26.1 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΤο μεγαλύτερο ανθρωπιστικό βραβείο στον κόσμο σε ελληνική οργάνωση

Το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό βραβείο στον κόσμο σε ελληνική οργάνωση

Τη Δευτέρα, 19 Αυγούστου, το Ίδρυμα Conrad N. Hilton ανακοίνωσε ότι η ΜΕΤΑδραση επιλέχθηκε να λάβει το Ανθρωπιστικό Βραβείο Conrad N. Hilton για το έτος 2019.
 
ΜΕΤΑδραση, μία αμιγώς ελληνική Οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών, ξεχώρισε ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψηφιότητες από όλο τον κόσμο, για τις πρωτοπόρες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο δράσεις της, ειδικότερα στον τομέα της διερμηνείας και της προστασίας των ασυνόδευτων παιδιών. «Είμαστε περήφανοι και ευχαριστούμε το Ίδρυμα Conrad N. Hilton για τη μεγάλη αυτή τιμή», δήλωσε η Ιδρύτρια και Πρόεδρος της Οργάνωσης Λώρα Παππά.
 
Η ΜΕΤΑδραση προκρίθηκε μετά από λεπτομερή και εις βάθος αξιολόγηση των δράσεών της, ενώ η τελική επιλογή έγινε από ανεξάρτητη, διεθνή επιτροπή διακεκριμένων προσωπικοτήτων.
 
«Η ΜΕΤΑδραση είναι ένα εξέχον παράδειγμα ευέλικτης οργάνωσης που πρωτοπορεί σε τομείς όπου η παροχή βασικών υπηρεσιών είναι ελλιπής», αναφέρει ο Peter Laugharn, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Hilton.
 
Η ΜΕΤΑδραση ξεχώρισε γιατί καταφέρνει, υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, να αναπτύσσει καινοτόμες δράσεις και να βρίσκει πρακτικές λύσεις για την άμεση και αποτελεσματική κάλυψη ουσιαστικών αναγκών. Μέχρι σήμερα, έχει στηρίξει περισσότερα από 12.000 ασυνόδευτα παιδιά και έχει πραγματοποιήσει σχεδόν 1.400.000 ενέργειες διερμηνείας, διευκολύνοντας τη ζωτικής σημασίας επικοινωνία των προσφύγων με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς.
 
«Το βραβείο αυτό, μας δίνει τη δυνατότητα να ακουστεί η φωνή μας πιο δυνατά, προωθώντας την αλληλεγγύη στην πράξη. Ανοίγει νέες προοπτικές για να συνεισφέρουμε κυρίως στην προστασία των ασυνόδευτων παιδιών, μέσα από την άσκηση πίεσης, με στόχο την κινητοποίηση όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάληψη ευθύνης», δηλώνει η κα Παππά.
 
Με το χρηματικό ποσό του βραβείου, η ΜΕΤΑδραση θα προσφέρει υποστήριξη στα επιβαρυμένα από το προσφυγικό δημόσια νοσοκομεία, ώστε να αξιοποιήσουν περαιτέρω το υπάρχον και καινοτόμο για την Ελλάδα σύστημα τηλε-διερμηνείας της οργάνωσης. Επιπλέον, θα ενισχύσει τις δράσεις για τα ασυνόδευτα παιδιά και τα προγράμματα μη τυπικής εκπαίδευσης, καθώς και πρωτοβουλίες σύμπραξης ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών. Τέλος, μέρος του ποσού θα διατεθεί για την ενίσχυση των δράσεων της ΜΕΤΑδρασης στα σημεία εισόδου, με σκοπό την κάλυψη έκτακτων αναγκών, δεδομένου ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη γεωγραφική θέση μεταξύ τριών ηπείρων και διαχρονικά αντιμετωπίζει απρόβλεπτες προσφυγικές ροές.
 
Η κα Παππά ολοκληρώνει: «Η διάκριση αυτή αναγνωρίζει το σημαντικό ρόλο της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα, που παρά την οικονομική κρίση συνεχίζει να αποτελεί παγκοσμίως παράδειγμα αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο. Ευχαριστούμε ολόψυχα και μοιραζόμαστε τη μεγάλη αυτή αναγνώριση των προσπαθειών μας με όλους τους υποστηρικτές και φίλους της ΜΕΤΑδρασης, εντός και εκτός Ελλάδας που, όλα αυτά τα χρόνια, μας εμπιστεύονται και μας στηρίζουν».

Το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό βραβείο στον κόσμο σε ελληνική οργάνωση


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
echo ‘’ ;