22.3 C
Athens
Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ“Τα Καλούδια”: Φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης δημιούργησαν το πρώτο application που φέρνει...

“Τα Καλούδια”: Φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης δημιούργησαν το πρώτο application που φέρνει πιο κοντά τον παραγωγό με τον καταναλωτή

Τον Νοέμβριο του 2014, ο πρόεδρος του φοιτητικού παραρτήματος του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης και μεταπτυχιακός φοιτητής στην σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Σπύρος Δασκαλάκης, ήρθε σε επαφή με τους δύο τελειόφοιτους προπτυχιακούς συμφοιτητές του Μάριο Καστρινάκη και Πέτρο Κοντογιάννη, με τους οποίους μοιράστηκε το όραμά του για την δημιουργία ενός συστήματος που «θα έφερνε πιο κοντά» τους τοπικούς παραγωγούς παραδοσιακών προϊόντων της Κρήτης με τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

Έτσι συστάθηκε ο αρχικός «πυρήνας» της ομάδας, αποτελούμενος από αυτούς τους τρείς συμφοιτητές, οι οποίοι για τους επόμενους δύο μήνες δούλεψαν με μεράκι και όρεξη δίνοντας στο όραμα του Σπύρου «σάρκα και οστά» μέσα από την καινοτόμο επιχειρηματική πρόταση «Kaloudia», ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την δημιουργία της πρώτης ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην Ελλάδα που θα φέρνει σε επαφή τους παραγωγούς παραδοσιακών προϊόντων με το καταναλωτικό κοινό.

Όραμά τους είναι η πλατφόρμα του «Kaloudia» να γίνει ορόσημο για το ηλεκτρονικό επιχειρείν των παραγωγών παραδοσιακών προϊόντων στην Ελλάδα. “Στοχεύουμε κάθε επισκέπτης στο μέλλον που θα θέλει να μάθει και να αναζητήσει τα προϊόντα του τόπου μας να χρησιμοποίει για το σκοπό αυτό τις εφαρμογές μας και το όνομα «Kaloudia» να συνδεθεί με τις ηλεκτρονικές περιηγήσεις για ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα.”

“Τα Καλούδια”: Φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης δημιούργησαν το πρώτο application που φέρνει πιο κοντά τον παραγωγό με τον καταναλωτή

Δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο και πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε θέλει να αναζητήσει και να γνωρίσει παραδοσιακά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, μέσα από την άνεση της φορητής του συσκευής.

Tι σημαίνει “Καλούδια”

Καλούδια, μια ελληνική λέξη η οποία συνοδεύει σημασιολογικά κάθε ωραίο, εύγευστο ή μοναδικής αξίας αγαθό. Έτσι λοιπόν και η ομάδα των “Kaloudia”, δημιουργήσε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία φέρνει τους καταναλωτές πιο κοντά στα Καλούδια της Ελλάδας μόνο με μερικά πατήματα στην οθόνη της κινητής σας συσκευής.

Όπως τονίζουν στην ιστοσελίδα τους: “Οι παραγωγοί χρησιμοποιώντας την διαδικτυακή πύλη του «Kaloudia» έχουν την δυνατότητα να προωθήσουν, να παρουσιάσουν και τελικά να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε κάθε ενδιαφερόμενο καταναλωτή. Από την άλλη, οι καταναλωτές χρησιμοποιώντας την εφαρμογή του «Kaloudia» έχουν την δυνατότητα να αναζητήσουν κοντινές τοποθεσίες από όπου μπορούν να προμηθευτούν ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων απευθείας από τον παραγωγό.”

