19.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΟ "χαρούμενος χάκερ": Έκλεψε εκατομμύρια από 200 αμερικανικές τράπεζες και τα έδωσε...

Ο “χαρούμενος χάκερ”: Έκλεψε εκατομμύρια από 200 αμερικανικές τράπεζες και τα έδωσε στους Παλαιστίνιους

Ο “χαρούμενος χάκερ”: Έκλεψε εκατομμύρια από 200 αμερικανικές τράπεζες και τα έδωσε στους Παλαιστίνιους

Ο Αλγερινός χάκερ Χαμζά Μπεντελάντζ, ως σύγχρονος «Ρομπέν των Δασών» κατάφερε να «χακάρει» πάνω από 200 αμερικανικές τράπεζες και σύμφωνα με τις πληροφορίες προσέφερε τα χρήματα που έκλεψε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για τους Παλαιστίνιους.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, ο Χαμζά Μπεντελάντζ, ο «χαρούμενος χάκερ» όπως τον αποκάλεσαν τα μέσα ενημέρωσης γιατί στις φωτογραφίες κατά τη σύλληψή του εμφανιζόταν χαμογελαστός, με τη δράση του, από το 2009 έως το 2011, προσέφερε εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για τους Παλαιστίνιους.

Ο Χαμζά Μπεντελάντζ κατηγορείται για τη δημιουργία του «τραπεζικού ιού» SpyEye, με τον οποίο χτύπησε πάνω από 1,4 εκατ. υπολογιστές στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το περιοδικό Wired. Ο ιός δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να υποκλέψει τα στοιχεία online σύνδεσης για τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ο Bx1, όπως είναι το διαδικτυακό ψευδώνυμό του, συνελήφθη τελικά στην Ταϊλάνδη και απελάθηκε στις ΗΠΑ το 2013. Σήμερα βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης άνω των 65 ετών, αλλά και χρηματική ποινή μέχρι και 14 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, ο «τραπεζικός ιός» SpyEye, μετά τη δημιουργία του, χρησιμοποιήθηκε από πολλούς «κυβερνοεγκληματίες» που με αυτόν κατάφεραν να κλέψουν στοιχεία και χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ο Χαμζά Μπεντελάντζ αναδείχθηκε σε «λαϊκό ήρωα» μετά την είδηση πως με τα χρήματα που έκλεψε χρηματοδότησε οργανώσεις για την υποστήριξη των Παλαιστινίων.

Ο "χαρούμενος χάκερ": Έκλεψε εκατομμύρια από 200 αμερικανικές τράπεζες και τα έδωσε στους Παλαιστίνιους

tvxs.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;