανακριτική) κατάθεση του κουνιάδου του, ο οποίος τον είχε ‘δείξει” ως το πρόσωπο εκείνο που έριξε κάτω από τη μοτοσυκλέτα του τον άτυχο αστυνομικό.

Ωστόσο αργότερα, κατά την κατάθεσή του στην ανακρίτρια ο εν λόγω μάρτυρας ανέφερε ότι είδε τον 30χρονο μέσα στο “μπούγιο” και όχι να χτυπάει τον αστυνομικό και να τον ρίχνει κάτω από τη μηχανή του.

Ο  57χρονος κουνιάδος είπε στην κατάθεση :

«Ξαφνικά βλέπω τον κουνιάδο μου μαζί με έναν φίλο του, που φορούσε άσπρο μπουφάν και τον αποκαλούν Πόντιο, τον οποίο γνωρίζω φατσικά και ξέρω ότι πουλάει στον κουνιάδο μου χασίσι και του δίνει και λαθραία τσιγάρα. Μένει στην περιοχή Τσακάλι, στη Μαγούλα Αττικής. Είχε ήδη σκοτεινιάσει. Όταν είδα τον κουνιάδο μου φορούσε μια φόρμα χρώματος μαύρου με ρίγα άσπρη. Από επάνω φορούσε ένα μπουφάν χακί με μια στάμπα από πίσω. Τον ρωτάω ”τι κάνεις εδώ, σε έφερε ο Πόντιος;». Να σας πω εδώ ότι ο Πόντιος είναι φανατικός οπαδός της θύρας 7 και ξέρει τα πάντα από πορείες, συγκεντρώσεις κλπ. Του είπα «μη χτυπήσεις κόσμο και αστυνομικούς» και μου απαντάει «γιατί θα με δώσεις στους δικούς σου, τους μπάτσους;». Ξαφνικά άκουσα κάποιον να φωνάζει «έρχονται οι μπάτσοι με τα παπάκια και τότε κάνανε ντου. Τότε είδα κάποιον να τρέχει προς τη μεριά των αστυνομικών και τους υπόλοιπους να ακολουθούν. Είδα και τον κουνιάδο μου μαζί με τον φίλο του να τρέχουν στο μπούγιο αλλά δεν είδα τον κουνιάδο μου να χτυπάει τον αστυνομικό».

Βάσει των παραπάνω, η ανακρίτρια του ζήτησε να διευκρινίσει εάν αναγνωρίζει τον κουνιάδο του ως το άτομο που έριξε τον αστυνομικό για να λάβει αρνητική απάντηση: “δεν γνωρίζω εάν ήταν ο κουνιάδος μου” απάντησε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο μάρτυρας είπε ότι για τον χωρισμό με τη γυναίκα του ευθύνεται ο 30χρονος, που τυγχάνει και ο μικρότερος αδελφός της.

“Ο κουνιάδος μου έστρεψε την πρώην γυναίκα μου εναντίον μου” είπε και πρόσθεσε ότι “δεν θα του έκανα ποτέ κακό γι’ αυτόν τον λόγο”.

Πρόσθεσε ακόμα ότι “όταν αποφάσισα να πάω να καταγγείλω τον κουνιάδο μου δεν φανταζόμουν ότι θα κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας”.

Μάλιστα, ο συνήγορός του υποστηρίζει πως θα αποδειχθούν τα λεγόμενά του μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά και τα στοιχεία από το GPS

«Το Δικηγορικό μας Γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση 30χρονου ημεδαπού που κατηγορείται (από κοινού με άλλους), για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος αστυνομικού το βράδυ της Τρίτης (09/03) στην Ν. Σμύρνη.

Η εμπλοκή του προέκυψε μετά από αναξιόπιστη και κακόβουλη καταγγελία/κατάθεση προσώπου, με το οποίο υφίσταται διένεξη για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

Ουδέν άλλο αντικειμενικό στοιχείο υφίσταται στην δικογραφία που να τον εμπλέκει στο συγκεκριμένο βάρβαρο περιστατικό.

Θα προσκομίσουμε στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές αμάχητα αποδεικτικά στοιχεία, που τεκμηριώνουν την θέση του ότι ουδεμία σχέση έχει με τα διερευνόμενα θλιβερά συμβάντα.

Ο εντολέας μας ισχυρίζεται και μπορεί να αποδείξει, ότι κατά τον επίμαχο χρόνο των γεγονότων βρισκόταν στην Δυτική Αττική και όχι στην Ν. Σμύρνη.

 

ΠΑΥΛΟΣ Κ. ΣΑΡΑΚΗΣ Δικηγόρος/Ποινικολόγος

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;