26.3 C
Athens
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΤι πρέπει να προσέξεις πριν αλλάξεις ρεύμα 

Τι πρέπει να προσέξεις πριν αλλάξεις ρεύμα 

Μάθε τι πρέπει να προσέξεις πριν αλλάξεις ρεύμα 

Η ενεργειακή πίτα έχει μοιραστεί σε πολλούς. Όλοι οι πολίτες πλέον είναι ελεύθεροι να επιλέξουν την τιμή που θέλουν να πληρώνουν για την κιλοβατώρα. Κάποιοι επιχειρηματίες ψαχνών να ελαφρύνω τα  έξοδα που βαραίνουν την επιχείρηση κάθε μήνα. Πλέον με όλη αυτή την ακρίβεια καλούνται να τα βγάλουν πέρα προσπαθώντας να βουλώσουν τρύπες σε χρέη που παρουσιάζονται συνέχεια.

Η οικονομία για τα μεσαία νοικοκυριά δεν είναι τόσο καλή.  Ο μισθός που θα μπει σύντομα θα μοιραστεί σε λογαριασμούς και υποχρεώσεις που είναι βασικές για μία οικογένεια. Κάποιος που αμείβεται με 700 ευρώ το μήνα, ζήτημα είναι αν θα του μείνουν τα 200 ευρώ για να περάσει.

Τα έξοδα έχουν αυξηθεί και η ακρίβεια είναι παντού αισθητή σε όλα τα προϊόντα, στο ρεύμα και τη βενζίνη. Βλέπουμε λοιπόν ότι η παροχή ενέργειας που σήμερα ήταν ένα έξοδο που δεν υπολογίζαμε, ξαφνικά έγινε πολυτέλεια και καλούμαστε να περιορίσουμε την κατανάλωση αλλάζοντας τη νοοτροπία που είχαμε μέχρι σήμερα στην ενεργειακή κατανάλωση του σπιτιού ή της επιχείρησης.

Αλλάζω ρεύμα δεν σημαίνει ότι θα βρω έναν πάροχο με φθηνότερη κιλοβατώρα και θα λύσω το πρόβλημα μου. Είναι πολλές οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν αν θέλω να βρω άλλο πάροχο που και πάλι αυτό δεν θα μου εξοικονόμηση κάποια καλύτερη τιμή στην κατανάλωση.

Αλλάζω ρεύμα σημαίνει αλλάζω συνήθειες. Αλλάζω τον τρόπο ζωής και μαθαίνω να συμπεριφέρομαι πιο υπεύθυνα στον τρόπο που καταναλώνω ρεύμα.

Αλλάζω ρεύμα σημαίνει ότι πρέπει να αντικαταστήσω τις παλιές μου ηλεκτρικές συσκευές με καλύτερες προχωρημένης τεχνολογίας.

Αλλάζω ρεύμα σημαίνει γιατί πρέπει να θωρακίσω το σπίτι μου και την επιχείρησή μου ενεργειακά με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα της θερμομόνωσης, ψύξης και θέρμανσης.

Πρέπει να εκμεταλλευτώ όλες τις επιδοτήσεις που μου δίνει το κράτος κι αν δεν έχω αρκετά χρήματα μπορώ τουλάχιστον να απαλλαχτώ από τις βασικές συσκευές που χρησιμοποιώ καθημερινά και είναι υπεύθυνες για τη μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος στο σπίτι και στην επιχείρησή. Υπάρχουν επιχειρήσεις που η λειτουργία τους και η ζωή τους βασίζεται στην κατανάλωση του ρεύματος. Μπορούν και εκεί να βρεθούνε λύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας. Τα φωτοβολταϊκά πάνελ, η χρήση φυσικού αερίου, η ανεμογεννήτρια όπως και άλλες μορφές εναλλακτικής ενέργειας, μπορούν να μας εξοικονομήσουν έως και το 50% της κατανάλωσης αν όχι το 100%. Μεσαίες μονοκατοικίες ακόμα και μικρά σπίτια με ταράτσα, ή σκεπή μπορούν να καλύψουν τη μέρα, δύο με τρεις κιλοβατώρες από την  εναλλακτική αυτή η μορφή ενέργειας.

Άρα είναι πάρα πολύ σημαντικό πριν πάρουμε την απόφαση να αλλάξουμε ρεύμα και πάροχο να κάτσουμε και να μελετήσουμε προσεκτικά, από πού προέρχεται η μεγαλύτερη κατανάλωση, να επικεντρωθούμε σε αυτό και να βρούμε πρακτικές λύσεις. Π.χ πολλοί δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να αντικαταστήσουν το φούρνο και το ψυγείο σπίτι τους με έναν φούρνο γκαζιού και ένα ψυγείο γκαζιού. Επίσης ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας είναι κάτι απαγορευτικό και ειδικά το χειμώνα καταναλώνει πολύ ρεύμα και το ξέρουμε όλοι. Εδώ μπορούμε να βρούμε έναν φθηνό ηλιακό και να εξοικονομήσουμε αρκετά χρήματα στην κατανάλωση.

Μετά από αυτό μπορείτε να εμπιστευτείτε διάφορες ιστοσελίδες που ασχολούνται με παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Προσπάθησε ακόμα και εδώ να πάρετε μία συνολική προσφορά για την κατανάλωση που κάνετε όλο το χρόνο. Μπορείτε επίσης να έχετε ένα ενιαίο τιμολόγιο για ρεύμα και φυσικό αέριο όπου αυτό απαιτείται. Αν πληρώνετε ένα συγκεντρωτικό λογαριασμό για το ρεύμα και το φυσικό αέριο του σπιτιού και της επιχείρησης ίσως να μπορέσετε να εξοικονομήσετε μία γενναία έκπτωση στην συνολική κατανάλωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;