Η μεγάλη σημασία των τροφών που είναι πλούσιες σε ωμέγα -3 λιπαρά, προβάλλεται σε νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports.
Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, είναι ότι τα λιπαρά οξέα ελαττώνουν τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης (LDL), μειώνουν την υψηλή αρτηριακή πίεση και βελτιώνουν την καρδιαγγειακή υγεία.
Η νέα μελέτη διαπιστώνει επίσης, ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν μεγαλύτερη βακτηριακή ποικιλομορφία στο έντερο, γεγονός που προάγει την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.
Κι αυτό γιατί τα 38 τρισεκατομμύρια βακτήρια που ζουν μέσα στο έντερο, κρατούν το ανοσοποιητικό σύστημα υγιές ενώ η απώλεια της μικροβιακής ποικιλότητας συνδέεται, εκτός των άλλων, με το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και τον καρκίνο του εντέρου.
