37.2 C
Athens
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣΟ οργασμός της κάλπης. Του Νίκου Στεφανίδη

Ο οργασμός της κάλπης. Του Νίκου Στεφανίδη

Ο οργασμός της κάλπης. Του Νίκου Στεφανίδη

Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου έχουν μια δικιά τους ματιά για την πολιτική που παραμορφώνεται από το μαγικό πρίσμα των ΜΜΕ και μία στρατιά εξαρτημένων, τους δημοσκόπους, τους οικονομικούς αναλυτές, τους καθηγητάδες, τους δημοσιογράφους, που όλοι μαζί ράβουν αδιάλειπτα τα “ρούχα” του γυμνού Βασιλέα Συμφέροντα.

Έχει ιστορική καταβολή από τους κοτζαμπάσηδες, τους ομογενείς χρηματιστές και τραπεζίτες, τους μαφιόζους εποχικούς οικονομικούς παράγοντες,  τους ξένους άρχοντες, τα πολιτικά τζάκια και λοιπούς δικτατορίσκους που έχουν διανθίσει την πολιτική σκηνή της, από τα γεννοφάσκια, χρεοκοπημένης Ελλάδας.

Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου είναι ίδιοι με εμάς τους άλλους, της υπόλοιπης Ελλάδας, απλά όλοι οι προαναφερόμενοι…ζούνε ανάμεσα τους  και αυτό κάνει την διαφορά και…την διαφθορά!

Το θέμα μας όμως είναι να δούμε και να διαβάσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα ο καθένας από την πόλη του και επειδή ο κυρίαρχος αδυνατεί να μπει στην θέση του υποτελή, ο τελευταίος οφείλει που και που να ψιθυρίσει την αλήθεια του.

Η Θεσσαλονίκη  έχει Άνθιμο, Μπουτάρη, Παπαγεωργόπουλο, Ψωμίαδη και τελευταία απέκτησε και ετεροδημότη τον κύριο 7% Λεβέντη!!

Θωρείτε ότι είμαστε γραφικοί; Λάθος!

Δεν έχετε παρά να ανατρέξετε στους εκλεγμένους και να τους περάσετε από το τέστ του φακού!

Θα διαπιστώσετε ότι εκπροσωπείστε σε όλα τα χρώματα από χαρακτήρες που δεν θα φανταζόταν για casting ούτε ο Μέλ Μπρούκς! Όμως αυτό δεν είναι κατ΄ ανάγκη κακό! 

Είναι η ομορφιά της απεικόνισης των οραμάτων της εκάστοτε κοινωνίας! Πως θα μας κρίνουν άλλωστε οι ιστορικοί του μέλλοντος!!

 

Τι ..; Κάνουμε ντροπούλες;

Εγώ δεν ντρέπομαι. Έχω ψηφίσει και Σύριζα και Μπουτάρη και Λεβέντη στις προηγούμενες, αλλά και άκυρα και αποχή …καλή ώρα! Άρα γνωρίζω τα είδη οργασμού της κάλπης! 

Ξέρω τώρα τι θέλετε  για να φτιαχτείτε πολιτικά: νούμερα, ποσοστά, θέσεις, θεωρήματα, αποδείξεις, κατακεραύνωση των αντιπάλων, μασάζ, εκτόνωση!

Θα τα κάνουμε αναλυτικά άλλη φορά, τώρα πρέπει να σας στείλω το μήνυμα της Θεσσαλονίκης κατά την δική μου άποψη. 

Οι περισσότεροι νέοι ψηφοφόροι αρνήθηκαν την συμμετοχή – με πολιτική θέση.

Οι περισσότεροι νέοι ψηφοφόροι που ψήφισαν , προτίμησαν Λεβέντη -ούτε τον πιο νέο ούτε τον πιο ωραίο (που εκτιμά το απολιτικ τμήμα της ΝΔ).

Δέν ήταν η τεμπελιά ούτε τα μπάνια που ισχυρίζονται τα διαφημιστικά εκλογικά γραφεία και οι δημοσκόποι για να μην χάσουν πελατεία. 

