18.1 C
Athens
Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕίδησηΟ πολλά υποσχόμενος Ερμής, του Τοξότη

Ο πολλά υποσχόμενος Ερμής, του Τοξότη

Ο  πολλά υποσχόμενος Ερμής, του Τοξότη.

Θα με συναντήσεις σε ταξιδιωτικά γραφεία, βιβλιοπωλεία, ανοιχτές βιβλιοθήκες και όπου αλλού η επέκταση του Δία ενισχύει την κίνηση και τη σκέψη μου, όλο αυτό το διάστημα που ακολουθεί. 

Στις 9 Δεκεμβρίου στις 11 και 42΄, η είσοδός μου στο αισιόδοξο ζώδιο του Τοξότη αλλάζει τη διάθεση μου. Οι βαθυστόχαστες και κάποιες φορές σκοτεινές σκέψεις του Σκορπιού γίνονται παρελθόν.  Η αμεσότητα, η ευθύτητα και η ειλικρίνεια κυριαρχούν για τις υπόλοιπες είκοσι μέρες της παραμονής μου, ως τις 29 Δεκεμβρίου, κλείνοντας το 2019 με την ανέμελη, αισιόδοξη, θετική σκέψη μου. 

Το ενδιαφέρον μου επικεντρώνεται σε θέματα νομικά, δικαιοσύνης και φιλοσοφίας. 

Μιλώ και συναναστρέφομαι με όλους, ακόμη και με αυτούς, που πριν λίγες μέρες αντιμετώπιζα κάπως καχύποπτα και επιφυλακτικά, στην προσπάθεια μου να εξιχνιάσω τον απώτερο σκοπό τους.

Γίνομαι ιδιαίτερα κοινωνικός, ομιλητικός με πηγαίο χιούμορ… ενίοτε καυστικό.  Θα με δεις  να αγοράζω συχνά βιβλία, που ανταποκρίνονται άμεσα στα χιλιάδες φιλοσοφικά μου ερωτήματα. Τα περιεχόμενά τους, μου είναι εξαιρετικά ελκυστικά  και πολλά υποσχόμενα για συναρπαστικές, μαθησιακές στιγμές… μα δεν υπόσχομαι ούτε δεσμεύομαι για καθημερινή μελέτη.   

Παράλληλα, σκέφτομαι να ολοκληρώσω εκείνο το σεμινάριο της ορθής γραφής, που άρχισα να παρακολουθώ πέρυσι.  Δυστυχώς έμεινε στη μέση. Μου ήταν αδύνατον να αντισταθώ σε εκείνο το υπέροχο ταξίδι στο Παρίσι, που συνέπεσε χρονικά. Αλήθεια, πόσο τυχεροί είναι όλοι αυτοί που ζουν και εργάζονται εκεί! Δεν το μετάνιωσα βέβαια και ίσως τώρα να μπορέσω να τα συνδυάσω και τα δύο. Γιατί όχι; 


Ο πολλά υποσχόμενος Ερμής, του Τοξότη

Στους αστρολογικούς κύκλους σιγοψιθυρίζουν συχνά πίσω από την πλάτη μου, λέγοντας πως, εδώ στο ζώδιο του Τοξότη, η λειτουργία μου βρίσκεται σε πτώση. Είναι που μάλλον δεν καταλαβαίνουν το χιούμορ και την φιλελευθερία μου. Τις φορές που δεν καταφέρνω να παραβρεθώ σε κάποια διάλεξη ή κλείνω το βαρύ βιβλίο της φιλοσοφίας ενώ δεν έχω φτάσει καν στη μέση, τους ακούω να με αποδοκιμάζουν αποκαλώντας με …ντροπή της Παρθένου..

Δεν καταλαβαίνω όλους αυτούς που μιλούν για ελεύθερη βούληση, να ενοχλούνται με την ελεύθερη επιλογή μου και το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα μου να αλλάζω γνώμη.

Είμαι ο Ερμής του Τοξότη και απεχθάνομαι τις δεσμεύσεις και τις πιέσεις. Χαίρομαι την ελευθερία της ζωδιακής περιοχής που φιλοξενούμε και απολαμβάνω την γενναιοδωρία του κυβερνήτη της, του Δία. 

Το εικοσαήμερο της φιλοξενίας μου στον Τοξότη είναι το διάστημα των διακοπών που περίμενα για να ξεκουραστώ..να μελετήσω, να διασκεδάσω ταξιδεύοντας φυσικά και νοητικά, χωρίς πρέπει και περιορισμούς.

Είναι αναμενόμενο και βέβαιο, η καλή μου διάθεση να μεταδίδεται και σε εσάς. Για καλή μου τύχη η ενέργειά μου δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα, μιας και η μόνη μου συναναστροφή στο πλανητικό σκηνικό μέλλεται να είναι στις 20 Δεκεμβρίου με την ασάφεια του Ποσειδώνα.

Τοξότες, Ιχθύες, Δίδυμοι και Παρθένοι που ανήκετε στο δεύτερο μισό του δευτέρου δεκαημέρου, ιδιαίτερα γύρω από την 16η μοίρα του, στην απουσία του Κρόνου και της ψυχρής του αντικειμενικότητας, ενδέχεται να παρασυρθείτε από τον κόσμο του παραμυθιού. Εκεί γίνεται όλα μαγικά και όμορφα, μα όταν φτάνουμε στο τέλος αντικρίζουμε, όλοι μας, τη σκληρή πραγματικότητα. Η μόνη λύση είναι να ονειρευόμαστε… συνειδητά.

Ο πολλά υποσχόμενος Ερμής, του Τοξότη

Άσπα Μόρφου

https://www.facebook.com/AstrosofiaAspa/

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr/

www.kosmogramma.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;