13.3 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΟι 7 νάνοι του Άουσβιτς - Τα φρικτά βασανιστήρια που υπέστη η...

Οι 7 νάνοι του Άουσβιτς – Τα φρικτά βασανιστήρια που υπέστη η οικογένεια Όβιτζ από τον Δρ Θάνατο [ΒΙΝΤΕΟ]

Τα μέλη της οικογένειας Όβιτζ ήταν Εβραίοι με καταγωγή από τη Ρουμανία. Όλοι ήταν μουσικοί και ηθοποιοί που περιόδευαν από πόλη σε πόλη της Ρουμανίας, της Ουγγαρίας και της Τσεχοσλοβακίας τις δεκαετίες του 1930 και του 1940, με τον θίασο Lilliput Troupe. Τραγουδούσαν, έπαιζαν μουσική με μικρά όργανα και διασκέδαζαν τους ντόπιους.
Τα περισσότερα μέλη της οικογένειας Όβιτζ ήταν νάνοι (δώδεκα συνολικά μέλη από 15 μηνών έως 58 ετών).
Για χρόνια κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είχαν καταφέρει να γλιτώσουν από τα κρεματόρια των Ναζί πλαστογραφώντας τα έγγραφα τους για να μην φαίνεται ότι ήταν Εβραίοι. Όμως, τελικά τους εντόπισαν και μεταφέρθηκαν στο Άουσβιτς.
Όταν έφτασαν τον Μάιο του 1944 στο στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί, οι Όβιτζ τράβηξαν αμέσως την προσοχή του γνωστού και ως “Δρ Θάνατος”, Τζόζεφ Μένγκελε, ο οποίος πραγματοποιούσε ψευδοεπιστημονικά πειράματα σε σχέση με την κληρονομικότητα.
Απομόνωσε τους Όβιτζ από τους υπόλοιπους κρατούμενους του στρατοπέδου συγκέντρωσης και τους πρόσθεσε στην συλλογή για τα παρανοϊκά πειράματά του. Του προξενούσε εντύπωση το γεγονός ότι η οικογένεια περιελάμβανε νάνους αλλά και ψηλότερα μέλη.
Ο Μένγκελε διέταξε να έχουν ειδικούς χώρους διαβίωσης, ώστε να τους παρακολουθεί. Για να τους κρατήσει υγιείς για τα πειράματά του, κανόνισε να έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, καλύτερα τρόφιμα και τα δικά τους κλινοσκεπάσματα. 
Οι Όβιτζ – όπως και πολλοί κρατούμενοι στο στρατόπεδο – υποβλήθηκαν σε φρικτά πειράματα. Οι γιατροί υπό τον Μένγκελε, τους βασάνιζαν με εναλλαγή παγωμένου και καυτού νερού ώστε να ελέγξουν τα αντανακλαστικά τους. Τους έκαναν διαρκώς αιμοληψίες, για να εξετάσουν το αίμα τους, σε βαθμό αφαίμαξης. Σε άλλους αφαιρούσαν μυελό των οστών, τα δόντια και τα νύχια τους, ενώ πολλοί τυφλώθηκαν από χημικά.

Γυναικολόγοι εξέταζαν διαρκώς τις παντρεμένες γυναίκες και τα παιδιά τους. Ο 18 μηνών Σίμσον Όβιτζ υπέστη τις χειρότερες δοκιμές επειδή είχε πιο ψηλούς γονείς και είχε γεννηθεί πρόωρα. Ο Μένγκελε έπαιρνε αίμα από τις φλέβες πίσω από τα αυτιά και τα δάχτυλά του. Οι Όβιτζ έγιναν μάρτυρες και της φρικτής δολοφονίας δύο νάνων που τους έβρασαν για να εκθέσουν τα  οστά τους σε μουσείο.
Αν και περίμεναν ότι θα εκτελεστούν μετά το τέλος των πειραμάτων του Δρ Θανάτου, οι Όβιτζ επέζησαν έως την απελευθέρωση του Άουσβιτς στις 27 Ιανουαρίου, 1945. Ο Κόκκινος Στρατός τους πήρε στη Σοβιετική Ένωση, όπου ζούσαν σε ένα στρατόπεδο προσφύγων για κάποιο χρονικό διάστημα.
Ταξίδεψαν με τα πόδια για επτά μήνες ώστε να επιστρέψουν στο χωριό τους. Βρήκαν το σπίτι τους λεηλατημένο. Αρχικά μετακόμισαν  στην πόλη Sighet και αργότερα στο Βέλγιο. Τον Μάιο του 1949 μετανάστευσαν στο Ισραήλ, εγκαταστάθηκαν στη Χάιφα και άρχισαν ξανά τις περιοδείες τους. 
Η τελευταία ενήλικη διασωθείσα της οικογένειας, Πέρλα Όβιτζ, πέθανε το 2001.
Οι 7 νάνοι του Άουσβιτς - Τα φρικτά βασανιστήρια που υπέστη η οικογένεια Όβιτζ από τον Δρ Θάνατο [ΒΙΝΤΕΟ]
Οι 7 νάνοι του Άουσβιτς - Τα φρικτά βασανιστήρια που υπέστη η οικογένεια Όβιτζ από τον Δρ Θάνατο [ΒΙΝΤΕΟ]
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;