Ήταν τα άψυχα δικηγορικά λογίδρια των υποψηφίων  απο τα τηλεοπτικά παράθυρα στις τελευταίες και συχνές αναμετρήσεις, που για να καταλάβεις τι εκπροσωπούσε έπρεπε να ακούς ποιους καταγγέλλει και ποιους υπερασπίζεται- οι βάσεις των αναλύσεων ήταν copy paste. Φυσικά χανόσουν και στις ανακατατάξεις και μεταγραφές τους. Επάγγελμα πολιτικός – ελπίδα της Ελλάδας!

Αυτά τα λαμέ κουστούμια και φουστάνια, από τους ίδιους οίκους, τα γοτθικά μουστάκια των παλαιοαριστερών , αλλά και δεξιών, τα coop των κυριών από το ίδιο κομμωτήριο, με τον φιλάρεσκο μονότονο σκληρό λόγο, εμάς στην Σαλονίκη μας κουράσανε.

Δεν τους ξέρουμε, δεν μας ξέρουνε, δεν μας πείθουνε… Στην Θεσσαλονίκη έχουμε να δούμε μεγάλο έργο απο την εποχή του Αβδούλ Χαμίτ. Το μετρό απο “Τρύπα του Κούβελα” έγινε η τρύπα των κυβερνήσεων της τελευταίας δεκαετίας, να μην συνεχίσω, με πιάνει πολιτικίαση.

Θα μου πείτε, εσείς στην Σαλονίκη δώσατε διπλάσιο ποσοστό από ολόκληρη την Ελλάδα  στον Λεβέντη και μάλιστα σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις- και το πιο παράξενο στην προηγούμενη που εμφανίστηκε ξαφνικά!

Τι συνωμοσία όμως που κάναμε εε… Χωρίς επικοινωνία, με πλήρη απαξίωση από τα επίσημα και μη ΜΜΕ , με δυο βιντεάκια από youtube τιμήσαμε τον προφήτη που ο τόπος του, αντί για ψήφους του έστελνε, για χρόνια, ταπεινωτικά πίτσες…

 Όπως λέει ο Λειβαδάς:

“Αν είναι κάτι που μού είπε να διαλέξω

ούτε τα λόγια σου είναι, ούτε η ομορφιά

Αυτή η υπέροχη, τρελή επιμονή σου “

Αν δεν το έπαιρνε και στα σοβαρά ότι θα μας βγάλει απο το μνημόνιο σε δύο μήνες με τους φιλους που έχει έξω, θα ήταν κυβέρνηση!

Για τους αριθμολάγνους παραθέτω τα παρακάτω προς ανάγνωση

Εκλογές Σεπτεμβρίου 2015 σε ποσοστά (σε σύγκριση αριθμών ψηφοφόρων απο τον Ιανουάριο)

ΣΥΡΙΖΑ   -14,45%  απο τους ψηφοφόρους του

ΝΔ      -11,45%

ΧΑ       -2,46

ΚΚΕ     -11,09%

ΠΟΤΑΜΙ -40,76%

ΑΝΕΛ    – 31,87%

ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ    – 35,14%  (Πρόσθεσα μόνο ΚΙΔΗΣΟ όχι και της ΔΗΜΑΡ)

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΩΝ   + 67,69%

Για αυτούς που θα επιθυμούσαν μια επίκαιρη πολιτική θέση τους επισυνάπτω το παρακάτω

350 χρόνια μετά…

σαν να μην πέρασε μιά μέρα!

Αφιερωμένο στις χαμένες ψήφους

ΤΖΩΝ ΛΟΚ (1632-1704) 

Αποσπασμα απο wikipedia

Φυσικός νόμος

Για τον Λοκ, ο άνθρωπος στην φυσική του κατάσταση υπακούει μονάχα σε έναν απαράβατο και θεμελιώδη νόμο της φύσης, που τον ονομάζει φυσικό νόμο, και έχει ως στόχο την αυτοσυντήρηση και διατήρηση του αγαθού της ζωής για το άτομο και την κοινωνία.

