23.5 C
Athens
Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΤέλος εποχής για τον ΔΟΛ: Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι να υπογράψουν τις...

Τέλος εποχής για τον ΔΟΛ: Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι να υπογράψουν τις απολύσεις τους και να εγκαταλείψουν το κτίριο

Εντολή εκκένωσης του κτιρίου της Μιχαλακοπούλου, δόθηκε σε όλους τους εργαζομένους του ΔΟΛ, δημοσιογράφους και υπαλλήλους. Σήμερα, από τις 12 η ώρα το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι  έχουν κληθεί να υπογράψουν τις απολύσεις τους και όσοι δεν υπογράψουν, θα τους επιδοθούν με δικαστικό κλητήρα ενώ δεν γνωρίζουν εάν και πότε θα επαναπροσληφθούν.
Η κυκλοφορία των εφημερίδων  “ΤΑ ΝΕΑ” και “ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”αναστέλλεται προσωρινά ενώ κατέβηκαν ήδη από χθες  οι ιστοσελίδες του “Βήματος” και των “Νέων”. 
Η πρωτοβουλία αυτή δεν ανήκει στο  νέο ιδιοκτήτη Βαγγέλη Μαρινάκη. Γίνεται ενόψει της υπογραφής του συμφωνητικού μεταβίβασης των σημάτων του ΔΟΛ από τους ειδικούς εκκαθαριστές. Το μήνυμα που αναφέρεται στην οθόνη και των δύο ιστοσελίδων είναι το εξής: “Σας ζητάμε συγγνώμη για την αναστάτωση. Η σελίδα που ζητήσατε να δείτε δεν υπάρχει (πια).Τι άλλο μπορείτε να κάνετε; Μπορείτε να επιστρέψετε στην  αρχική σελίδα”. 
Για το θέμα του ΔΟΛ,  η ΕΣΗΕΑ είχε ανακοινώσει τα εξής:
«To Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στήριξε τον πολύμηνο αγώνα των συναδέλφων που κράτησαν ανοιχτά τα Μέσα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) αν και παρέμεναν απλήρωτοι για πολλούς μήνες. Οι δημοσιογράφοι έπραξαν το καθήκον τους με σεβασμό στους αναγνώστες και τους ακροατές των Μέσων του ιστορικού συγκροτήματος. Και το έπραξαν με το παραπάνω. Ήρθε λοιπόν η ώρα των διαχειριστών και της πλειοδότριας εταιρείας «ALTER EGO», να πράξουν όλα τα αυτονόητα για την ομαλή συνέχεια του Οργανισμού και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των συναδέλφων.
»Από τους ειδικούς διαχειριστές ζητάμε, το συντομότερο δυνατόν, την καταβολή των δεδουλευμένων. Να μην αγνοηθούν, αλλά να πληρωθούν, όλοι οι συνάδελφοι που εκδίδουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και να καταβληθούν οι μισθοί των δημοσιογράφων που άσκησαν το δικαίωμα επίσχεσης της εργασίας τους.
»Η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία πρέπει να δεσμευθεί για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων που στήριξαν με προσωπικές θυσίες όλους αυτούς τους μήνες τα έντυπα του ΔΟΛ, ώστε να συνεχισθεί η κυκλοφορία τους και το ραδιόφωνο να μπορεί να μεταδίδει καθημερινά πρόγραμμα».
»Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με τους νέους ιδιοκτήτες προκειμένου να μας ενημερώσουν λεπτομερώς για τα σχέδιά τους, να δεσμευθούν επίσημα για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και να μας διαβεβαιώσουν ότι οι εφημερίδες και τα έντυπα του ΔΟΛ δεν πρόκειται να λείψουν από τα περίπτερα»
Τα «Νέα» κυκλοφορούν σήμερα με την τρέχουσα σύσταση τους από τον ΔΟΛ, για τελευταία φορά αφού η εφημερίδα (όπως και το Βήμα) θα «κλείσουν» για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση στον όμιλο του Ευάγγελου Μαρινάκη.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο πρωτοσέλιδο «Μετά από μια μακρά και επίπονη διαδικασία, ο Δημοσιογραφικός Όμιλος Λαμπράκη αλλάζει σελίδα για να περάσει το συντομότερο σε μια νέα εποχή με σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Με την υπογραφή των συμβάσεων μεταβίβασης εκ μέρους της Ειδικής Διαχείρισης στη νέα εταιρεία του Ευάγγελου Μαρινάκη τελειώνει ένας ολόκληρος κύκλος ζωής που έχει αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στην Ιστορία του χώρου.
Η νέα εποχή για τα «Νέα», το «Βήμα» και τα άλλα Μέσα Ενημέρωσης του Οργανισμού θα ξεκινήσει εντός ολίγων ημερών ώστε με ασφάλεια να κινηθεί στο μέλλον. Θα απαιτηθεί αυτή η αναγκαία απουσία προκειμένου να διευθετηθούν πρακτικά και τεχνικά ζητήματα απολύτως απαραίτητα.
Ανήκουν εύσημα και αναγνώριση σε όσους έφεραν όρθιο τον ΔΟΛ ως εδώ και είναι πολλοί, αλλά πρωτίστως η τιμή ανήκει στους χιλιάδες των αναγνωστών μας που μας στήριξαν σε όλες τις εποχές. Προσβλέπουμε με αισιοδοξία στη νέα εποχή που θα ξεκινήσει σύντομα για το μακρύ ταξίδι στο μέλλον”.
Τέλος εποχής για τον ΔΟΛ: Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι να υπογράψουν τις απολύσεις τους και να εγκαταλείψουν το κτίριο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;