19.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΡύζι Φυσικής Καλλιέργειας

Ρύζι Φυσικής Καλλιέργειας

Ρύζι Φυσικής Καλλιέργειας!

Η νέα ερευνητική δράση της Κοινότητας «ΗΛΕΣΙΟΝ»


Μπορεί ο Άνθρωπος να Ζήσει με τους κανόνες της Φύσης και όχι με αυτούς των κερδοσκόπων!

Κι έγινε ένα δάσος με ρύζι, καλάμια, κύπερη, βασιλικό, καλαμομουχρίτσα και εκατοντάδες άλλα φυτά!

Μέσα στο νερό ζούν χιλιάδες  βατράχια και νύμφες λιβελλούλας.


Στον αέρα πετούν πολύχρωμες πεταλούδες, πασχαλίτσες, κόκκινες,
κίτρινες και μπλέ λιβελλούλες (αεροπλανάκια ή ελικοπτεράκια), που
κατασπαράσσουν τα κουνούπια.

Ένας υγροβιότοπος ζωντανός!


Το ρύζι “θρέφει” 9.000 χρόνια τους ανθρώπους, από όσα γνωρίζουμε. Το
καλλιεργούμενο ρύζι έλκει την καταγωγή του από την Κίνα και όχι από την
Ινδία όπως
κάποτε θεωρείτο. Άρχισε να καλλιεργείται πριν από περίπου 8.200 – 9.000
χρόνια στην κοιλάδα του ποταμού Γιανγκτσέ, του μεγαλύτερου της Κίνας,
ενώ στην κοιλάδα του Γάγγη ποταμού στην Ινδία οι αντίστοιχες
καλλιέργειες άρχισαν πριν από περίπου 4.000 χρόνια.


Πολύ λίγα δημητριακά έχουν τη σημασία του ρυζιού στη διατροφή των
ανθρώπων. Είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες (άμυλο με φυτικές
ίνες), πρωτεΐνες, βιταμίνες και άλλα ανόργανα στοιχεία. Δεν περιέχει
χοληστερόλη ούτε νάτριο. Οι πληθυσμοί της Ασίας ζούσαν χιλιάδες χρόνια
βασικά με το ρύζι.

Το καστανό ρύζι
είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο, φωσφόρο, σίδηρο,
βιταμίνες Β και βιταμίνη Ε. Οι φυτικές ίνες του ρυζιού μειώνουν τη
χοληστερόλη αίματος και είναι φιλικές με το έντερο. Είναι εύπεπτο
βρασμένο με το ζουμί του.

Κατά τη
διαδικασία παραγωγής του λευκού ρυζιού καταστρέφονται περίπου: 99% της
βιταμίνης Β1, 72% της Β3, 90% της Β6, 60% του σιδήρου, 50% του
μαγγανίου, 50% του φωσφόρου, το μεγαλύτερο μέρος των φυτικών ινών και
πολλά άλλα. Έτσι δημιουργήθηκε μαζικά η ασθένεια beri beri στους
πληθυσμούς της Ασίας, που άλλαξαν τη διατροφή τους από καστανό σε λευκό
ρύζι, με την επιβολή του Codex Alimentarius και της λεγόμενης «πράσινης
επανάστασης στη γεωργία».

Η Κοινότητα
του Ηλέσιον αρνούμενη την «πράσινη επανάσταση στη γεωργία», που τόσες
καταστροφές έφερε στους ανθρώπους, προχώρησε στην φυσική και βιολογική
καλλιέργεια του ρυζιού. Διαχώρισε τη θέση της στα χημικά σκευάσματα του
κανονισμού βιολογικής γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), γιατί οι επιστημονικές
επιτροπές της ΕΕ πιεζόμενες από τα «λόμπυ» των φαρμακοβιομηχανιών όλο
και περισσότερο εγκρίνουν ουσίες, σκευάσματα και φυτοφάρμακα «ολίγον»
τοξικά σαν επιτρεπόμενα στην βιολογική γεωργία και παραγωγή.


Το Ηλέσιον είναι υπέρ της φυσικής βιολογικής γεωργίας και παραγωγής με
την επέμβαση μόνο με φυσικά υλικά, όπως κοπριά, κομπόστα και φυσικών
μικροοργανισμών (ΕΜ). Θεωρεί τα «ζιζάνια» συναγωνιστές και όχι
ανταγωνιστές της βασικής καλλιέργειας. Προσπαθεί να τα αντιμετωπίσει με
το να τα ξεγελάσει, όπως η πρώιμη ψευδοσπορά κ.λπ.


Έτσι έχει δημιουργηθεί ένα δάσος στην κυριολεξία, με το ρύζι βέβαια
μέχρι στιγμής να υπερτερεί και να δυναμώνει καθημερινά, παρά τους
συναγωνιστές του.

Αυτό το ρύζι, όσο κι αν παραχθεί, είναι για τους φίλους και τα μέλη του Ηλέσιον.

Πηγή: https://www.helession.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;