26.9 C
Athens
Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΝΕΑΠαράνομη ακύρωση αίθουσας για βιωματικό εργαστήριο ενηλίκων στην Λακωνία

Παράνομη ακύρωση αίθουσας για βιωματικό εργαστήριο ενηλίκων στην Λακωνία

Παράνομη ακύρωση διάθεσης αίθουσας από το Δήμο Μονεμβασίας για την υλοποίηση βιωματικού εργαστηρίου ενηλίκων στα Παπαδιάνικα Λακωνίας, 04 Οκτωβρίου 2014


Ανακοίνωση της ομάδας «η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση»

Πρόσφατη δυσάρεστη και πραγματικά ατυχής για τον ελληνικό τόπο, τόπο της δημοκρατίας, τροπή κατά την υλοποίηση καινοτόμου Προγράμματος στην περιφέρεια της Ελλάδας, με θέμα την ειρηνική διάδραση, διαχείριση συγκρούσεων/κρίσεων, διαλλακτικότητα, διάλογο και αναζήτηση αμοιβαία επικερδών λύσεων, επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα και το επείγον του εν λόγω Προγράμματος, μια και όχι μόνο αξίες και πρακτικές της ειρήνευσης απουσιάζουν από την καθημερινότητα των ανθρώπων αλλά συχνά υιοθετούνται παράνομες συμπεριφορές, υπηρετώντας προσωπικούς φόβους και ιδιοτελή συμφέροντα. 

Συγκεκριμένα πρόκειται για την αυθαίρετη, αβάσιμη και παράνομη, όπως έχουν διαβεβαιώσει νομικοί σύμβουλοι, ακύρωση διάθεσης αίθουσας εκδηλώσεων από το Δήμο Μονεμβασίας στο χωριό Παπαδιάνικα Λακωνίας, την παραμονή (03.10.2014) προγραμματισμένου βιωματικού εργαστηρίου για ενήλικες σε αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου, η οποία είχε παραχωρηθεί στο φορέα «η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση» επίσημα από την 3η Σεπτεμβρίου 2014. Σύμφωνα με την εκδοχή του Δήμου Μονεμβασίας και του Νομικού του Προσώπου, ο Δήμος προέβη στην τελευταίας στιγμής ακύρωση διάθεσης της αίθουσας, λόγω δήθεν καταγγελιών που δέχθηκε από την τοπική κοινωνία για το φορέα. 
Σημειώνεται πως οι καταγγελίες, αναφέρθηκε αρχικά από το Δήμο ότι ήταν επώνυμες. Στη συνέχεια αναφέρθηκε επίσης από το Δήμο ότι ήταν ανώνυμες και στην τελευταία συνάντηση με το Νομικό Πρόσωπο στο γραφείο ενός από τους αντιδημάρχους ότι ήταν ανώνυμες και επώνυμες. Στην τελευταία αυτή συνάντηση διατυπώθηκε επίσης από ανθρώπους του Δήμου ότι έχουν κάθε δικαίωμα να απορρίπτουν τη φιλοξενία ανθρώπων ή/και φορέων από τους χώρους εκδηλώσεων του Δήμου, μια και οι χώροι αυτοί αποτελούν το ‘σπίτι’ τους. Η αίθουσα εκδηλώσεων δηλαδή του Δημαρχείου Παπαδιανίκων του Δήμου Μονεμβασίας αποτελεί το ‘σπίτι’ των ανθρώπων της Δημοτικής Αρχής και όχι δημόσιο αγαθό.

Από τη μέχρι του παρόντος έρευνα, τις συναντήσεις με το Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο και την Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου, καθώς και τις παλινδρομήσεις στις θέσεις του Δήμου, τα στοιχεία που επικαλείται ο Δήμος είναι αβάσιμα και ψευδή, ενόσω δεν έχει κατατεθεί ακόμη στο φορέα πλήρης φάκελος των καταγγελιών, όπως οφείλει μια διοικούσα αρχή να πράξει, ούτε έχουν κληθεί μέχρι τώρα οι υποτιθέμενοι καταγγέλλοντες και ο φορέας σε διάλογο ενώπιον εκπροσώπων του Δήμου Μονεμβασίας.

