30.1 C
Athens
Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022
ΑρχικήΝΕΑΣε εξέλιξη η ψηφοφορία στη Βουλή για το 3ο Μνημόνιο (LIVE)

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία στη Βουλή για το 3ο Μνημόνιο (LIVE)

Μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής επί της συμφωνίας με τους εταίρους μας, το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία. Ακολούθησε η Διάσκεψη των Προέδρων. 

Σε εξέλιξη από τις δύο το πρωί η συζήτηση στην Ολομέλεια.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ Η ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ


Αλ. Τσίπρας: Πήραμε μια επώδυνη επιλογής ευθύνης.

Εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης και εφόσον οι
μόνοι υπαρκτοί δανειστές μας επέλεξαν να κλιμακώσουν τη σύγκρουση, η συμφωνία
αυτή ήταν για εμάς μια αναγκαστική επιλογή. Το πραγματικό δίλημμα που μας τέθηκε
ήταν μνημόνιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή.
 

Η Ελλάδα σήμερα αποτελεί την εμπροσθοφυλακή μιας
προοδευτικής Ευρώπης που αμφισβητεί τον συντηρητικό πυρήνα της. Μπροστά στο
τελεσίγραφο για την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ πήραμε την ευθύνη απέναντι
στον ελληνικό λαό να παραμείνουμε ζωντανοί και να συνεχίσουμε τον αγώνα αντί να
επιλέξουμε να αυτοκτονήσουμε. Δεν μετανιώνω ούτε που πάλεψα όσο κανείς
προκειμένου να υπερασπιστώ το δίκιο του ελληνικού λαού, ούτε μετανιώνω που
αποφάσισα τον συμβιβασμό έναντι του ηρωικού χορού του Ζαλόγγου.

08:12  Ευ. Μεϊμαράκης

Κύριε Πρωθυπουργέ, είστε αντιμέτωπος με τους δαίμονες που ο ίδιος κατασκευάσατε. Η χώρα χρειάζεται κυβερνήτη. Δεν είστε κυβερνήτης, κ. Πρωθυπουργέ. Η εικόνα της Βουλής δεν ήταν αυτή που έπρεπε.

Μη μας θεωρείτε δεδομένους για τις ψηφοφορίες του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θα κρίνουμε από εδώ και πέρα τι είναι πράγματι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού.


07:47  Ζωή Κωνσταντοπούλου: Το εισαγόμενο νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό

Δεν είναι πρωτοτυπία εκείνοι που φέρνουν μνημόνια να κατηγορούν όσους αντιστέκονται. Το έκαναν όλοι οι προηγούμενοι. Δεν πρωτοτυπούμε αν μείνουμε ασυνεπείς μετεκλογικά σε όσα λέγαμε προεκλογικά.

Δεν θα υπερασπιστώ σήμερα άλλο τον πρωθυπουργό, γιατί με έπεισε ότι δεν πρέπει να το κάνω, όταν είπε ότι είναι σουρεαλισμός να λέω ότι τον στηρίζω και να μην ψηφίζω μνημόνια, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

“Με στεναχωρεί η επιλογή του να μπει στον κατάλογο των πρωθυπουργών των Μνημονίων, η επιλογή του να μην τον υπερασπίζεται η πρόεδρος της Βουλής που τον εμπιστεύτηκε και να ανέχεται δήθεν να τον υπερασπίζονται οι εκπρόσωποι του πιο παλιού διεφθαρμένου κατεστημένου” δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής.


07:30  Σταύρος Θεοδωράκης

Ένα μεγάλο μέρος του δανείου του 3ου Μνημονίου οφείλεται στα ψέματα και στην ανικανότητα αυτής της Κυβέρνησης.

Η Ελλάδα δε θα βγει από την κρίση αν δεν αρχίσει να παράγει. Η Ελλάδα δε θα αλλάξει πορεία αν δεν αλλάξει παιδεία.

Η χώρα θέλει αναγέννηση και εσείς είστε ακόμη επί της διαδικασίας.

Οι βουλευτές μας θα ψηφίσουν τη συμφωνία. Όχι από καθήκον απέναντι στους εταίρους μας, αλλά απέναντι στους Έλληνες.


07:17 Πάνος Καμμένος: Αυτή η συμφωνία αποτελεί το τέλος των μνημονίων

Την αλλαγή της τροπολογίας που αφορά το συνταξιοδοτικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι η στρατιωτική ηγεσία ζήτησε να παραμένουν και να μην αποστρατεύονται τα στελέχη που δεν περνούν στη Σχολή Πολέμου και έως τώρα αποστρατεύονταν σε ηλικία μικρότερη των 58 ετών.


06:52  Φώφη Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ): Πρώτη φορά αριστερα, τρίτη φορά μνημόνιο, το πιο σκληρό μνημόνιο αυτή τη φορά. 

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ… Το τρίτο μνημόνιο είναι αποτέλεσμα των αδέξιων, επικίνδυνων κυβερνητικών χειρισμών, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Το μνημόνιο είναι καταστροφή και φέρει την υπογραφή Τσίπρα και Καμμένου είπε.

Η θετική ψήφος μας δεν είναι ψήφος ανοχής ή πολύ περισσότερο ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Σε κάθε «ναι» που θα εκφωνήσει σήμερα κάθε βουλευτής μας να ακούτε ένα ηχηρό «ναι» στην απόφασή μας να στηρίξουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία στη Βουλή για το 3ο Μνημόνιο (LIVE)

Δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν την τελευταία στιγμή (μία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και μία που αφορά το συνταξιοδοτικό) έχουν προκαλέσει ένταση στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη συμφωνία με τους εταίρους, στη συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών. Τελικά, οι δύο τροπολογίες αναμένεται να συζητηθούν στην Ολομέλεια.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε – νωρίτερα – το βουνό, όπως το χαρακτήρισε, τροπολογιών που κατατέθηκαν τελευταία στιγμή και ζήτησε να δοθούν εξηγήσεις, αλλά και να αποσυρθούν. Η πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε απαράδεκτο να έρχονται τέτοιας σημασίας τροπολογίες, που αφορούν τις συντάξεις και θέματα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, τελευταία ώρα.
Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης ανέφερε ότι κατατέθηκαν τώρα διότι δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν νωρίτερα και εισηγήθηκε να γίνουν αποδεκτές για να συζητηθούν στην Ολομέλεια.

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομίας διευρύνονται σημαντικά οι δυνατότητες που προσφέρει στους δανειολήπτες ο γνωστός ως νόμος Κατσέλη, για την δικαστική διευθέτηση δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Επίσης, προβλέπεται ότι στο πεδίο εφαρμογής του νόμου εμπίπτουν πλέον το σύνολο των οφειλών φυσικών προσώπων που βρίσκονται αποδεδειγμένα σε μόνιμη και γενική αδυναμία πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες, προς την εφορία, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία στη Βουλή για το 3ο Μνημόνιο (LIVE)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;