16.2 C
Athens
Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣτεγαστικό πρόγραμμα για φοιτήτριες από την ΧΕΝ

Στεγαστικό πρόγραμμα για φοιτήτριες από την ΧΕΝ

Η ΧΕΝ στην Ελλάδα ιδρύθηκε το 1923 και είναι γυναικεία, εθελοντική οργάνωση, μέλος της Παγκόσμιας ΧΕΝ (World YWCA). Η ΧΕΝ παγκόσμια και εθνικά εργάζεται για την αυτοδιάθεση των γυναικών και των κοριτσιών, για την ενίσχυση της συλλογικής τους δύναμης και την ανάπτυξη των ηγετικών τους ικανοτήτων σε όλους τους τομείς. Ιδρύθηκε το 1947, είναι συντονιστικό όργανο συνεργασίας, πληροφόρησης, επικοινωνίας και συντονισμού των 25 ΧΕΝ στην Ελλάδα και τις εκπροσωπεί σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.  

Ο προορισμός της οργάνωσης είναι να αναπτύξει την ηγεσία και τη συλλογική δύναμη των γυναικών και των κοριτσιών σε όλο τον κόσμο για να επιτευχθεί δικαιοσύνη, ειρήνη, υγεία, ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ελευθερία και ένα βιώσιμο περιβάλλον για όλους τους ανθρώπους.

Οι αξίες και οι αρχές που καθοδηγούν το έργο της ΧΕΝ προωθούν το όραμα και τους σκοπούς της και είναι:

•Η ενδυνάμωση των γυναικών, των νέων γυναικών και των κοριτσιών

•Η προώθηση των αρχών που απορρέουν από τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αρχή της συμμετοχής, της μη διάκρισης και της λογοδοσίας

•Η διαμόρφωση ενός μοντέλου διαγενεακής, συμμετοχικής ηγεσίας

•Η προώθηση του εθελοντισμού και των συνεργασιών που βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό

•Η λειτουργία με ακεραιότητα και η διασφάλιση της χρηστής διοίκησης σε όλα τα επίπεδα

Το πανελλαδικό δίκτυο τοπικών Κέντρων σε 25 σημεία και πόλεις εκτείνεται ως εξής:  Αθήνα (Παπάγος, Γλυφάδα, Αργυρούπολη, Ν. Σμύρνη, Π. Φάληρο), Ν. Φάληρο, Πειραιάς, Κηφισιά, Παιανία, Θήβα, Θεσσαλονίκη (Κεντρική, Χαριλάου, Πανόραμα, Καλαμαριά), Λάρισα, Βόλος, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Ρόδος, Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και του πολυκέντρου υπηρεσιών «Αθηνά» στην Ηλιούπολη.

Από το 1995 η ΧΕΝ Ελλάδος λειτουργεί πιστοποιημένο Κέντρο Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών (ΚΕ.Σ.Υ.Υ) (10847/13.05.95), συγκεντρώνοντας στη φιλοσοφία του όλη την εμπειρία, τα εργαλεία και τις μεθόδους που αποκόμισε η οργάνωση από τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Μέσω των Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών (Σ.Υ.Υ.) επιδιώκεται η συστηματική παρέμβαση για την υπεράσπιση του δικαιώματος της γυναίκας στην εργασία και ιδιαίτερα η στήριξη γυναικών ευπαθών ομάδων. Γενικά, οι υπηρεσίες που παρείχε κινήθηκαν στους παρακάτω άξονες:

-εφαρμογή της μεθόδου Ένταξης/Επανένταξης στην Αγορά Εργασίας (μέθοδος Retravailler),

-ψυχοκοινωνική στήριξη, ατομικά και σε ομάδα,

-επεξεργασία, στην ομάδα, γυναικείων θεμάτων που προάγουν την Ισότητα Ευκαιριών.

Επιλεκτικά και ανάλογα με την ανάγκη οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν:

-νομική συμβουλευτική, ατομικά και σε ομάδα,

-συμβουλευτική της επιχείρησης.

Το ΣΥΥ της ΧΕΝΕ βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των γυναικών που χρειάζονται στήριξη και ενδυνάμωση λειτουργώντας κατά περιόδους ταχύρρυθμα επιμορφωτικά προγράμματα προετοιμασίας για δουλειά, τμήματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας για μετανάστριες, παράλληλες πολιτισμικές δραστηριότητες, υπηρεσίες προς άνεργες και εξατομικευμένη συμβουλευτική και υποστήριξη.

Από το 2013 λειτουργεί δωρεάν στεγαστικό πρόγραμμα για οικονομικά αδύναμες φοιτήτριες σε ιδιόκτητο κτίριό της στην Ηλιούπολη.

Από το 1983 η ΧΕΝ Ελλάδος ανέπτυξε ειδικές συνεργασίες με Γενικές Διευθύνσεις, όπως η Διεύθυνση Κοινωνικών Υποθέσεων, η Διεύθυνση Υποθέσεων Ανάπτυξης στον Τρίτο κόσμο, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος κ.ά. και υλοποίησε ειδικά Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Παράλληλα αναπτύχθηκε η συνεργασία με Ευρωπαϊκούς Μη Κυβερνητικούς φορείς που εξειδικεύονταν στην επιμόρφωση και κατάρτιση ενηλίκων στα γυναικεία θέματα, στα θέματα νεότητας, μετακίνησης πληθυσμών, κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων, περιβάλλοντος και υγείας.

Η ΧΕΝΕ συμμετέχει σε δίκτυα, όπως το Ευρωπαϊκό Λόμπυ Γυναικών, το Εθνικό Συμβούλιο Νέων (ΕΣΥΝ), το Εθνικό Συμβούλιο Οργανώσεων Νέων (ΕΣΟΝΕ), το Εθνικό Συμβούλιο Ελληνίδων (Ομοσπονδία Γυναικείων Σωματείων), το Ελληνικό Δίκτυο για το δικαίωμα στη Στέγη & την Κατοικία, το Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το στεγαστικό πρόγραμμα

Αίτηση Ξενώνα

Στεγαστικό πρόγραμμα για φοιτήτριες από την ΧΕΝ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;