Γράφει η Τίνα Λυμπέρη
Καλησπέρα από την καυτή Κορινθία!
Αυτές τις μέρες απολαμβάνουμε σαλάτες με προϊόντα αποκλειστικά από τον κήπο μας. Ανάμεικτες σαλάτες με 3-4 διαφορετικές παραδοσιακές ποικιλίες ντομάτας (από μικρές τσαμπί μέχρι μεγάλες μπατάλα), αγγούρι τραγανό & μυρωδάτο, γλιστρίδα, ρόκα, καυτερό ραπάνι άσπρο μακρύ, φρέσκο κρεμμυδάκι, κόκκινο βασιλικό. Κόψαμε επίσης το πρώτο μας πεπόνι και καρπούζι! Όλα με αρώματα πλούσια και γεύσεις γεμάτες.
Η χαρά και ικανοποίηση που αισθανόμαστε όλοι όταν τρώμε φυσικά, παραδοσιακά και νόστιμα προϊόντα που έχουμε καλλιεργήσει εμείς, γεμίζει τα κύτταρά μας με μηνύματα ευημερίας, αφθονίας, αυτάρκειας και αυτοδυναμίας.
Στην καρδιά πολλών μας είναι η βαθιά επιθυμία να γίνουμε ένα με τη φύση, να λειτουργούμε καθημερινά όσο γίνεται σε αρμονία με τους εαυτούς μας, τους γύρω μας και το περιβάλλον ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουμε, είναι πως δεν ξέρουμε από που να ξεκινήσουμε.
Είναι δυνατόν να αλλάξουν τα πράγματα – ξεκινώντας από την αλλαγή (όσο και μικρή) της δικής μας εσωτερικής (και κατά συνέπεια εξωτερικής) κατάστασης. Πιστεύοντας πως είναι δυνατή η μετάβαση, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να γίνει.
Πριν (Απρίλης 2016)
Μετά (Ιούλιος 2016)
Οι παραπάνω φωτογραφίες δείχνουν τι καταφέραμε μέσα σε λίγους μόνο μήνες. Έχουμε όραμα, έχουμε αλληλέγγυα χέρια και πολλή όρεξη για να φάμε τα δικά μας προϊόντα! Η μετάβασή μας ξεκίνησε σε έναν παρατημένο ελαιώνα.
Το τελευταίο εργαστήρι περμακουλτούρας που θα τρέξω αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα, γίνεται αυτό αυτό το ΣΚΔ στις 23-25 Ιουλίου στη Βλαχιά Εύβοιας. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ.
Αν είστε έτοιμοι να κάνετε τη μετάβαση στην ύπαιθρο και δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε, ελάτε να διερευνήσουμε πώς θα μπορούσαμε να την κάνουμε πιο εύκολη και διασκεδαστική.
2 θέσεις παραμένουν μόνο!