23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΥΓΕΙΑΠοια είδη τυριών μπορούν να τρώνε και ποια όχι οι διαβητικοί

Ποια είδη τυριών μπορούν να τρώνε και ποια όχι οι διαβητικοί

Ερευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The American Journal of Clinical Nutrition έδειξε ότι ορισμένα είδη τυριού και σε συγκεκριμένες ποσότητες μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη κατά 12%.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι έτρωγαν μόνο 55 γραμμάρια τυριού (περίπου δύο φέτες) την ημέρα έπαιρναν τα οφέλη του για την υγεία. Δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν ακριβώς γιατί συνέβαινε αυτό, αλλά το τυρί έχει πολλά θετικά στοιχεία για τους διαβητικούς, όπως:
* Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι απελευθερώνει γλυκόζη αργά και δεν προκαλεί απότομη αύξησή της στο αίμα.
* Περιέχει πολλές πρωτεΐνες που κρατούν το άτομο χορτασμένο.
Τα τυριά με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι (διαιτητικό νάτριο) είναι καλύτερα για τους διαβητικούς, επειδή δεν αυξάνουν την αρτηριακή πίεση και, άρα, δεν προκαλούν και δεν επιδεινώνουν τα καρδιαγγειακά προβλήματα.
Τέτοια  τυριά, με λίγο αλάτι,  είναι το έμενταλ, η μοτσαρέλα και το τυρί κρέμα. Αντιθέτως, η φέτα, το ένταμ και το χαλούμι έχουν περισσότερο αλάτι και δεν είναι κατάλληλα για τους διαβητικούς. 
Ποια είδη τυριών μπορούν να τρώνε και ποια όχι οι διαβητικοί
Με πληροφορίες από express.co.uk
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;