Υποδηλώνει αμοιβαία εμπιστοσύνη ανάμεσα στους ανθρώπους, που εκχωρούν τα φυσικά τους δίκαια, και στους φορείς της πολιτικής εξουσίας, οι οποίοι οφείλουν να τα διαφυλάττουν. Μόνο εφόσον η πολιτική εξουσία διασφαλίζει τα φυσικά δίκαια, μπορεί να διατηρηθεί αυτή η σχέση εμπιστοσύνης.

Αν το αίτημα της διασφάλισης δεν ικανοποιείται, τότε παραβιάζονται οι όροι, του καταπιστεύματος και αυτομάτως αίρεται η εμπιστοσύνη.

Η νομιμότητα της πολιτικής εξουσίας κρίνεται από το εάν και κατά πόσον τηρεί το καταπίστευμα που της εμπιστεύονται οι πολίτες. Ωστόσο, οι παραβιάσεις της αρχικής συμφωνίας από την πολιτική εξουσία δεν γίνονται πάντα με τον ξεκάθαρο τρόπο της βίαιης κατάκτησης και κατοχής.

Πολλές φορές καλύπτονται από την επίφαση της νομιμότητας. Αυτό συμβαίνει όταν η εξουσία διαθέτει τα μορφολογικά χαρακτηριστικά της νόμιμης κυβέρνησης, αλλά στην πράξη αθετεί το καταπίστευμα.

Ο Φιλελεύθερος Λοκ θέτει με σαφήνεια πέντε διαφορετικά ενδεχόμενα παραβίασης του καταπιστεύματος από μια φαινομενικά νόμιμη και δίκαιη κυβέρνηση.


Η πρώτη συνθήκη εμφανίζεται όταν όσοι νομοθετούν δεν είναι αυτοί που όρισαν οι πολίτες για το σκοπό αυτόν.

 Η εθνική κυριαρχία, όμως, δεν ανήκει στην πολιτική εξουσία ώστε να μπορεί να τη μεταβιβάσει ή να την απεμπολήσει.

Υπό αυτή την έννοια, η μεταβίβαση εθνικής κυριαρχίας σε τρίτους καθιστά έκνομη την πολιτική εξουσία και δικαιολογεί την προσφυγή στην ανυπακοή.


Πέρα από την άμεση καταστρατήγηση της νομοθετικής εξουσίας που εμφανίζεται όταν το νομοθετικό έργο επιτελείται από φορείς που δεν έχουν οριστεί από την κοινότητα ως νομοθέτες, υπάρχει και το ενδεχόμενο παρεμπόδισης της λειτουργίας της νομοθετικής εξουσίας, πράξη που συνιστά έμμεση παραβίαση του καταπιστεύματος.


Η τρίτη συνθήκη αθέτησης του καταπιστεύματος συντελείται όταν αλλοιώνεται ο μηχανισμός εκλογής του νομοθετικού σώματος.


Η τέταρτη συνθήκη παραβίασης του καταπιστεύματος αφορά στην παράδοση της κοινότητας στον έλεγχο και στην εξουσία μιας ξένης δύναμης.

Οι προηγούμενες τέσσερις συνθήκες συνιστούν ενεργητικές παραβιάσεις του καταπιστεύματος από την πλευρά της πολιτικής εξουσίας. 

Υπάρχει, ωστόσο, και ένα πέμπτο ενδεχόμενο, αυτό κατά το οποίο η εξουσία παραβιάζει παθητικά το καταπίστευμα, όταν δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλίζει την πραγματοποίηση της βούλησης των πολιτών, παρατηρείται δηλαδή αμέλεια εφαρμογής των υπαρχόντων νόμων από την πλευρά της κυβέρνησης.

Εφόσον η εξουσία δεν περιφρουρεί την τήρηση των νόμων, δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στην προσπάθεια των πολιτών για επιβίωση και ευημερία. Εξωθεί, λοιπόν, εμμέσως τους πολίτες στην παρανομία.

ΥΓ. Και ήταν απλώς “φιλελεύθερος” χωρίς περγαμηνές για πόστερ σε φοιτητικά δωμάτια και κομματικά γραφεία…

Ν.Σ.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;