26.9 C
Athens
Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠάνω από 1 εκατ. ευρώ θα πληρώσει σε αποζημιώσεις το υπουργείο Παιδείας...

Πάνω από 1 εκατ. ευρώ θα πληρώσει σε αποζημιώσεις το υπουργείο Παιδείας εξαιτίας της παράλογης γραφειοκρατίας

Πάνω από 1 εκατ. ευρώ θα πληρώσει σε αποζημιώσεις το υπουργείο Παιδείας εξαιτίας της παράλογης γραφειοκρατίας του
– Εχεις απαλλαγεί νόμιμα από τον στρατό;
– Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα γιατί με λένε Μαρία και είμαι γυναίκα!

– Δεν συμπλήρωσες το κουτάκι; Απορρίπτεσαι! Λόγω “ελλιπούς συμπλήρωσης υπεύθυνης δήλωσης”…
– Είσαι μόνιμος δημόσιος υπάλληλος;
– Πως είναι δυνατόν να είμαι μόνιμος δημόσιος υπάλληλος και να κάνω αίτηση για αναπληρώτρια; Αφού τα τελευταία 15 χρόνια κάνω την ίδια αίτηση και προσλαμβάνομαι σαν αναπληρώτρια της Ειδικής Αγωγής. Εχετε όλα τα στοιχεία μου 15 χρόνια…

– Δεν συμπλήρωσες το κουτάκι; Απορρίπτεσαι! Λόγω “ελλιπούς συμπλήρωσης υπεύθυνης δήλωσης”…


Η Υπεύθυνη Δήλωση – ερωτηματολόγιο Λερναία Ύδρα

Για πρώτη φορά φέτος περισσότεροι απο 200 αναπληρωτές -τριες της Ειδικής Αγωγής, οι πιο πολλοί- ές με πολυετή προϋπηρεσία μένουν άνεργοι-ες παρόλο που έχουν πολύ υψηλά μόρια.

Γιατί;
Δεν συμπλήρωσαν σωστά τα κουτάκια σε ένα παρανοϊκό  ερωτηματολόγιο της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας!
Θα το διαπιστώσετε μόνοι -ες σας γιατί σήμερα, έφτασε στα χέρια μας και δημοσιεύουμε το ερωτηματολόγιο Λερναία Ύδρα.
Στο ερωτηματολόγιο – παράνοια,  υπάρχει μόνο ένα κουτάκι, όχι δύο, όπως θα ήταν λογικό, χωρίς επιλογές ΝΑΙ ή ΟΧΙ.

Οπότε ό,τι και να απαντήσεις την έβαψες!

Βγαίνει ένα  άλλο κεφάλι του τέρατος της γραφειοκρατίας και σε κάνει δυο μπουκιές!
Κατέβασαν στο υπουργείο τα τηλέφωνα για να μην δώσουν διευκρινήσειςΑυτή την προβληματική διαδικασία θέσπισε φέτος για πρώτη φορά το Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας από τους-τις αναπληρωτές -τριες της Ειδικής Αγωγής να απαντήσουν μέσω ΕΛΤΑ.
Και – όπως είναι φυσικό- κατέβασαν στο υπουργείο τα τηλέφωνα για να μην δώσουν διευκρινήσεις και να μετατραπεί η διαδικασία των αιτήσεων σε ρουλέτα -ανεργίας.

Πολλοί-ες από αυτούς-ες που ήταν συνεχόμενα χρόνια αναπληρωτές-τριες και καταθέτουν κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια χαρτιά, δεν συμπλήρωσαν στην Υπεύθυνη Δήλωση κάποια κουτάκια με ερωτήσεις-παγίδες και έγραψαν: “δεν  έχω κανένα από τα παρακάτω κολλήματα που αναφέρετε”.Γιατί θα πληρώσει  πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις το υπουργείο Παιδείας;


