Στη μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο του Ρίο νοσηλεύεται η Ολλανδή πρωταθλήτρια Annemiek van Vleuten μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε στο αγώνισμα της ποδηλασίας δρόμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Η 33χρονη ποδηλάτης προηγείτο της κούρσας και ενώ απέμεναν 10 χιλιόμετρα για τον τερματισμό, σε μία στροφή έχασε τον έλεγχο του ποδηλάτου της και έπεσε με το κεφάλι στο οδόστρωμα.
Αρχικά, η ολλανδική ποδηλατική ομοσπονδία ανακοίνωσε πως η αθλήτρια είχε τις αισθήσεις και επικοινωνούσε με το περιβάλλον, αλλά όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο , διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί τρία ραγίσματα στη σπονδυλική της στήλη και διάσειση.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Annemiek van Vleuten έγραψε στο twitter: «Βρίσκομαι στο νοσοκομείο με μερικά τραύματα και κατάγματα, αλλά θα γίνω καλά. Πιο πολύ νιώθω τρομερά απογοητευμένη μετά την καλύτερη κούρσα της καριέρας μου”.
