Νέα αναζωπύρωση στο μέτωπο που κατακαίει την περιοχή του Καλάμου προς το Καπανδρίτι . Οι φλόγες έχουν σχηματίσει ενιαίο μεγάλο μέτωπο στην πυκνόφυτη χαράδρα και τους λόφους που χωρίζουν τις δύο περιοχές.
Το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς, πέρασε τελικά την λεωφόρο Καλάμου, και κατευθύνεται προς το Πολυδένδρι, ενώ νωρίτερα εκκενώθηκαν από τον δήμο σπίτια στον οικισμό Σαλαμίδι. Η Ελλάδα ζήτησε επισήμως την ευρωπαϊκή συνδρομή στην κατάσβεση των πυρκαγιών.
“Η φωτιά πηγαίνει προς την Εθνική Οδό με μεγάλη ταχύτητα. Μην κινηθεί κανείς από Πολυδένδρι με κατεύθυνση τη Μαλακάσα”, έκανε έκκληση μέσω του Σκάι ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου.
Όπως ενημέρωσε η πυροσβεστική υπηρεσία, η φωτιά δεν κατέστη δυνατό να περιοριστεί και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.
Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων, για λόγους ασφαλείας, από Πολυδένδρι προς Λαμία και από τον κόμβο Μαρκόπουλου προς Αθήνα.
Την συνδρομή των Ευρωπαίων εταίρων ζήτησε η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Αττική, Ηλεία και Ζάκυνθο.
Η Γαλλία που διαθέτει εναέρια μέσα στον ευρωπαϊκό μηχανισμό απάντησε ήδη ότι δεν μπορεί να διαθέσει τα αεροσκάφη καθώς τα χρειάζεται για να αντιμετωπίσει πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην δική της επικράτεια.
Την ίδια ώρα, C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας αναχώρησε στις έξι το απόγευμα από την Λάρνακα, μεταφέροντας 60 μέλη των Υπηρεσιών Πυρόσβεσης για να συνδράμουν στα πύρινα μέτωπα που μαίνονται ανεξέλεγκτα στην Αττική.