Οι ενστάσεις του ενός μετά τον άλλο (σσ: δεν βάζουμε εδώ θηλυκό γένος γιατί τους θεωρούμε, όπως το υπουργείο, όλους άντρες: να πάνε στρατό και μετά να γίνουν αναπληρώτριες!..) απορρίπτονται με αποτέλεσμα να προσφεύγουν δικαστικά για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις που θα κληθεί να πληρώσει το ελληνικό δημόσιο – δηλαδή όλοι εμείς – αφού η δικαίωσή τους είναι παραπάνω από βέβαιη.
Δεν θα μπορέσει ο δικηγόρος (που μπορεί να είναι και γυναίκα) του υπουργείου να υποστηρίξει όλη αυτή την τρέλα ενώπιον του δικαστηρίου.
Με έναν απλό υπολογισμό, το ελληνικό δημόσιο θα πληρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ σε αποζημιώσεις, αφού οι εκπαιδευτικοί οδηγούνται στην ανεργία εξαιτίας της άρνησης του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου να δώσει μια λύση στο παράλογο πρόβλημα που προέκυψε εξαιτίας ένός πρόδηλου σφάλματος, μιας προβληματικής διαδικασίας, για την ο-η-το μόνος που ευθύνεται είναι το υπουργείο (μόνο τ(ο) Τζέισον – Αντιγόνη, ίσως, θα μπορούσε να απαντήσει σωστά στις ερωτήσεις)
Οπως μας πληροφόρησαν οι αδίκως καρατομημένοι αναπληρωτές, το πρόβλημα προκύπτει και από την σκληρή στάση των συμβούλων του υπουργού, ιδιαίτερα του κ. Κασσιανού, ο οποίος δηλώνει ανένδοτος στο να δώσει λύση, οδηγώντας τους εκπαιδευτικούς στην ανεργία και στην απώλεια των πολύτιμων μορίων τους, αφού και το ΑΣΕΠ βγάζει αρνητικές αποφάσεις στις ενστάσεις τους.
Οταν η παράλογη γραφειοκρατία καταρρίπτει την κοινή λογική

Με τη συγκεκριμένη στάση του υπουργείου, ουσιαστικά καταλύεται κάθε έννοια  κράτους – δικαίου,  αξιοκρατίας και κοινής λογικής, ενώ κανείς δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη.
Το Υπουργείο εξάντλησε όλη την αυστηρότητά του στην σωστή συμπλήρωση της … υπεύθυνης δήλωσης προκειμένου να αξιολογήσει τα ουσιαστικά προσόντα των αναπληρωτών-τριων.
Μιλάμε για ανθρώπους που εργάζονται στον χώρο της Ειδικής Αγωγής  πάνω από μια δεκαετία και ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα.
Δεν  φαντάστηκαν  τι τους επιφύλασσε η ελληνική γραφειοκρατία, όταν,
όπως κάθε χρόνο,  συμπλήρωναν την υπεύθυνη δήλωση για την πρόσληψή
τους.
Όσοι -ες προσπάθησαν να βρουν κάποιον υπεύθυνο να τους καθοδηγήσει για την σωστή συμπλήρωση της αίτησης, δεν τα κατάφεραν, αφού βρήκαν πόρτες κλειστές και τηλέφωνα που δεν απαντούσε κανείς.
Παρακάτω, δείτε την Υπεύθυνη Δήλωση … ερωτηματολόγιο – παράνοια το οποίο κλήθησαν να συμπληρώσουν, χωρίς να έχουν καμία απολύτως ενημέρωση για τον σωστό τρόπο. 

Υπήρχε, άραγε, σωστός τρόπος για να συμπληρώσει κανείς αυτό το … ερωτηματολόγιο;
Πάνω από 1 εκατ. ευρώ θα πληρώσει σε αποζημιώσεις το υπουργείο Παιδείας εξαιτίας της
παράλογης γραφειοκρατίας
Ιδού η περίφημη Υπεύθυνη Δήλωση – ερωτηματολόγιο με τα “κουτάκια”!…


Πάνω από 1 εκατ. ευρώ θα πληρώσει σε αποζημιώσεις το υπουργείο Παιδείας εξαιτίας της
παράλογης γραφειοκρατίας
Πάνω από 1 εκατ. ευρώ θα πληρώσει σε αποζημιώσεις το υπουργείο Παιδείας εξαιτίας της
παράλογης γραφειοκρατίας
Kι εδώ η Υπεύθυνη Δήλωση με το ενσωματωμένο ερωτηματολόγιο – παράνοια, όπου, όπως βλέπετε, υπάρχει μόνο ένα κουτάκι, όχι δύο όπως θα ήταν λογικό.

