Συνταγή:
Σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε μερικές φέτες από:
φρέσκο τζίντζερ
φρέσκο κουρκούμι και
ένα δυό ξυλάκια κανέλας σιγοβράζουμε για είκοσι – 20 – λεπτά με μισή ώρα
Σερβίρουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και το χυμό ενός λεμονιού , το πίνουμε ζεστό ή κρύο και επειδή είναι λίγο δύσκολο να βρούμε φρέσκο τζίντζερ (έχει στα σουπερ μάρκετ) και κουρκούμι μπορούμε να κάνουμε το ρόφημά μας με αποξηραμένα ή αλεσμένα σε σκόνη βότανα.
Δηλαδή σε ένα -1- λίτρο νερό που μόλις βράσαμε προσθέτουμε από μισό κουταλάκι του γλυκού
κουρκούμι σκόνη
τζίντζερ σκόνη και
κανέλα σκόνη
Ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε να κρυώσει ώστε να μπορούμε άνετα να το πιούμε
προσθέτουμε το μέλι μας και το λεμόνι και το απολαμβάνουμε!!!
Πηγή: botanologia.blogspot.gr