ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣυγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους Κούρδους του Κομπάνι

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους Κούρδους του Κομπάνι

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους Κούρδους του Κομπάνι

Χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν το Σάββατο στην Τουρκία και σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Κούρδους μαχητές της συριακής πόλης Κομπάνι που πολεμούν, πολιορκούμενοι, ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε και στην Αθήνα στα Προπύλαια.

Στην Τουρκία μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν από το κύριο φιλοκουρδικό κόμμα της χώρας, το Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα. Η μεγαλύτερη διαδήλωση έγινε στο Ντιγιάρμπακιρ, την άτυπη «πρωτεύουσα» των Κούρδων της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στο Χακάρι, στη νοτιοανατολική Τουρκία, αλλά και στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα, τη Σμύρνη και στη Σουρούτς, στα σύνορα με τη Συρία, απέναντι από το Κομπάνι.

Διαδηλώσεις υπέρ των Κούρδων έγιναν και σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, όπως στις Βρυξέλλες, το Μόναχο, το Αμβούργο, το Παρίσι, τη Λιόν και αλλού. Στην Αθήνα, με αφορμή τη διεθνή ημέρα αλληλεγγύης για το Κομπάνι, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου με τη συμμετοχή κομμάτων, φορέων και συλλογικοτήτων.

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους Κούρδους του Κομπάνι


tvxs.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!