Δεν έχει επιλογές ΝΑΙ ή ΟΧΙ!

Οσοι -ες δεν συμπλήρωσαν κάποια κουτάκια-παγίδες και υπέγραψαν την Υπεύθυνη Δήλωση: “δεν  έχω κανένα από τα παρακάτω κωλύματα που αναφέρετε,” κόπηκαν.

Όπως και η αναπληρώτρια που δεν φαντάστηκε ότι την αφορούν τα κουτάκια για τον στρατό…

Κανείς δεν τους δίδαξε πως είναι άλλο η Υπεύθυνη Δήλωση η οποία πρέπει να έχει ένα σαφές κείμενο και άλλο το ερωτηματολόγιο το οποίο πρέπει να έχει διαζευτικές ερωτήσεις.

Και τα δύο μαζί αποτελούν τρικυμία εν κρανίω.

Αν βάλω Χ σημαίνει ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Ως γνωστόν, η άρνηση της άρνησης είναι κατάφαση…

Αν απαντήσεις στο “δεν” με Χ στο κουτάκι, σημαίνει ότι “δεν εμπίπτω στα κωλύματα διορισμού του άρθρου” 8 ή ότι “εμπίπτω”;

Η ερώτηση θα έπρεπε να είναι: “Είστε μέτοχος σε εταιρεία”;

Και η επιλογή: ΝΑΙ ή ΌΧΙ.

Διατί, λέγω και ερώ, η  καταφατική ερώτησις: “Είστε μέτοχος σε εταιρεία” έχει κουτάκι όπου υποχρεούσε να βάλεις Χ (που σημαίνει τι;), ενώ η αρνητική ερώτησις: “Δεν διώκομε ως φυγόδικος ή φυγόποινος,” δεν έχει κουτάκι για να απαντήσεις;

Διατί οι ερωτήσεις δεν φέρουν ερωτηματικόν;

Δύναται να υπάρξουν – όπως παρακάτω – ερωτήσεις χωρίς ερωτηματικόν;

Ως γνωστόν η ερώτησις  διακρίνεται μόνον διά της αναγνώσεως και διά του ερωτηματικού σημείου επί γραφής, ή διά τινος ερωτηματικής, επιθετικής ή επιρρηματικής γραφής.

Θα κληθεί μάρτυρας στο δικαστήριο ο Μπαμπινιώτης γι΄αυτό;

Μπορεί η ερώτηση να ξεκινάει με άρνηση (της ερώτησης);…
Εν κατακλείδιΕίναι ηλίθιοι και καθυστερημένοι νοητικά 200 και πλέον αναπληρωτές -τριες της ειδικής αγωγής με τόσα προσόντα και εμπειρία που έκαναν λάθος στα κουτάκια και είναι  ξύπνιος και μάγκας αυτός που έφτιαξε το ερωτηματολόγιο παγίδα;

Και ποιος είναι αυτός-η το που έφτιαξε το ερωτηματολόγιο αυτό;
 
Να δούμε τα προσόντα που΄χει…Ιδού!
Πάνω από 1 εκατ. ευρώ θα πληρώσει σε αποζημιώσεις το υπουργείο Παιδείας εξαιτίας της
παράλογης γραφειοκρατίας
Πάνω από 1 εκατ. ευρώ θα πληρώσει σε αποζημιώσεις το υπουργείο Παιδείας εξαιτίας της
παράλογης γραφειοκρατίας
ΥΓ: Θα αντιδράσουν οι φεμινιστικές οργανώσεις που ο… ερωτηματολόγιος θεωρεί τις αναπληρώτριες καθηγήτριες άνδρες που δεν έχουν πάει στρατό;  
Το Τζέισον Αντιγόνη τι λέει που αγνοούν το τρίτο φύλο και την ουδετεροφιλία;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;