24.7 C
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΡατσιστική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Ανδραβίδας

Ρατσιστική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Ανδραβίδας

Με μια ρατσιστική ανακοίνωση, ο Εμπορικός Σύλλογος Ανδραβίδας κάλεσε όλα τα καταστήματα της πόλης να μην εξυπηρετούν τους Ρομά καθώς ένας Ρομά τον προηγούμενο Μάιο σκότωσε έναν 35χρονο αρχιφύλακα, πατέρα δυο παιδιών, στην προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψης. Ο Εμπορικός Σύλλογος κάνει λόγο για «ένδειξη σεβασμού της μνήμης του αδικοχαμένου 35χρονου Αρχιφύλακα Βασιλείου Μαρτζάκλη».

«Η ανακοίνωση αυτή με την οποία αποδίδεται συλλογική ευθύνη σε ομάδα πληθυσμού και αποφασίζεται εκδικητική τιμωρία της με αφορμή πράξεις ενός μέλους της είναι ακραία, ρατσιστική και παραβιάζει τον αντιρατσιστικό νόμο Ν. 927/79 και το νόμο κατά των διακρίσεων Ν. 3304/2005», σχολίασαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Γιαννακάκη και Νίκος Τσούκαλης, σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, ρωτώντας εάν έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες δικαστικές αρχές για την εφαρμογή του Ν. 927/79 και του νόμου κατά των διακρίσεων.

Ρατσιστική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Ανδραβίδας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;