Σε επιστολή-διαμαρτυρία-αίτημα του φορέα μας προς το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, με κοινοποίηση σε Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο, προσκαλώντας το Δήμο σε ειλικρινή διάλογο και άμεση έγγραφη αποκατάσταση του φορέα στην τοπική κοινωνία, το Νομικό Πρόσωπο αρνήθηκε να προβεί σε αποκατάσταση, θεωρώντας ότι έχει πράξει ορθώς και εννόμως. Επιπλέον, αντί της αποκατάστασης ο Δήμος και το Νομικό του Πρόσωπο επέλεξε την οδό της απαξίωσης του φορέα, επιδιώκοντας να εμφανίσει παράνομο το Πρόγραμμα του φορέα, αγνοώντας επίσημες εγκρίσεις από την αρμόδια για το περιεχόμενο και τους στόχους του Προγράμματος Διοίκηση και εξαιρετικά θετικές αξιολογήσεις από τους συμμετέχοντες σε αυτό. Επισημαίνεται επίσης ότι ο φορέας προσκάλεσε επανειλημμένα το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου και το Δήμο Μονεμβασίας σε συμμετοχή στο βιωματικό εργαστήριο ενηλίκων της 4ης Οκτωβρίου 2014, για να έχουν ιδίοις όμμασι την εμπειρία για το περιεχόμενο και τους στόχους του εργαστηρίου. Σε κάθε τέτοιο κάλεσμα υπήρξε αρνητική απάντηση από την πλευρά του Δήμου κατ’ επανάληψη.

Τέλος, ο φορέας δεν έχει λάβει ουδέποτε απάντηση σε δεύτερη επιστολή προς το Δήμο Μονεμβασίας, στη γραπτή έκκληση-επιστολή προς το Δήμαρχο Μονεμβασίας, στην οποία παρουσιάζονται τα γεγονότα και το μέγεθος της βλάβης προς το φορέα, ούτε ύστερα από ηλεκτρονική υπενθύμιση του φορέα προς το Δήμο για την εκκρεμότητα της απάντησης από το Δήμαρχο.

Παράλληλα, σε όλο το χρονικό διάστημα από τότε μέχρι και σήμερα φαίνεται, σύμφωνα με προφορικές μαρτυρίες, ότι από ανθρώπους της Δημοτικής Αρχής διαρρέουν δυσφημιστικά στοιχεία προς την τοπική κοινωνία σε βάρος του φορέα. Συκοφαντική δυσφήμιση μάλιστα φαίνεται ότι διενεργείται από ανθρώπους της δημοτικής αρχής κατά την τελευταία διετία, σύμφωνα με τα μέχρι του παρόντος στοιχεία από την τοπική κοινωνία.

Ενόσω η ίδια η ύπαρξη καταγγελιών από την τοπική κοινωνία αμφισβητείται σθεναρά, σύμφωνα με τα δεδομένα και τη ροή των γεγονότων, και ενόσω έχει υπάρξει σαφής παράβαση από την πλευρά του Δήμου Μονεμβασίας, τόσο στην αρχική ακύρωση διάθεσης της αίθουσας όσο και στη μετέπειτα ολιγωρία στην απάντηση των δύο επιστολών-αιτημάτων του φορέα, μαζί με την απουσία ηθικής και θετικής αντιμετώπισης εκπροσώπων του φορέα, για όλη αυτή την περιπέτεια ενημερώνεται ο πανελλήνιος τύπος, ευρωπαϊκοί οργανισμοί και ιστοσελίδες, καθώς και πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων. Ο φορέας επίσης διερευνά τη νομική οδό για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων κοινωνικού ρατσισμού και αποκλεισμού που καλλιεργούν επικίνδυνα την κοινωνική αποσταθεροποίηση και πλήττουν σοβαρά την κοινωνική συνοχή και πρόοδο.

«η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση,

ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση»

Φεβρουάριος 2015

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;