23.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Social Impact Award

Τι είναι το Social Impact Award;

Ένα πρόγραμμα δράσης με σκοπό να εκπαιδεύσει, να καθοδηγήσει, να συμβουλέψει και να προετοιμάσει τους νέους που θέλουν να πραγματοποιήσουν την δικιά τους κοινωνική επιχείρηση. Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε το 2009 και φέτος το The Hub Athens το φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Σκοπός του είναι να δημιουργήσει ένα ιδανικό περιβάλλον για φοιτητές και νέους που έχουν ανάγκη από ευκαιρίες για να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν υπεύθυνες και βιώσιμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Δείτε το site εδώ
Κάντε κράτηση για το Kick Off εδώ

Social Impact Award

7 κοινωνικοί επιχειρηματίες θα μιλήσουν στο Kick Off!

Εφτά κοινωνικοί επιχειρηματίες θα βρίσκονται στο Impact Hub Athens στο Kick Off του Social Impact Award για να μοιραστούν τη γνώση τους αλλά και την εμπειρία τους πάνω στην κοινωνική επιχειρηματικότητα και στις βιώσιμες πρωτοβουλίες! Θα μιλήσουν για το πως ξεκίνησαν και πως έφτασαν ως εδώ, δίνοντας πολύτιμες συμβουλές στους μελλοντικούς κοινωνικούς επιχειρηματίες που είναι έτοιμοι να ανοίξουν τα φτερά τους.

Άγγελος Κουτουμάνος, κοινωνικός λειτουργός με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Ο Άγγελος ίδρυσε το NOESIS.gr με αντικείμενο την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών σε οικογένειες από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, επαγγελματίες και φορείς υπηρεσιών στο τρίπτυχο ειδική εκπαίδευση – υγεία – πρόνοια. Το επίκεντρο του ενδιαφέροντός του είναι η ανάπτυξη κοινοτήτων για υποστήριξη, ενημέρωση και κατάρτιση, σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, μέσω blogging (ιστολόγια) και crowd-sourcing projects (πληθοποριστικά έργα), του εθελοντισμού, της φιλανθρωπίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Χρήστος Αλεφάντος, ιδρυτής του οργανισμού Σχεδία, του μοναδικού ελληνικού περιοδικού δρόμου και μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου. Οι πωλητές του περιοδικού προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες: άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Από την τιμή πώλησης του περιοδικού (3,00 ευρώ), το 50% (δηλαδή το 1,50 ευρώ) πηγαίνει απευθείας στον ίδιο τον πωλητή. Η Σχεδία λοιπόν όπως το λέει και η λέξη αποτελεί ένα μέσο απεγκλωβισμού από το φαύλο κύκλο της κοινωνικής απομόνωσης και του αποκλεισμού εξασφαλίζοντας ένα ελάχιστο, αξιοπρεπές εισόδημα. Αποτελεί επίσης ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.

Ο Παναγιώτης Παπαδιαμάντης απόφοιτος της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, είναι μέλος του So Cool Hellas, μια ομάδα μηχανικών και μηχανικών με στόχο την ανάπτυξη ιδιαίτερα αποδοτικών οικιακών συσκευών. Κατά τη στιγμή δουλεύουνε σε μια συσκευή με χαμηλό κόστος εγκατάστασης, η οποία χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με το διπλάσιο της απόδοσης ενός μέσου φωτοβολταϊκού συστήματος.

Βίκη Βράκα, ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, Αμφιτρίτη, η οποία ασχολείται με τον προσβάσιμο τουρισμό. Ο προσβάσιμος τουρισμός είναι μια διεθνής αγορά με μεγάλο μέγεθος, ισχυρά ποιοτικά χαρακτηριστικά και σημαντικά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης στην Ελλάδα, ενώ μέχρι το 2020 αναμένεται να αντιπροσωπεύει το 25% της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.

Μια ομάδα γυναικών που απευθύνονται αποκλειστικά σε γυναίκες. Η Στέλλα Κάσδαγλη είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας και μεταφράστρια και συνέλαβε την ιδέα του Women On Top πριν από 3 χρόνια μαζί με την Γαλήνη Ηλιοπούλου που είναι Εργασιακή Ψυχολόγος  και  Senior Consultant σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού στη συμβουλευτική εταιρεία ICAP. To Women on Top (WoT) είναι ένα δίκτυο γυναικών που αναζητούν ή/και είναι πρόθυμες να προσφέρουν mentoring σε άλλες γυναίκες, ανάλογα με την εμπειρία, τη διαθεσιμότητα, τις ανάγκες και τις ικανότητές τους. Το δίκτυο άρχισε να αναπτύσσεται το Φεβρουάριο του 2012, με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε οποιαδήποτε γυναίκα, από οποιοδήποτε επαγγελματικό πεδίο και αν προέρχεται, να βρει την ιδανική μέντορα που θα τη βοηθήσει να κάνει τη δουλειά ένα από τα καλύτερα κομμάτια της ζωής της.

Τέλος ο Ιπποκράτης Παπαδημητράκος συνεργάτης του Organery, ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης οργανικών απορριμμάτων, το οποίο χρησιμοποιεί έξυπνη τεχνολογία αιχμής για να μετατρέψει την κομποστοποίηση σε μια ωφέλιμη διαδικασία για τον πολίτη(intelligent composting). Πρακτικά, δηλαδή, η Organery έχει αναπτύξει το σχέδιο κάδων τοποθέτησης αστικών απορριμμάτων, οι οποίοι αμέσως θα “σαρώνουν” το οργανικό DNA των απορριμμάτων, θα προχωρούν στην κομποστοποίησή τους και στη συλλογή του λιπάσματος, ενώ ο χρήστης του κάδου που θα αποθέτει τα οργανικά του απορρίμματα θα μπορεί να κερδίζει σημαντικές εκπτώσεις σε τοπικά καταστήματα για τις αγορές του ή σημαντική μείωση των δημοτικών τελών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;