10.2 C
Athens
Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΤο Κοινωνικό Αποτύπωμα του Δ. Παύλου Μελά

Το Κοινωνικό Αποτύπωμα του Δ. Παύλου Μελά

Μετά την ολοκλήρωση του 2015, η Κοινωνική Υπηρεσία και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων υλοποίησαν ένα σημαντικό έργο και το κοινωνικό αποτύπωμα έτους 2015 για το Δήμο Παύλου Μελά, φέρει πρόσημο θετικό.
– Το Κοινωνικό Ιατρείο στην Πολίχνη λειτούργησε με 31 εθελοντές ιατρούς 15 ειδικοτήτων και πραγματοποιήθηκαν 1.614 ραντεβού, ενώ εκδόθηκαν κάρτες υγείας για 1.094 άτομα και  με το πρόγραμμα ΄΄Παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα΄΄ (συνέργεια με την ΜΚΟ Αποστολή ΄΄Ανθρωπος΄΄) εμβολιάστηκαν 239 παιδιά. 
– Σε συνεργασία με το κέντρο πρόληψης “Thess checkpoint” εφαρμόζεται πρόγραμμα δωρεάν μετρήσεων προληπτικών εξετάσεων για τον ιό HIV και τις ηπατίτιδες B και C. Επίσης προσφέρονται υπηρεσίες φυσικοθεραπείας: 1.940 συνεδρίες σε 194 άτομα και κατ΄ οίκον 240 συνεδρίες σε 20 κατακεκλιμένους ανασφάλιστους ασθενείς.
– Στη Δημοτική Τράπεζα Αίματος με 3 αιμοδοσίες συγκεντρώθηκαν 161 μονάδες αίματος (οι 123 δόθηκαν ήδη σε πολίτες).
– Προσφέρθηκαν υπηρεσίες κατ΄ οίκον βοήθειας σε ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ με σύνολο εξυπηρετούμενων 270 άτομα και 8.400 επισκέψεις.
– Στο Κέντρο διάθεσης Τροφίμων και Ειδών, δόθηκαν σε οικογένειες 2.500 δέματα  και 300 δέματα δεκατιανού σε μαθητές σχολείων του Δήμου σε συνεργασία με την ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ.
– Σε παιδικές κατασκηνώσεις στη Χαλκιδική φιλοξενήθηκαν 225 μαθητές δημοτικού και γυμνασίου  με μερική συμμετοχή του Δήμου και 30 παιδιά από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες με εξολοκλήρου συμμετοχή του Δήμου καθώς και 39 άτομα με κινητικές ή άλλες αναπηρίες.
– Και οι 328 αιτήσεις για συμμετοχή παιδιών εξυπηρετήθηκαν σε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης.
– Δόθηκε Κοινωνική, Ψυχολογική, Εργασιακή, Μαθησιακή υποστήριξη σε περισσότερες από 8.000 περιπτώσεις καθώς και Συμβουλευτική υποστήριξη στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 1.031 πολίτες παρακολούθησαν 53 τμήματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, ενώ λειτούργησαν οι Σχολές Γονέων.
– Προσφέρθηκε Γεύμα αλληλεγγύης για 400 αδύναμους συμπολίτες παραμονές Χριστουγέννων (συνέργεια με άλλες υπηρεσίες του Δήμου), ενισχύθηκαν 26 οικογένειες με το ποσό των 18.700 ευρώ, επανασυνδέθηκε το ρεύμα σε 4 οικογένειες.
– Μέσα από τις δράσεις του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και δωρεάν μαθημάτων ωφελήθηκαν 244 μαθητές γυμνασίου και λυκείου (επιλογή με κοινωνικά κριτήρια) που υστερούσαν στη σχολική τους επίδοση, 105 μετανάστες και ομογενείς που επιθυμούσαν να μάθουν την ελληνική και 87 ενήλικες την ιταλική γλώσσα.
– Οι Ημέρες Υγείας, αποτέλεσαν κορυφαία εκδήλωση διάρκειας 2 εβδομάδων σε συνεργασία με Νοσοκομεία και ιδιωτικούς φορείς.
enallaktikos-gr-koinoniko-apotypwma-dimou-paulou-mela
– Χρηματοδοτούμενα προγράμματα όπως α. επισιτιστική και βασική υλική συνδρομή (αφορά 5.256 άτομα), β. δωρεάν διανομή τροφίμων, (1.682 κιλά ρύζι και άλλα προϊόντα σε 209 απόρους της ΕΕ), γ. διανομή 4,5 τόνων ροδάκινων σε 222 οικογένειες, δ. κατ οίκον φροντίδα συνταξιούχων, ε. στέγαση και επανένταξη, στ. νέο πρόγραμμα παροχής τροφίμων σε αστέγους και αδύναμα άτομα και ζ. συνέχιση των κοινωνικών δομών αντιμετώπισης της φτώχειας με την ΑΡΣΙΣ, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή συσσιτίου καθημερινά για 125 άτομα, Τράπεζα χρόνου, Κοινωνικό Φαρμακείο, Δημοτικός Λαχανόκηπος, Γραφείο διαμεσολάβησης.
– O Δήμος Παύλου Μελά συμμετέχει στα Δίκτυα:  Άλφα, Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και Ορέστης.
– Χτίζεται  ειλικρινής σχέση με τους επαγγελματίες της περιοχής  και ολοκληρώθηκε καταγραφή περίπου 1.000 κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αναρτήθηκαν σε σχετικό επαγγελματικό κατάλογο στην επίσημη ιστοσελίδα, ενώ προηγήθηκε και καμπάνια στήριξης αυτών ΄΄Ψωνίζω – Διασκεδάζω στον Τόπο μου΄΄.
“Tο σύνολο των κοινωνικών μας δομών εξυπηρέτησε χιλιάδες ωφελούμενους συμπολίτες μας που ανήκουν στις λεγόμενες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Το Κοινωνικό Ιατρείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο αποτελούν την κρηπίδα της κοινωνικής μας πολιτικής, πάνω στην οποία επιδιώκουμε να χτίσουμε μια αλυσίδα, με κρίκους την αλληλεγγύη, την εχεμύθεια και την ειλικρίνεια, που θα αγκαλιάζουν προστατευτικά τους άπορους συμπολίτες μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης.
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων Παντελής Νιγδέλης ευχαριστεί από καρδιάς όλους τους εργαζόμενους της Κοινωνικής Υπηρεσίας, τους χορηγούς και το δίκτυο Εθελοντών (γιατρών και εκπαιδευτικών) για την αφοσίωση και την πολύτιμη αρωγή τους στο κοινωνικό έργο του Δήμου Παύλου Μελά.
enallaktikos-gr-koinoniko-apotypwma-dimou-paulou-mela

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

echo ‘’ ;