16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΟδηγός ελληνικών και εισαγόμενων ψαρικών - Ποια καταναλώνουμε άφοβα

Οδηγός ελληνικών και εισαγόμενων ψαρικών – Ποια καταναλώνουμε άφοβα

Πώς μπορούμε να κάνουμε απλή την υπεύθυνη κατανάλωση ψαρικών;

 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι καταναλωτές μπορούν να έχουν τον δικό τους προσωπικό οδηγό για περιβαλλοντικά υπεύθυνη επιλογή ψαρικών. 

 

Το Fish Guide, διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή από υπολογιστή ή κινητό, συμβουλεύει πλέον τον καθένα για τις υπεύθυνες καταναλωτικές επιλογές ανάμεσα σε μία μεγάλη γκάμα ελληνικών και εισαγόμενων ψαρικών.

 

Σε ό, τι αφορά τα ελληνικά ψάρια, πρέπει να καταναλώνουμε πάνω από το επιτρεπόμενο μέγεθος και εκτός της περιόδου αναπαραγωγής τους, ενώ μπορούμε να επιλέξουμε και βιολογικά προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας. Σε ό, τι αφορά τα εισαγόμενα, χρησιμοποιείται ένας χρωματικός κώδικας που μας ενημερώνει για το αν  το ψάρι μας είναι πιστοποιημένο, αν μπορούμε να το καταναλώσουμε χωρίς δεύτερη σκέψη ή αν πρέπει να το αποφύγουμε.

 
Οδηγός ελληνικών και εισαγόμενων ψαρικών - Ποια καταναλώνουμε άφοβα
 

Πέρα από τις καταναλωτικές συμβουλές, ο οδηγός περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες για το κάθε είδος ψαριού, αλλά και ευφάνταστες συνταγές από διάφορα μέρη του κόσμου για ένα ταξίδι στη γεύση.

 

 

«Τα σούπερ μάρκετ και τα ιχθυοπωλεία πωλούν ψάρια και θαλασσινά απ’ όλο τον κόσμο. Φέρουμε ευθύνη για τις θάλασσές μας και τους ανθρώπους των οποίων το εισόδημα και η διατροφική ασφάλεια εξαρτάται από αυτές. Αγοράζοντας βιώσιμα ψαρικά ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας, προστατεύοντας τη φύση και τους συνανθρώπους μας που εξαρτώνται από τα ψάρια και την αλιεία. Βάσει των τελευταίων στοιχείων, η κατά κεφαλήν κατανάλωση ψαρικών παγκοσμίως άγγιξε το ιστορικό υψηλό ρεκόρ των 20 κιλών ετησίως. Αυτό σημαίνει ότι η βιώσιμη επιλογή ψαρικών είναι πιο σημαντική από ποτέ», επεσήμανε ο Γιώργος Παξιμάδης, υπεύθυνος θαλάσσιων προγραμμάτων του WWF Ελλάς.  

 

 

«Οι επιπτώσεις του προβλήματος είναι ήδη ορατές. Εμείς, ως καταναλωτές, μπορούμε να γίνουμε μέρος της λύσης και με το Fish Guide, η υπεύθυνη επιλογή ψαρικών γίνεται πιο απλή από ποτέ. Μπες στο Fish Guide, βάλε το βιώσιμο ψάρι στο τραπέζι σου και πρόσθεσε κι εσύ το δικό σου λιθαράκι για να βεβαιώσουμε ότι θα έχουμε ψάρι και για τα παιδιά μας, ψάρι για πάντα», συμπλήρωσε ο Γιώργος Παξιμάδης.

 

Για να δείτε τον οδηγό των ελληνικών ψαρικών πατήστε ΕΔΩ και για τον οδηγό των εισαγόμενων πατήστε ΕΔΩ

 

Οδηγός ελληνικών και εισαγόμενων ψαρικών - Ποια καταναλώνουμε άφοβα

 

Ο Ηλίας Μαμαλάκης με τον νέο οδηγό Fish Guide ανά χείρας. Photo: Άννα Πλειώνη-Ζηλφίδου / WWF Ελλάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;