21.2 C
Athens
Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΘάνατος βρέφους στην Ριτσώνα: Σκόπιμες ψευδείς ειδήσεις από υπεύθυνους οδηγούν τους γονείς...

Θάνατος βρέφους στην Ριτσώνα: Σκόπιμες ψευδείς ειδήσεις από υπεύθυνους οδηγούν τους γονείς στο αυτόφωρο

ΚΕΕΡΦΑ-Ακολουθεί η καταγγελία αλληλέγγυων και επισυνάπτονται τα έγραφα καίνε τη ρατσιστική πολιτική της γκετοποίησης των προσφύγων σε στρατόπεδα εξω από τον ιστό της πόλης αλλά και η στέρηση των δικαιωμάτων πρόσβασης στη δημόσια υγεία των προσφύγων. Οσον αφορά τα ψέματα ππου αποσκοπούσαν στη συγκάλυψη χρειάζεται να αναζητηθούν και γι αυτα ευθύνες.

Θάνατος βρέφους στην Ριτσώνα: Σκόπιμες ψευδείς ειδήσεις και παραπλάνηση της κοινής γνώμης από υπεύθυνους και εμπλεκόμενους οδηγούν τους γονείς στο αυτόφωρο.

“Την 28η Ιανουαρίου τα δελτία ειδήσεων πανελλαδικής εμβέλειας μετά από παραπληροφόρηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων που διέδωσαν εμπλεκόμενοι έπαιξαν μια είδηση η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ έλεγε ότι ένα μωρό δυο μηνών έφυγε από την ζωή από αμέλεια των Συρίων Κουρδικής καταγωγής που διέμεναν στην Ριτσώνα. Οι γονείς στις 10 το πρωί της 28ης Ιανουαρίου προσήχθησαν στο Α.Τ. Χαλκίδας με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου.26 Νοέμβρη του 2016 γενήθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας η μικρή Noursan Ibrahim Tamo. Από την ημέρα γέννησής της διεγνώσθει κυστική ίνωση με αναπνευστικό πρόβλημα με συχνή την ανάγκη υποστήριξης οξυγόνου. Στις 02/12/2016 το παιδί εισήλθε στο νοσοκομειο παίδων Αγία Σοφία όπου νοσηλεύτηκε για 24 ημέρες και εξήλθε στις 27/12/2016.Όλο αυτό το διάστημα από τις  27/12/2016 και μετά το βρέφος μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία της Αθήνας, νοσηλεύτηκε και πάλι στο παίδων Αγία Σοφία και το ΑγλαΪα Κυριακού όπου κατόπιν εξετάσεων και αφού νοσηλεύτηκε μια μέρα επέστρεψε στις 12/01/2017 στην Ριτσώνα. 
Εκεί επισκέφθηκε τους γιατρούς του Ισπανικού Ερυθρού Σταυρού οι οποίοι επέμεναν ότι το παιδί πρέπει να βρίσκεται εντος τους αστικού ιστού για να έχει εύκολη πρόσβαση στο νοσοκομείο. Απεγνωσμένα οι γονείς πίεζαν και εκλιπαρούσαν τους υπεύθυνους της ΙΟΜ και των ΜΚΟ για να τους βρουν κατοικία στην Χαλκίδα (όπως άλλωστε έπραξαν για πολλούς άλλους), ενώ αυτοί τους αγνοούσαν και τους παρέπεμπαν από ημέρα σε ημέρα αδιαφορώντας συνειδητά. Το βρέφος είχε διαγνωσθεί εκ γενετής με κυστική ίνωση και χρειαζόταν την υποστήριξη οξυγόνου  πράγμα που δεν υπήρχε και δεν υπάρχει στον χώρο του camp της Ριτσώνας.Στις 24/01/2017 απευθύνθηκαν οι γονείς για πολλοστή φορά στους γιατρους της Ριτσώνας από όπου και έλαβαν γραπτή διαβεββαίωση ότι πρέπει να μεταφερθούν πλησιέστερα του νοσοκομείου(ακολουθεί σχετικό έγγραφο).
