21.5 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΣΤΡΑΠανσέληνος Απριλίου – Κοιτώντας μπροστά. Πώς θα επηρεάσει

Πανσέληνος Απριλίου – Κοιτώντας μπροστά. Πώς θα επηρεάσει

 

Πανσέληνος Απριλίου – Κοιτώντας μπροστά. Πώς θα επηρεάσει

Η ρoζ πανσέληνος του Απριλίου μαζί και αυτή του Μαΐου θα είναι η μεγαλύτερη και φωτεινότερη της χρονιάς, μια και το φεγγάρι πλησιάζει στην τροχιά του το κοντινότερο σημείο του στη Γη.

Πραγματοποιείται φέτος στις 27/4 στις 7 μοίρες και 6 λεπτά του άξονα Ταύρου-Σκορπιού και επηρεάζει τους γεννημένους από 25 έως 29 Απριλίου, 28 έως 31 Ιουλίου, 29 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου, 25 Ιανουαρίου έως 29 Ιανουαρίου καθώς  και  όλους  όσους έχουν πλάνητες ή σημεία (Ωροσκόπο, Μεσουράνημα κ.λ.π.) στις  5  με  9  μοίρες των σταθερών ζωδίων.

Μια πανσέληνος στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού πάντα έχει να κάνει με θέματα εμπιστοσύνης και ελέγχου.

Η συγκεκριμένη πανσέληνος δείχνει καθαρά ότι για να μπορέσουμε να αναπτυχθούμε, οφείλουμε να αφήσουμε πίσω τις όποιες κτήσεις μας, βγαίνοντας από την πεπατημένη και τη συνηθισμένη μας «ζώνη άνεσης». 

Ειδικότερα μας δείχνει τον δρόμο να απαγκιστρωθούμε απ’ ό, τι μας περιορίζει, ακόμα και αν αυτό είναι σχέσεις, υλικά αγαθά, συνήθειες και ένα ωφελιμιστικό πλαίσιο ζωής.

 

Αν η αστρολογική πρακτική γίνεται κατανοητή μέσω της μελέτης των μεγάλων συνοδικών κύκλων, αυτή η πανσέληνος μπορεί να θεωρηθεί ως η συνέχεια της Πανσελήνου του Ιανουαρίου του 2021.

Το γνωστό τετράγωνο του Κρόνου με τον Ουρανό το οποίο είναι καθ’ όλη τη χρονιά ενεργό βρίσκεται σε άμεση ανταπόκριση με την πανσέληνο που έρχεται και καθιστά το πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό όχι και τόσο ειδυλλιακό και ανοιξιάτικο, μια και υπαινίσσεται κοινωνική αναταραχή η οποία ενδεχομένως αφορά οικονομικές υποθέσεις.

 

Η πανδημία του κορονοϊού άφησε το αποτύπωμά της σε όλη την κοινωνία περιορίζοντας τις ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα, και η οικονομική κρίση που ήδη βλέπουμε αναμένεται να πάρει μεγάλες διαστάσεις και δεν αποκλείεται να συμπαρασύρει και το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

 

Η Πανσέληνος λαμβάνει χώρα στον άξονα 6ου-12ου του γενέθλιου χάρτη της Ελλάδας και σε τετράγωνο με τον γενέθλιο Ουρανό, γεγονός που καταδεικνύει τόσο την πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας, όσο και στο κυβερνητικό σχήμα από απρόβλεπτα γεγονότα και καταστάσεις, οι οποίες ξεπερνούν τους όποιους σχεδιασμούς περί επιστροφής στην κανονικότητα.

Στον χάρτη της Πανσελήνου παρατηρούμε ότι αυτή λαμβάνει χώρα στον άξονα 1ου-7ου πράγμα που σημαίνει ότι θα μας απασχολήσουν θέματα που αφορούν τόσο τις εσωτερικές υποθέσεις όσο και τις  διεθνείς σχέσεις της χώρας, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σύνεση, αλλά και αποφασιστικότητα, με πιθανότερο σενάριο την αλλαγή στάσης απέναντι στην Τουρκία, της οποίας ο γενέθλιος χάρτης επηρεάζεται σημαντικά από την Πανσέληνο.

 

Αυτή η πανσέληνος περιλαμβάνει και μια σύνοδο Ερμή-Αφροδίτης στον πρώτο οίκο της, η οποία δέχεται τις επιδράσεις του τετραγώνου Κρόνου – Ουρανού.

Ματαιώσεις σχεδίων, ψυχρότητα αισθημάτων, κακή διάθεση είναι μερικές από τις εκφάνσεις αυτού του συνδυασμού, και δυσκολίες στην έκφραση όπως επίσης και σε μετακινήσεις.

Μόνο ο Άρης στον τρίτο οίκο του χάρτη της πανσελήνου και σε ανοιχτή όψη εξαγώνου με αυτή, υποδεικνύει ότι είναι χρήσιμο και ωφέλιμο να μην αφήνουμε να λιμνάζουν τα προβλήματα και να αντιμετωπίζουμε με ευθύτητα και αμεσότητα για το δικό μας καλό.

Ο Άρης στον Καρκίνο μας ωθεί να  προχωρήσουμε μπροστά και να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας με ενάργεια και αμεσότητα, μέσω δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την φυσική άσκηση.

 

Κατερίνα Μωραίτου – Αρχαιολόγος

Μέλος Ερευνητικού  Τμήματος Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

 

www.kosmogramma.gr

 

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;