Γιατί προέκυψε όμως αυτή η ανάγκη;

Εξηγούν: “Πόσες φορές έχει τύχει να επισκεφθείτε ένα τόπο και να θέλετε να βρείτε και να αγοράσετε παραδοσιακά προϊόντα αυτού του τόπου, αλλά δεν ξέρετε ούτε ποια είναι αυτά αλλά το κυριότερο από πού μπορείτε να τα αγοράσετε; Πολλοί επισκέπτες στην Ελλάδα, αντιμετωπίζουν αυτό τον προβληματισμό… Επιπλέον, είναι σημαντικό για κάθε παραγωγό σήμερα να έχει ένα εναλλακτικό, έξυπνο και μοντέρνο τρόπο για να προωθεί και να παρουσιάζει τα προϊόντα του, αυξάνοντας έτσι την πελατειακή του βάση, ειδικά τώρα με την οικονομική κρίση να επηρεάζει την Ελλάδα.”

Η ομάδα πίσω από τα “Καλούδια”

Μάριος Καστρινάκης: Ο Μάριος Καστρινάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Αθήνας, στην Ελλάδα. Είναι τελειόφοιτος προπτυχιακός φοιτητής της Σχολής Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Ειδικεύεται σε θέματα Δικτύων Υπολογιστών, Βιοϊατρικής και Τηλεϊατρικής. Στον ελεύθερο του χρόνο, ασχολείται με την ιστιοπλοΐα (κατέχει Δίπλωμα Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης από τον Π.Ο.Ι.Α.Θ.) και παίζει κρουστά.

Σπύρος Δασκαλάκης: O Σπύρος Δασκαλάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Ελλάδα. Είναι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείο Κρήτης. Σήμερα είναι μεταπτυχιακός φοιτητής και ερευνητής στο Εργαστήριο Τηλεπικοινωνιών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την ποδηλασία και περπατάει στην φύση.

Πέτρος Κοντογιάννης: Ο Πέτρος Κοντογιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Χίου. Είναι τελειόφοιτος προπτυχιακός φοιτητής της Σχολής Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Ειδικεύεται σε θέματα Ανάπτυξης Διαδικτυακών Εφαρμογών, Οργάνωσης και Διαχείρισης Ανάπτυξης Λογισμικού, Διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων και την Σχεδίαση και Ανάλυση Αλγορίθμων. Στον ελεύθερο του χρόνο διασκεδάζει παίζοντας μπάσκετ, ακούγοντας μουσική και γράφoντας στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Κωνσταντίνος Ιορδάνου: O Κωνσταντίνος Ιορδάνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Ελευσίνας, στην Ελλάδα. Είναι τελειόφοιτος προπτυχιακός της Σχολής Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Μεγάλη του αγάπη αποτελεί η εκτός δρόμου οδήγηση και η ενασχόληση του με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, έχοντας παράλληλα δύο συμμετοχές σε εκτός δρόμου αγώνες. Ενδιαφέρεται για την Αρχιτεκτονική Υπολογιστών, για τα Ενσωματωμένα Συστήματα, FPGA’s & VLSI/ASIC σχεδίαση.

Εμμανουήλ Παλάβρας: Ο Μάνος πέρασε τα παιδικά του χρόνια σε ένα προάστιο της Αθήνας. Κατέληξε να είναι συμφοιτητής με τους συναδέλφους που αναφέρονται σε αυτή τη σελίδα. Του αρέσει η ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων (μην δοκιμάσετε τίποτα ύποπτο σε αυτή την ιστοσελίδα, για το δικό του καλό). Όταν φυσάει, του αρέσει να είναι ναύτης στην ανοικτή θάλασσα.

Χρήστος Χριστοδουλόπουλος: Ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος κατάγεται από την πόλη της Τρίπολης. Είναι τελειόφοιτος προπτυχιακός φοιτητής στη Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Είδικεύεται στην ανάπτυξη εφαρμογών διαδικτύου, οργάνωση και διαχείριση ανάπτυξη λογισμικού, σε συστήματα διαχείρησης βάσεων δεδομένων και σε θέματα βελτιστοποίησης απόδοσης. Στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με την παραγωγή μουσικής και το gaming.

Πηγή: Αγώνας Κρήτης

“Τα Καλούδια”: Φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης δημιούργησαν το πρώτο application που φέρνει πιο κοντά τον παραγωγό με τον καταναλωτή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;