Μια μέρα μετά 25/01/2017 το βρέφος μεταφέρθει από την μητέρα λόγω έλλειψης οξυγόνου στο νοσοκομείο Χαλκίδας όπου μετά από εξετάσεις τους είπαν ότι θα καλέσουν ασθενοφόρο χωρίς να τους ενημερώσουν για που και για ποιο λόγο. Η γυναίκα έμεινε εκτός κλινικής με το βρέφος στην αγκαλιά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ περιμένοντας ασθενοφόρο και όλο αυτό το διάστημα συχνά ενοχλούσε τους γιατρούς για την έκβαση του περιστατικού. Για τελευταία φορά ενόχλησε τον γιατρό ο οποίος της είπε ότι το παιδί είναι καλά δίχως να τους δώσει παραπέρα οδηγίες. Έτσι η μητέρα ελλείψη ασθενοφόρου επέστρεψε στην Ριτσώνα με ταξί.Στις 27/01/2017 το πρωί στις 10 (ώρα προσέλευσης γιατρών ερυθροού σταυρού) επισκέφθηκε τους γιατρούς λέγοντάς τους ότι τοβρέφος δεν ήταν καλά και οι οποίοι της είπαν ότι αν χειροτερέψει να καλέσουν ασθενοφόρο . Το απόγευμα και ενώ οι γιατροί είχαν αποχωρήσσει έπαιρναν τηλέφωνα τους υπεύθυνους του camp (γιατρούς και υπευθύνους ΙΟΜ και ΜΚΟ) και κανείς δεν απαντούσε. 
Γύρω στις 12 παρά 20 κάλεσαν ασθενοφόρο το οποίο δεν πήγε ποτέ και στις 12 με 12 κι 15 με συνοδεία της γιαγιάς και του θείου του βρέφους καλέστηκε ταξί (οι γονείς έμειναν στο camp εντός του isobox με ισχυρό σοκ παρουσία φίλων και συγγενών και γειτόνων) και καθ οδόν για το νοσοκομείο της Χαλκίδας το βρέφος εξέπνευσε 2 χιλιόμετρα πριν φτάσουν. Ενδεικτικό είναι ότι όλο αυτόν τον καιρό που οι γονείς βίωναν αυτή την ταλαιπωρία στα νοσοκομεία Αθήνας και Χαλκίδας έχοντας πίσω δύο ανήλικα ήταν χωρίς μεταφραστή για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα , χωρίς χρήματα και φαγητό παρά τις απεγνωσμένες εκλήσεις προς τους υπεύθυνους. Να σημειώσουμε επίσης ότι στην Ριτσώνα γιατροί , νοσηλευτικο προσωπικό και υπεύθυνοι πηγαίνουν από Δευτέρα εώς Παρασκευή 10 το πρωί με 16:30 το απόγευμα.Εγκληματικές ευθύνες έχουν οι υπεύθυνοι του camp τα μμε και όλοι οι εμπλεκόμενοι την στιγμή που προσπαθούν να αποποιηθούν ευθύνες, να αποπροσανατολίσουν για το γεγονός μέσω των μμε και να προσάψουν κακόβουλα τις ευθύνες για το γεγονός στους γονείς του βρέφους σέρνοντάς τους στις 28/01 10 το πρωί στο Α.Τ. Χαλκίδας σε αυτόφωρη διαδικασία για παραμέληση ανηλίκου. 
Τα συμπεράσματα δικά μας/σας.Αναδρομικά αναφέρουμε πως και στο παρελθόν υπήρξε εγκληματική αμέλεια των υπευθυνων για λοιμώδη και άλλα νοσήματα τα οπόια έχουν καταγγελθεί στην εισαγγελία Χαλκίδας.
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χαλκίδας σε πρόσφυγες/μετανάστες”
Θάνατος βρέφους στην Ριτσώνα: Σκόπιμες ψευδείς ειδήσεις από υπεύθυνους οδηγούν τους γονείς στο αυτόφωρο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;