15.8 C
Athens
Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠρόγραμμα Επαφής με την Τέχνη προσφέρει στιγμές χαράς και έμπνευσης σε άτομα...

Πρόγραμμα Επαφής με την Τέχνη προσφέρει στιγμές χαράς και έμπνευσης σε άτομα με εμπειρία καρκίνου

Στηρίξτε το ετήσιο πρόγραμμα που προσφέρει στιγμές χαράς και έμπνευσης σε άτομα με εμπειρία καρκίνου!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Eyes of Light:

Το Πρόγραμμα “Επαφή με την Τέχνη” για το 2023 απευθύνεται σε άτομα με εμπειρία καρκίνου και αποτελεί συνέχεια του προγράμματος που εγκαινιάσαμε την προηγούμενη χρονιά και αγκάλιασε ιδιαίτερα η κοινότητα μας.

Προσφέρουμε δωρεάν ομαδικές επισκέψεις και ξεναγήσεις σε αξιόλογες εκθέσεις μουσείων και γκαλερί προάγοντας την έμπνευση, το διάλογο και την κοινωνικοποίηση. Πρόκειται για έναν νέο άξονα δράσεων, που προέκυψε αμέσως μετά την πανδημία και από ανάγκη να βρεθούμε ξανά από κοντά, με αφορμή την τέχνη.

Στο Eyes of Light γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η επαφή με την τέχνη είναι ιδιαίτερα ευεργετική για τη διάθεσή μας και στόχος μας είναι να την κάνουμε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Το Πρόγραμμα “Επαφή με την Τέχνη” για το 2023 είναι εμπλουτισμένο με περισσότερες επισκέψεις, εικαστικά εργαστήρια και συζητήσεις για την τέχνη. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει:

  • 10 ομαδικές επισκέψεις και ξεναγήσεις σε σημαντικές εκθέσεις
  • 5 εικαστικά εργαστήρια διαφορετικής θεματολογίας
  • Κύκλο συναντήσεων για τη σύγχρονη τέχνη

Πρόγραμμα Επαφής με την Τέχνη προσφέρει στιγμές χαράς και έμπνευσης σε άτομα με εμπειρία καρκίνου

Τί προσφέρει το Πρόγραμμα και γιατί είναι σημαντικό;

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μας μέχρι στιγμής είναι κατηγορηματικοί ως προς τον θετικό αντίκτυπο που έχει αυτή η δράση στην καθημερινότητά τους. Είναι πρωτίστως η επαφή με την τέχνη που τους γεμίζει έμπνευση, νέες οπτικές και μια αφορμή για να ξεφύγουν από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Αναγνωρίζουν το πόσο βοηθάει αυτό να γίνεται σε ένα οργανωμένο πλαίσιο, με μια συχνότητα και με την γνώση ότι στην επόμενη συνάντηση θα βρουν μια παρέα, μια συζήτηση για ένα έργο τέχνης που θα τους διευρύνει τους ορίζοντες!

Ολοένα και περισσότερο, μελέτες και πρακτικές αναδεικνύουν τον σημαντικό ρόλο που παίζει η τέχνη στην ευημερία των ασθενών. Η πολιτιστική συνταγογράφηση, η δυνατότητα δηλαδή να συνταγογραφείται από τις αρμόδιες δομές υγείας, η συμμετοχή ασθενών σε πολιτιστικά δρώμενα, με σκοπό την ολιστική διαχείριση της υγείας τους, είναι γεγονός σε πολλές χώρες! Εκτενής έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έχει καταγράψει ότι η επαφή με την τέχνη, για τους ασθενείς με καρκίνο:

  • μειώνει το στρες και το άγχος
  • ενισχύει τα θετικά συναισθήματα
  • προάγει την κοινωνικοποίηση
  • προωθεί τον διάλογο και την αυτο-έκφραση

 

Ποιός είναι ο οργανισμός που το υλοποιεί;

Ο Eyes of Light – Φορέας Τέχνης στην Υγεία είναι από τους πρώτους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην Ελλάδα που εστιάζει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με εμπειρία καρκίνου μέσα από την τέχνη. Με δημιουργικά προγράμματα, συμμετοχική τέχνη και θεραπευτική φωτογραφία, καλλιεργούμε τις συνθήκες για περισσότερη ενδυνάμωση, ευεξία και κοινωνική σύνδεση των ασθενών.

 

Πώς μπορείτε να μας στηρίξετε:

Κάνοντας τη δωρεά σας στη σελίδα: https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/eyesoflight

 

Επιβράβευση Δωρητών

Για τις δωρεές που ξεκινούν από μόλις 5 € για ιδιώτες και 300 € για εταιρείες υπάρχει μια μεγάλη λίστα ανταποδοτικών επιβραβεύσεων που αποτελεί το «ευχαριστώ» μας προς όλους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;