13.3 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΖΩΑΠλούσιοι Άραβες έφεραν καμήλες από το Κουβέιτ για τη συναυλία του Ρέμου...

Πλούσιοι Άραβες έφεραν καμήλες από το Κουβέιτ για τη συναυλία του Ρέμου στο Nammos

H Πανελλαδική Φιλοζωική Ομοσπονδία με επιστολή της στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ κατήγγειλε ότι πλούσιοι Άραβες από το Κουβέιτ έφεραν καμήλες για να αποτελέσουν μέρος του σκηνικού της συναυλίας που έλαβε χώρα χτες στο Nammos (του Αντώνη Ρέμου και των Mustafa Sandal & Ragheb Alama).
Η ΠΦΠΟ κατήγγειλε την  πιθανώς παράνομη εισαγωγή ζώων για παράνομη εκμετάλλευση τους σε θέαμα που έλαβε χώρα χτες, 1/9/2017 στη Μύκονο στην παραλία Ψαρού, το βράδυ.
H επιστολή που εστάλη την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου  είναι η εξής:
Αξιότιμοι κύριοι,
Η Ομοσπονδία μας γίνεται δέκτης καταγγελιών για την γελοιότητα με τις καμήλες σε συναυλία γνωστού τραγουδιστή, που έγινε πρόσφατα στη Μύκονο κατά παράβαση των νόμων και κάθε ηθικού ορίου.
Σας στέλνουμε ενδεικτικά δύο απο αυτές, που έχουν ήδη σταλεί στην ΕΛ.ΑΣ, και ειμαστε βέβαιοι, ότι θα επιληφθείτε άμεσα και κατά παντός υπεύθυνου.
Σε μια χώρα που ο λαός της δοκιμάζεται επί 7 συνεχή έτη τέτοιες προκλητικές ενέργειες πρέπει να στηλιτεύονται και να τιμωρούνται παραδειγματικά οι υπαίτιοι.
Δυστυχώς η κρίση που διανύει η χώρα μας είναι πρωτίστως κρίση αξιακή και τέτοια περιστατικά το επιβεβαιώνουν
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
 
ακολουθεί η καταγγελία:
Αξιότιμοι κύριοι,
Θα ήθελα να καταγγείλω την πιθανώς παράνομη εισαγωγή ζώων για παράνομη εκμετάλλευση τους σε θέαμα που έλαβε χώρα χτες, 1/9/2017 στη Μύκονο στην παραλία Ψαρού, το βράδυ.
Όπως μας πληροφορεί το πρώτο άρθρο που σας αναρτώ πιο κάτω, πλούσιοι Άραβες από το Κουβείτ έφεραν καμήλες για να αποτελέσουν μέρος του σκηνικού της συναυλίας που έλαβε χώρα χτες στο Nammos (του Αντώνη Ρέμου και των Mustafa Sandal & Ragheb Alama).
Μύκονος: Εφεραν… καμήλες από το Κουβέιτ για τη συναυλία του Ρέμου (video)
Αληθινές καμήλες είναι δεμένες στην παραλία του Nammos για την χλιδάτη συναυλία του Ρέμου
Αυτού του είδους τα θεάματα είναι παράνομα στη χώρα μας και θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν έχει γινει κάποια καταγγελία ή αναφορά στο αστυνομικό τμήμα Μυκόνου σχετικά με το περιστατικό.
Τι ορίζει η νομοθεσία για τη συμμετοχή ζώων σε θεάματα:
Το άρθρο 12 του νόμου 4039/2012 τονίζει: «Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες. 1. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή σε θίασο με ποικίλο πρόγραμμα, εφόσον τα ζώα αυτά χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα τους, πραγματοποιούν παραστάσεις ή παρελαύνουν ή εμφανίζονται ενώπιον κοινού.2.Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ’ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμα τους».
Το άρθρο 46 του νόμου 4235/2014 [Τροποποίηση του ν. 4039/2012 (Α 15)] εξηγεί:
Η παράγραφος 1 του άρθρου 13 του ν. 4039/2012 αντικαθίσταται ως εξής:
Από τις απαγορεύσεις που προβλέπονται στις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 12 εξαιρούνται, οι νομίμως λειτουργούντες ζωολογικοί κήποι, τα ενυδρεία, τα καταστήματα πώλησης ζώων, τα κέντρα περίθαλψης ειδών άγριας πανίδας, τα εκτροφεία θηραμάτων και οι εκθέσεις ανάπτυξης και προβολής του κτηνοτροφικού και γεωργικού τομέα, που διέπονται από ειδικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι και στους παραπάνω χώρους δεν διεξάγονται παραστάσεις, κάθε είδους, με τη συμμετοχή ζώων, πλην παραστάσεων ιππικής δεξιοτεχνίας και διεξαγωγής αθλημάτων ιππασίας, που περιλαμβάνουν την υπερπήδηση εμποδίων, την ιππική δεξιοτεχνία και το ιππικό τρίαθλο».
Eαν δεν κάνω λάθος, το Nammos καφέ δεν υποκύπτει σε καμία από αυτές τις κατηγορίες.
Σας παρακαλώ πολύ να με ενημερώσετε με ποιο τρόπο και με ποια νόμιμη διαδικασία εισήχθησαν αυτά τα ζώα στην χώρα μας και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες απόδοσης προστίμων κι ευθυνών στην επιχείρηση που παραβίασε το νόμο.
Διότι καλέσαμε στο αστυνομικό τμήμα Μυκόνου και ο αξιωματικός υπηρεσίας κύριος Δήνας δε γνώριζε τίποτα.
Τέλος, σας παρακαλώ να μου αποστείλετε απάντηση βεβαιώντοντας πως η ηλεκτρονική επιστολή μου έχει παραληφθεί και να με ενημερώσετε το συντομότερο δυνατό σχετικά με τις ενέργειές σας.
Σας ευχαριστώ πολύ
Με εκτίμηση,
Δημητρά Ελισάβετ
MSc Biodiversity Conservation
&
Φιλοζωικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης “η Κιβωτός”
Ο Πρόεδρος
Θεόδωρος Ράπτης
Πλούσιοι Άραβες έφεραν καμήλες από το Κουβέιτ για τη συναυλία του Ρέμου στο Nammos
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;